newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

5 zásad, jak si i v létě udržet krásné vlasy a recepty na domácí hydratační masky

 
5 zásad, jak si i v létě udržet krásné vlasy a recepty na domácí hydratační masky

Mnoho z nás se celý rok nemůže dočkat, až přijde léto a s ním sladké nicnedělání u vody, koupání a opalování. Jenže radost z toho všeho dokáží nepříjemně zkazit vlasy, které následně po pár letních týdnech vypadají jako vrabčí hnízdo ze slámy, jsou suché, lámavé, bez lesku a energie. Bohužel v létě na naše vlasy působí mnoho záškodníků, kteří z nich vysávají jejich přirozenou vláhu a vysušují je až na troud. Dá se tomu přitom docela snadno zabránit, jen to chce trochu odhodlání a věnované péče. Bohatá hříva plná života je však sladkou odměnou. Na co tedy myslet? A z čeho si vyrobit domácí hydratační masku na vlasy za pár korun?

 

 

Když slunce pálí

Sluneční žár nemá ráda pokožka a stejně jsou na tom i vlasy. Také z nich slunečné paprsky vysávají cennou vláhu a tím je oslabují. Nejvíce samozřejmě škodí slunce polední a tak i vlasy jsou důvodem, proč se mu raději vyhnout. Nebo sáhněte po pokrývce hlavy, třeba stylovém a módním klobouku.

 

Koupání zdar!

Není nad to ponořit se v horkém dni do bazénu plného chladné a osvěžující vody. Na dovolenou k moři zase jezdíme hlavně užít si koupání ve slané lázni, která je přece tak prospěšná. Jenže našim vlasům vůbec neprospívá sůl ani chlór. Obojí je vysušuje a proto je potřeba je po každém koupání důkladně opláchnout ve sladké vodě pod sprchou.

 

Barvě sbohem...

Barvení vlasy zatěžuje, to víme všechny, ale přesto se ho většinou nehodláme vzdát. Jenže když se sečte vliv barvení se všemi dalšími nepříznivými faktory během léta, měly bychom se nad tím minimálně pořádně zamyslet. Vážně je nutné obarvit si vlasy den před odjezdem na dovolenou? Vždyť voda a slunce stejně barvu z vlasů rychle vyšisuje a ta tak nebude taková, jakou jsme si přály. A navíc nám může takové rozhodnutí přidat ještě krepaté vlasy, kterými se určitě chlubit nebudeme.

 

Bez fénu a žehličky ani ránu?

Fén, žehlička a kulma patří k základní výbavě spousty z nás. Některé ženy si dokonce skoro nedokáží představit nechat své vlasy po umytí jen tak volně uschnout. V létě byste to ale měly vyzkoušet. Horkého vzduchu si vaše vlasy i tak užijí víc, než je jim zdrávo, a je zbytečné je ještě zatěžovat takto.

 

Hydratace je tím pravým

Vlasy potřebují především dodat vláhu, aby se jim navrátil lesk, síla a zdravý vzhled. Na léto je tedy dobré pořídit si vlasovou kosmetiku s hydratačními účinky. Používejte po každém umytí i kondicionér a jednou za týden dopřejte svým vlasům luxus hydratační masky, která jim dodá všechny potřebné živiny. Nemusíte za ni přitom ani moc utrácet, takovou výživnou masku si můžete vyrobit i doma.

 

Domácí hydratační masky na vlasy

Masky si můžete připravit z věcí, které máte běžně doma v kuchyni. Základem pro ty hydratační bývá olivový olej. K tomu pak zvolíte další suroviny podle toho, co doma zrovna najdete. Každá z masek, na které píši recept, bezpochyby vaším vlasům prospěje. Připravená maska se nanese vždy důkladně na celou délku vlasů a poté se na nich pro dobrý účinek nechá působit zhruba 20 minut, můžete ale nechat i déle.

 

Medová maska                                                   

1 lžíce olivového oleje

2 lžíce medu

1 žloutek

 

Tvarohová maska

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce medu

3 lžíce tvarohu

 

Banánová maska

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce medu

1 banán

 

Kávová maska

3 lžíce olivového oleje

2 lžíce mleté kávy

1 žloutek

 

Image courtesy of marin/ FreeDigitalPhotos.net

2014.07.29 | Martina Limbergová | přečteno: 30085x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Krása; péče o vlasy; domácí hydratační masky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Škola vás ani vaše děti nenaučí, jakým způsobem je možné vydělávat

Studujete? Studují vaše děti? Uvažujete o podnikání? Položte si otázku (nebo ji položte svým potomkům), jaká je pro vás ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.10 | přečteno: 30193x

Seznam motivačních knih

I když se snažíme udržovat určitou sportovní morálku a aspoň někdy si jít zacvičit, čas od času nastane období, kdy s...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.08.20 | přečteno: 30125x

Pořiďte svému muži elegantní a stylové sako

Sako mnoho mužů vnímá jen jako součást pánského obleku, který si na sebe oblékají jen ve výjimečných situacích. Kromě...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.04.30 | přečteno: 30422x

Jak zvládnout vánoční úklid domu a nenadřít se?

Pokud neprožijete v klidu Vánoce, dokud nebudete mít kompletně vygruntovaný byt, začněte s vánočním úklidem dříve, ať se...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.11.26 | přečteno: 30033x
 

Portál pro ženy