newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Klimatizace: aby se vám i v létě dobře dýchalo

 
Klimatizace: aby se vám i v létě dobře dýchalo

Sezóna největších pařáků se pomalu, ale jistě blíží. Je tedy čas poohlédnout se po výkonné klimatizaci, protože pokud tomu bude jako v předchozích letech, v červnu by na vás pravděpodobně nezbyl ani obyčejný větrák. Jenže jak pořídit opravdu kvalitní klimatizaci, která vydrží víc než jedno léto? Na trhu je dnes velký výběr, ne všechny přístroje ovšem odpovídají svou cenou také kvalitě. Při lovu na perfektní klimatizaci si tedy důkladně prostudujte různé možnosti. Nechcete mít přeci doma vestavěnou krabici, která jen víří prach a dělá hluk.

 

Mýty o klimatizacích

Domácí klimatizace se v posledních letech těší velké oblibě, a vzhledem k šíleným letním teplotám se ani není čemu divit. Kdo by nechtěl trochu zchladit, když venku pomalu taje asfalt? Existují však i odpůrci klimatizací, kteří by se raději doma rozpustili než si jednu pořídit. Protože je to přece nezdravé a člověk je pak jen unavený. Dávno překonaný mýtus. Moderní klimatizace jsou totiž mnohem víc než jen chrliče studeného vzduchu. Většina nových modelů nabízí nejen ovládání přes wifi, ale i funkce čištění vzduchu, které vám pomůžou efektivně se zbavit bakterií, prachu i nadměrné vlhkosti v bytě.

Klimatizace je také často spojována s chřipkou a prochlazenými klouby. Logicky, pokud budete hodiny sedět pod proudem studeného vzduchu, pravděpodobně vás něco takového potkat může. S moderní klimatizací však těžko. Systémy totiž využívají značné množství mikrootvorů, díky nimž je vzduch chlazený rovnoměrně. Ke snížení teploty v místnosti tak dochází postupně a vaše tělo má dostatek času si na změnu zvyknout, tudíž mu žádné zdravotní komplikace z náhlého ochlazení nehrozí.

 

Mobilní nebo nástěnná klimatizace?

Největší rozhodování přichází na řadu při volbě druhu klimatizace. Mobilní nebo nástěnná? V případě mobilní jistě mnohé potěší nízká pořizovací cena a možnost stěhování z místnosti do místnosti. Často jsou však poměrně hlučné a k provozu je nutné mít poblíž větrací otvor a zásuvku. Nástěnná klimatizace nabízí vyšší výkon i účinnost a podstatně nižší hlučnost než ta mobilní. Její velkou výhodou je, že během chladnějších dnů dokáže hravě nahradit i topení, takže ji využijete po celý rok.

Léto se blíží a je jen na vás, jestli se budete chodit ochlazovat do nákupáků, nebo zainvestujete a pořídíte si klimatizaci do domu. Kvalitnější typy sice vyjdou trochu dráž, ale zase nabízí vychytané funkce, díky kterým se vám bude nejen dobře dýchat. Pokud při výběru stále tápete, můžete si přečíst další informace třeba na stránkách Samsungklimatizací.

 

 

2019.04.28 | Nina Albertová | přečteno: 30136x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: domácnost klimatizace léto chlazení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

SOUTĚŽ o poukaz na proceduru v salonu estetické péče

Soutěž byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme všem výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2014.12.05 | přečteno: 30072x

Pochutnejte si na smoothie!

Smoothie - mixované nápoje z čerstvého ovoce, zeleniny, ořechů a dalších darů přírody se ve světě staly populárn...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.02.16 | přečteno: 30409x

Jak strávit víkend v Praze? Tipy na výlet s kamarádkami

Vezměte s kamarádkami Prahu útokem! Poradíme, co si nesmíte nechat ujít a kde zažít, ochutnat a vidět ty nejlepší věci. ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.12.21 | přečteno: 30548x

Jak zajistit dětem dostatečný přísun vitamínů a minerálů?

Vitamíny a minerály jsou látky naprosto nezbytné pro správné fungování našeho těla. Chybí-li organizmu jakýkoliv potřebn...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.09.29 | přečteno: 30103x
 

Portál pro ženy