newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Chraňte při náročném sportu své kolenní klouby pomocí ortézy na koleno

 
Chraňte při náročném sportu své kolenní klouby pomocí ortézy na koleno

Prodělali jste náročnou operaci kolene (TEP, ACL), nebo vás bolí při sportování kolena a potřebujete je zafixovat? K ochraně kolene po úrazech a operacích se používá ortéza, která fixuje kolenní kloub a tím zmírní bolest. Jakou ortézu si vybrat? Více v článku.

 

Proč ortézu?

Ortéza chrání a fixuje koleno tak, abyste s nemocným či operovaným kloubem mohli pohybovat. Kvalitní ortéza pomáhá od bolesti a dalšího zranění, které může při neopatrném pohybu vzniknout. Ortéza CTI Össur® nohu fixuje v ideální fyziologické poloze, která umožňuje rychlejší proces hojení a regenerace. Tělesná hmotnost je díky ortéze dobře rozložena a koleno nezatěžuje tolik, jako bez ortézy. Ortézu je skvělé využívat po operaci, k doléčení po úrazech nebo při sportu, kdy každý pohyb může znamenat problém.

Vyberte si to nejlepší. Ortéza Össur® CTi

Össur® CTi jsou lehké, pohodlné, velmi pevné ortézy s dlouhou délkou životnosti. Této ortéze nečiní problém ani každodenní používání, takže ji můžete nosit pod oblečením. Její nízký profil není pod kalhotami skoro vůbec rozeznatelný. Polycentrický kloub Accutrac® limituje možnost extenze (propnutí) a flexe (ohybu), což brání nadměrnému zatížení. Gelové výstelky holeně Össur® Sensil® Silicone zamezují posouvání, lze tedy vykonávat i ty nejnáročnější sporty. Výstelka je vyrobená z jemného hypoalergenního materiálu, který neklouže. Nastavitelný tibiální popruh a pružné objímky umožňují tuto čtyřbodovou ortézu přizpůsobit dané končetině. Konformní nošení a nepohmožděnou pokožku zajišťují zaoblené strany s funkcí SenEdge®. Ortéza je skvělý pomocník pro pacienty s vazivovým problémem kolenního kloubu, rotační nebo kombinované nestability či po plastice ACL/TEP kolene. Ortézu si u nás můžete zapůjčit nebo koupit.

Kdy ortézu nosit?

  • Ortéza je vhodná při nestabilitě předního zkříženého vazu (ACL), zadního zkříženého vazu (PCL), postranních kolenních vazů (MCL, LCL), při rotační a kombinované nestabilitě.
  • Při lehkých až těžkých nestabilitách kolenního kloubu podpoří konzervativní léčbu a sníží nutnost operace.
  • Ortéza ochrání koleno před enormní zátěží a následným poškozením.
  • Ochrání kloub při sportu i při každodenním pohybu.

Při jakých sportech je vhodné nosit ortézu?

Ortézu můžete nosit při sjezdovém lyžování, hokeji, motocrossu, krasobruslení a při dalších sportech, u kterých se intenzivně zatěžují kolena. Ortéza se umí přizpůsobit končetině a při sportování neomezuje. Chrání koleno před poškozením vazů, které může při neobvyklém a rychlém pohybu vzniknout. Muži upřednostňují ortézu CTi OTS, kterou nosí na florbal, enduro, snowboard, i horskou turistiku. Ženy dávají přednost ortéze FLEX, kterou využívají například na běh nebo volejbal. Podle statistik se díky preventivnímu nošení ortézy při sjezdovém lyžování až 6x snižuje možnost poranění kolenního kloubu.

Vypůjčte si ortézu ještě dnes

Ortéza CTi dokonale ochrání vaše kolenní klouby po operaci i při náročném sportu. Ortézu si můžete vypůjčit v naší půjčovně. Aby ortéza perfektně seděla, je nutné si ji před vypůjčením vyzkoušet. Termín vypůjčení si domluvíte na telefonním čísle +420 602 155 136 nebo nám napište na info@proormedent.cz. Rádi se vám budeme věnovat a společně pro vás vybereme tu nejvhodnější variantu. Týdenní půjčovné stojí 1200 Kč i s DPH. Ortézu si u nás můžete také zakoupit.

 

 

2019.09.28 | Admin | přečteno: 30402x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví kolena ortézy bolest pohyb sport

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Elektrická udírna, nebo raději klasická na dřevo?

Domácímu uzenému čerstvě vytaženému z udírny se to kupované ani zdaleka nevyrovná. Uzení je v Česku stále velmi oblíbené...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.05.25 | přečteno: 30514x

Chcete rodinný dům v Praze? Raději si pospěšte!

  O rodinné domy v Praze je v posledních letech velký zájem a jejich nákup se nevyplatí odkládat. Přečtěte s...
 
celý článek | Admin | 2015.02.24 | přečteno: 30172x

Poslední letní zastavení

Léto pomalu a nenávratně skončilo a s ním i prázdniny. Zase začíná to davové šílenství, ten koloběh ranního vstá...
 
celý článek | Mgr. Martina Fabšičová | 2015.09.07 | přečteno: 30006x

Terasové a balkónové dveře. Jaké si vyberete?

Terasové a balkónové dveře mohou mít mnoho podob. Od klasických balkónových dveří, které najdete v každém paneláku, až p...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.02.19 | přečteno: 30184x
 

Portál pro ženy