newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

7 tipů na dárky pro miminko, se kterými určitě nešlápnete vedle

 
7 tipů na dárky pro miminko, se kterými určitě nešlápnete vedle

Jste vy nebo někdo z vašich blízkých v očekávání potomka? Nebo se už z čerstvě narozeného miminka radujete? Pak možná zrovna přemýšlíte, jaký hezký a zároveň praktický dárek tomu malému uzlíčku štěstí vybrat. Přinášíme vám 7 tipů na dárky, které jistě potěší a neskončí zapomenuté někde v šuplíku.

 

 

Narození miminka je krásnou událostí, na kterou se budoucí maminky velmi těší. Dopředu promýšlí výbavu pokojíčku, kočárek a spoustu dalších věcí. A samozřejmě také praktické věci kolem oblékání, kojení, koupání a další péče o novorozence. Je ale také mnoho drobností, na které rodiče možná zatím nepomysleli. Jsou to různé hračky a pomůcky, které zpříjemní dlouhou chvíli, zabaví miminko a zároveň mu pomohou ve vývoji. Pojďte se inspirovat našimi tipy na dárky pro miminka, které udělají radost děťátku i jeho mamince.

1. Kontrastní kartičky k pozorování

Zrak dítěte není po narození zcela vyvinutý. Postupně se zlepšuje během celého prvního roku života. V prvních týdnech po narození vidí novorozenec nejlépe velké tvary a kontrastní barvy, jako je černá a bílá. Dárek pro novorozence tedy vybírejte s ohledem na jeho schopnosti. Můžete zvolit třeba krásné kontrastní černobílé kartičky Art Cards, které budete ze začátku miminku ukazovat a později si je může prohlížet i samo.

2. Praktický klip na dudlík

Většina rodičů bere dudlík jako vítanou pomůcku, která pomůže miminku zklidnit se a usnout. Aby byl dudlík neustále po ruce a nezatoulal se někde mezi peřinkami nebo nespadnul na zem, s tím zase pomůže klip na dudlík. Na jeden konec připevníte dudlík a druhý jednoduše přicvaknete třeba na dupačky, košilku nebo bundičku. Na výběr je bezpočet typů, materiálů a barev. Jako výborná alternativa 2v1 poslouží například designový klip na dudlík z dřevěných korálků značky Mimijo. Jakmile totiž dítko začne prozkoumávat svět ručičkama a následně pusinkou, poslouží mu i jako kousátko. A pokud by snad dítě dudlík nepotřebovalo, na klip se dá připevnit třeba jeho oblíbený plyšáček k muchlání.

3. Nedocenitelné kousátko

Právě kousátka jsou také skvělým dárkem, který ocení miminko i jeho rodiče. Někdy kolem třetího až čtvrtého měsíce se dětem pomalu začínají ozývat zoubky. Jejich prořezávání nemusí být zrovna snadné a děťátko bývá z nepříjemných pocitů v pusince rozmrzelé. Od bolesti mu uleví kousátko, které žužlá a masíruje si přitom s ním dásně.

 

4. Kojící korále pro maminku i miminko

Chcete udělat radost miminku i mamince zároveň? Pak jim pořiďte stylové kojící korále. Tyto dřevěné korále jsou pěkným doplňkem, který bude mamince slušet. Zároveň jí pomůže uklidnit děťátko při kojení, nošení v šátku či nosítku a při chování v náručí. Díky těmto korálkům se šperk promění v báječného pomocníka, který je neustále po ruce. Korále jsou samozřejmě zdravotně nezávadné a mají speciální bezpečnostní zapínání.

 

5. Zábava při koupání

Některá miminka by ve vaničce klidně i spala, jiná z koupání zrovna radost nemají. Vždy jim můžete ale tento rituál zpříjemnit pomocí vhodných hraček. Co třeba černobílá knížka do vody, která se při kontaktu s vodou krásně vybarví? Na tento „zázrak“ se dítě bude určitě těšit. A jakmile trochu odroste, může si knížečku třeba vybarvovat pomocí štětce a vody. Tím zase pěkně potrénuje jemnou motoriku.

6. Šustící hračky

Kolem třetího měsíce se dětem začíná zlepšovat zrak, ale také intenzivněji zapojují do zkoumání okolního světa další smysly jako hmat a sluch. To je ideální doba na to pořídit jim hračky vydávající zvuky. Ze začátku je ale lepší zapojovat je postupně. Pokud hračka vydává příliš zvuků najednou, je pestrobarevná a třeba se i hýbe, dítě není schopné všechny vjemy zpracovat. Lepší je zvolit pro začátek třeba hračku, která na dotek jen šustí. I s takovou zdánlivě jednoduchou hračkou si dítě vyhraje, pomůže mu zlepšit motoriku a pochopit zákonitosti akce a reakce.

7. Látkové knížky

Báječnou hračkou, která také zapojí více smyslů, je látková knížka. Miminku ji můžete darovat už od narození a využije ji opravdu dlouho. Nejdříve bude sledovat kontrastní barvy a tvary obrázků, které mu budete ukazovat, později si v knížce bude samo otáčet stránky a zkoumat jejich ilustrace. Některé knížky navíc také obsahují stránky s různými typy materiálů, se šustivými stránkami, umělohmotnými zrcátky, rolničkami a podobně.

 

Při výběru dárku pro miminko záleží na vzhledu, to je jasné. Ale tím nejdůležitějším parametrem by určitě měla být bezpečnost a zdravotní nezávadnost. Bezpečné, krásné a inspirativní hračky pro novorozence a miminka koupíte třeba v e-shopu Pixypie.cz, stačí si vybrat.

 

2021.04.22 | Martina Limbergová | přečteno: 30248x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dítě miminko novorozenec dárky hračky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

S přesným glukometrem udržíte cukrovku na uzdě

Dozvědět se od lékaře zprávu, že trpíte cukrovkou, může být nejdříve nepříjemný šok. Obzvlášť, pokud jste se dosud cítil...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.12.02 | přečteno: 30091x

Zrcadlo našich rodičů

V každém z nás je kus naší mámy, našeho táty. Ať chceme nebo ne…To mi nikdo nevymluví. Jedná se o podobu, ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.06.05 | přečteno: 30173x

Co způsobuje noční pocení

V noci se snadno zpotíte, pokud je v místnosti horko nebo na sebe naskládáte hromadu přikrývek. Ale o tomto typu pocení ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.09.19 | přečteno: 30176x

Třetí dítě

Troufám si tvrdit, že následující otázka napadne všechny dvojnásobné matky. „Jsou dvě děti akorát a co kdyby by...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.07.19 | přečteno: 30087x
 

Portál pro ženy