newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Už žádný strach z čepice. Stačí se na ni dobře připravit

 
Už žádný strach z čepice. Stačí se na ni dobře připravit

Čepice jsou ideální společnice pro mrazivé dny, ale dokážou nám pěkně zruinovat pracně upravené vlasy. Není třeba se na čepice zlobit, pokud nejste čepicový typ, odhoďte nošení pokrývky hlavy co nejdřív. To, že až 40 % tepla utíká z těla přes hlavu, je mýtus. Nicméně pocit tepla čepice dodá. Takže co s nimi? Naštěstí existuje pár tipů, které pomohou váš účes udržet ve formě! A určitě se vyplatí zkusit z pokrývky hlavy udělat parádní stylingový doplněk.

 

Boj se statickou elektřinou nevzdávejte

Nejčastější problém, který se objeví, jakmile pokrývku hlavy sundáte. To, že vám po sundání čepice v místnosti začnou vlasy poletovat do všech stran, způsobuje nedostatek jejich hydratace. V zimě tedy rozhodně přidejte na síle co do péče pomocí hydratačních balzámů, sprejů či masek. Naopak zkuste na chvíli odložit, fény, kulmy a žehličky na vlasy.

Pokud jsou vaším problémem vlasy splihlé, vyzkoušejte sprej pro objem a vlasy fénujte v předklonu. Zajistíte si tak objem hřívy a váš účes se po sundání pokrývky hlavy jen tak nezhroutí.

Materiál čepice je základ

Nejen péče o vlasy, ale samotná pokrývka hlavy rozhoduje o tom, jak bude váš účes vypadat. Už žádný strach, dbejte na výběr čepičky a vše bude fajn.

                                                                     

  • Máte-li vlasy citlivé a jemné, které snadno přilnou, kupte si trošičku větší čepici. Účes se nebude mačkat a lépe si udrží objem i tvar.
  • Bavlněné produkty propouští více vzduchu než vlněné a z umělých vláken, a to pomáhá pokožce lépe dýchat. Předejdete slepeným pramenům.
  • Jestliže vás trápí poletující vlasy, ale přesto se nechcete vzdát vlny, můžete si pod čepici přes vlasy uvázat jemný hedvábný nebo saténový šátek. Zabráníte tak nabití statickou elektřinou.
  • Pokud potřebujete zachránit již poničený účes, mějte vždy u sebe objemový sprej nebo pudr. Vlasy si pročesejte, ideálně v předklonu, a ke kořínkům vmasírujte produkt.
  • Odstávající vlasy zkrotí trocha vlasového oleje, sérum proti krepatění nebo stylingový krém.
  • Používejte dřevěný hřeben nebo kartáč s přírodními štětinami, opět tak zamezíte vzniku statické elektřiny.

Čepice jako styl

Hipster

Kulichy sluší krátkým vlasům i dlouhovláskám. Pro vytvoření módního účesu pod čepici naneste do vlasů trochu vlasového pudru nebo suchého šamponu, aby byly vlasy drsnější. Potom vytvořte pěšinku uprostřed celé hlavy a obě poloviny vlasů zapleťte po stranách přes ramena směrem dopředu. Tento look oživuje trocha nedokonalosti, proto se nebojte pramínků, které občas z účesu utečou.

                                                                

Francouzský šarm

S čepicí je to stejné jako s ostatním oblečením, které Francouzky nosí. Jednoduché, ležérní, naprosto bezchybné a perfektní. Na zimu je tu baret. Baret sluší jak mikádu pod uší, tak pod ramena. Styling zůstává stejně jednoduchý a zároveň působivý, jako tato pokrývka hlavy. Do vlasů vmasírujte trochu tužidla a pomocí prstů vytvořte požadovaný tvar účesu. Chcete-li přeci jen vnést trochu extravagance, zvolte asymetrickou variantu a na jedné straně zafixujte účes za uchem.

S baretem si rozumí i jednoduchý culík, pokud si baret neposadíte příliš hluboko do čela.

                                                                

Slavný návrat čelenek

Pletené čelenky 80. let 20. století jsou zpět. A to v plné parádě! Zamilují si je hlavně všechny ženy, které nejraději nosí vlasy sepnuté nebo vysoko vyčesané. Na čelenkách je skvělé hlavně to, že uší máte pěkně v teple, ale účes a vaše hříva skvěle vyniknou.

Takže ode dneška už žádný strach z pokrývek hlavy, nejsou na místě. Teď už si totiž budete umět poradit v každé situaci.

 

2023.12.03 | Jana Brandtlová | přečteno: 401x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: čepice účes vzhled móda čelenka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tipy na vhodné materiály k výrobě stylových dekorací do domácnosti

Každou domácnost jako mávnutím kouzelného proutku promění nové závěsy, dekorační povlaky na polštáře i zbrusu nový ubrus...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.08.18 | přečteno: 30219x

Dokonale krásná pleť díky barevným korektorům

Mít pleť krásnou a hladkou jako panenka, po tom touží asi každá žena. Jenže přání je jedna věc, ale realita bývá jiná. Č...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.06 | přečteno: 30095x

Problémová láska

My ženy býváme často nepoučitelné. Stokrát si můžeme opakovat, že ten chlápek s vyholenou hlavou, potetovanými pažemi...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.22 | přečteno: 30085x

Warszawa- město mnoha vůní

  Když se řekne Varšava, většina lidí si představí město, které kdysi bylo zničeno válkou a dnes tam v ...
 
celý článek | Lenka Popelková | přečteno: 30062x
 

Portál pro ženy