newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kdo je Hamiczech

 
Kdo je Hamiczech

Jsem HAMICZECH – na sociálních sítích známá jako travel blogger a travel influencer. Moje přezdívka je zkratkou mého skutečného jména a mé země (Češi se jistě dovtípí :). Ve svém reálném životě jsem obchodník.

 

Už jako malá jsem pořád s něčím handlovala, takže moje budoucí povolání bylo celkem jasné. Dokonce jsem na základce vymyslela losy, z čehož jsem pak měla problém, protože „hazard“ na základní škole byl vrchol drzosti :) Podnikatelský duch se prostě nezapřel a od 20 let mám vlastní firmu.

Díky mému ekonomické vzdělání jsem nejprve pracovala jako konzultant v jiných firmách. Pak jsem se pustila do studia cizích jazyků a protože se mi nějak nechtělo vracet na plno do práce, přihlásila jsem se ještě na vysokou školu, na kterou jsem nikdy nechtěla jít, ale nakonec to bylo super, to jsou pořád samé večírky, potkáte nové skvělé kamarády, občas se teda musíte i učit, ale stálo to za to. Vystudovala jsem Geovědní a montánní turismus na VŠB – Technické univerzitě v Ostravě, na Hornicko-geologické fakultě a zakončila jsem studium geologií. I když je to nesmírně zajímavý obor, díky němu jsem poznala krásy naší planety i ČR, přesto jsem věděla, že se budu nadále věnovat obchodu. Hornickým tradicím však zůstávám věrná nadále, v mých příspěvcích na sociálních sítích mě občas můžete vidět v hornické uniformě na nějaké hornické slávě. Jako správný student HGF jsem si skočila přes kůži a byla jsem přijata do cechu hornického.

Sociální sítě, konkrétně Facebook, jsem nejprve používala výhradně soukromě. Pak všichni začali mluvit o nějakém Instagramu. Nechápala jsem, co to je. Proč další síť? V čem je to jiné? Účet @hamiczech jsem si tedy založila také na konci roku 2019 a jeho zaměření bylo celkem jasné. Vaření mě fakt nebaví, make-up na sebe před kamerou matlat nebudu, ani mě nebaví každý měsíc kupovat nové oblečení. Ale mým velkým koníčkem je cestování, takže budu mít cestovatelský účet. A první lidé mě začali sledovat. Pak jich bylo víc a víc. A pak mě to chytlo! Ostatně, kde jinde si zvedat sebevědomí než na Instagramu, kde vám lidé píší hezké komentáře, lajkují vaše fotky a oceňují vaši snahu. Naštěstí zatím moc haterů nemám, ne že teď začnete!! :))

A tak jsem se rozhodla z toho udělat další byznys. Začala jsem investovat čas a peníze do svého účtu, protože nejsem slavná osobnost, tak jak by mě lidé měli znát a hledat. A po třech letech dřiny se to konečně začalo vyplácet. Začala jsem navazovat spolupráce zejména v oblasti cestování (propagace hotelů) nebo spolupracuji s módními značkami, které jsou mi blízké. Rozhodně neakceptuji každou spolupráci, propagace kosmetiky, doplňků stravy nebo investování není nic pro mě. Dávejte si na to pozor. Když uděláte ze svého účtu jednu velkou reklamní plochu, vašim sledujícím se to zřejmě moc líbit nebude a začnete je ztrácet.

Blog jsem si založila pak v roce 2021. Na Instagramu si každý prohlíží fotky a videa, ale málokdo čte, co je u nich napsáno. Protože mě sledují lidé z celého světa, píšu jej v našem českém jazyce, ale i v angličtině. Ráda si přidávám práci :) A blog stojí opravdu hodně času, zvláště když musíte ještě normálně pracovat.

Na mém blogu www.hamiczech.tips najdete podrobné průvodce místy, která jsem navštívila, recenze hotelů (zejména vyšší kategorie nebo hotelů, které jsou něčím zajímavé) a tipy na dobré restaurace. V roce 2022 jsem přidala i kategorii Hamiczech testuje, kde píšu o věcech, které jsem měla možnost vyzkoušet a které mě natolik oslovily, že je ráda doporučím dále. Sledovat mě můžete i na Facebooku @hamiczech.tips a Youtube kanálu @hamiczech.

No a to je celý příběh. Pokud chcete být v něčem úspěšní, musíte to milovat a věnovat se tomu naplno, bez práce nejsou koláče. Vytrvejte, jděte si za svým, a i když vás 100x odmítnou, jednou to vyjde, nebojte. Úspěch se dříve nebo později dostaví, držím palce všem začínajícím!

A vzkaz pro PR managery hotelů – pokud byste chtěli zpropagovat svůj hotel, ozvěte se mi prosím. Je to moje práce. Jedna z nich :)

Cestování zdar!

Hamiczech

 

2023.02.16 | Admin | přečteno: 30066x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování travel blogger travel influencer hamiczech sociální sítě

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Tatarský biftek

Jíte tatarák? Názory na něj se rozdělují lidi na dvě skupiny a občas se stává i předmětem sporů. Pro někoho totiž pře...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.01.17 | přečteno: 30275x

Facebook

Na setkání se svými přáteli se vždy těším a pokud se povede v předvánočním šílenství, považuji to za malý zázrak. Vši...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2015.01.30 | přečteno: 30129x

Jako houby po dešti

Ano, rostou nám přímo raketovou rychlostí a my přece vůůůbec nestárnem… Kuk na mamku! Zdárně zvládnuté šes...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.09.02 | přečteno: 30070x

Vyhrajte knihu DENÍK VĚČNÉ DIETÁŘKY

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2017.07.15 | přečteno: 30171x
 

Portál pro ženy