newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kadidlo – vůně Orientu prospěje vaší mysli i pokožce

 
Kadidlo – vůně Orientu prospěje vaší mysli i pokožce

Když se řekne kadidlo, většina z nás si vybaví vůni provázející především náboženské obřady a tradiční vánoční zvyky. Tento poklad z Ománu má ale kromě nezaměnitelného aroma také skvělé účinky v péči o tělo a pleť.

 

Co je kadidlo a jak se získává?

Kadidlo, latinsky olibanum a arabsky luban, je vonnou pryskyřicí ze stromu kadidlovník (Boswellia). Od pradávna bylo velmi cennou surovinou. Vždyť i Tři králové přinesli novorozenému Ježíši kromě zlata a myrhy právě kadidlo. Nejkvalitnější kadidlo se od starověku získávalo v Ománu, kde se pěstoval a stále pěstuje kadidlovník posvátný (Boswellia sacra). Ománci si byli vždy vědomi toho, jaký poklad se v této surovině ukrývá. Ománské kadidlo je čistě přírodní, stromy rostou divoce bez jakýchkoliv hnojiv a chemického ošetřování. Dodnes se tu také kadidlo sbírá tradiční metodou, aby si zachovalo co nejvyšší kvalitu. Získává se jemným naříznutím kůry stromů a sběrem zaschlé mízy, vše pouze ručně a co nejšetrněji, bez použití techniky.  

Kde všude se kadidlo používá?

Vykuřování

Tradice používání kadidla k vykuřování je velmi stará. Při pálení vylučuje kadidlo typickou kořenitou vůni, která je nedílnou součástí mnoha náboženských rituálů. Možná jste jej už také někdy ucítili třeba při významné mši v kostele. Nebo znáte pálení vánočního Františka, vonného kuželu z dřevěného uhlí a právě kadidla. Kromě zahánění zlých duchů umí kadidlo odehnat i dotěrné komáry. Vykuřování se používá také k dezinfekci místností od virů a jiných původců nemocí. 

Aromaterapie

Kadidlo se často využívá také v aromaterapii. Tady se obvykle sahá po esenciálním oleji vyrobeném z kadidla. Jeho vůně je trochu jiná a sedí i těm, kteří aroma páleného kadidla nemají rádi. Kadidlový olej má v aromaterapii své pevné místo. Má totiž skvělé antidepresivní účinky. Umí účinně snižovat úzkost, uvolnit a zrelaxovat mysl, zvyšovat soustředění a z dlouhodobého hlediska i zlepšovat imunitu a podporovat hojení. A mnoha lidem prostě velmi příjemně voní, proto si jej oblíbili také tvůrci luxusních niche parfémů.

Anti-aging kosmetika

Na tělo ale působí kadidlo nejen prostřednictvím svého aroma. Tradičně se používá i k péči o pleť a pokožku těla. Jeho blahodárných účinků si všimli lidé už v dávných dobách. Ráda jej při svých zkrášlovacích rituálech používala třeba královna ze Sáby. A co že kadidlová kosmetika umí? Především regenerovat a vyhlazovat kůži. Obsahuje významné anti-aging látky, které díky kosmetice z kadidla můžete využít v péči o sebe i vy.

Pečující kosmetika z kadidla

Chcete si dopřát skvělé účinky kadidla v péči o svou pokožku? Vyzkoušejte kosmetické produkty české značky Luban, které jsou vyrobeny z kadidla a dalších čistě přírodních látek. Základem této bezvodé přírodní kosmetiky je kvalitní jemný kadidlový olej pocházející z Ománu, který doplňují další přírodní suroviny. Kosmetika Luban představuje exkluzivní péči v té nejčistší podobě. Na výběr máte třeba kadidlový hydrolát, pleťový olej, balzám na rty nebo balzám na ruce.

Nechte se hýčkat dary Orientu v jejich nejlepší podobě. Zrelaxujte svou mysl a podpořte svůj mladistvý vzhled.

 

 

 

2021.01.24 | Martina Limbergová | přečteno: 30157x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kadidlo Orient vůně vykuřování kadidlová kosmetika

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak stvořit formální oblečení?

Formální stylizace se vyznačuje především elegancí, ale je také stvořená se zachováním určitých, předem stanovených...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.02.23 | přečteno: 30318x

6 tipů, čím ozdobit vánoční cukroví

Do Vánoc zbývají necelé dva týdny a většina z nás už má napečeno vánoční cukroví. Možná ale i vám ještě zbývá některé dr...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.12.14 | přečteno: 30668x

Ani s příchodem podzimu nezanedbávejte péči o svá chodidla

V jarních a letních měsících většina z nás žen dbá na pravidelnou pedikúru. Uzavřené boty totiž vystřídají sandálky a je...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.10.02 | přečteno: 30127x

Není sklo jako sklo: Jaké jsou trendy výplní sprchových koutů?

Sprchový kout, a především jeho skla, jsou velmi výrazným prvkem koupelny a doplňují její celkový vzhled a styl. Kdysi s...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.04.21 | přečteno: 30345x
 

Portál pro ženy