newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví

 
Kakaové mlsání kombinuje požitek i zdraví
 

 

Nechte se hýčkat a rozmazlovat wellness pobytem pro Vaše chuťové buňky i žaludek! Na český trh dorazily nepražené kakaové boby, které jsou pravým pokrmem bohů!

Jedná se o kakaové boby z ostrova Bali v Indonésii nebo z Peru, které jsou nabité antioxidanty, vitamíny a minerály. Tento pokrm splňuje BIO a RAW požadavky a představuje výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl. S plnou chutí a bohatým aroma jsou ideální ke svačinám, do koktejlů, dezertů a čokoládových svačin.

A proč jsou kakaové boby tak prospěšné?

Kakao má více antioxidantů a flavonoidů než jakákoliv jiná potravina, která kdy byla testována. Antioxidanty jsou v kakau zastoupeny 15x více než v borůvkách a 20x více než v červeném vínu a zeleném čaji. Kakao pomáhá při činnosti cév, snižuje srážlivost krve, zlepšuje krevní oběh, reguluje srdeční tep a krevní tlak, snižuje LDL cholesterol a riziko mozkové mrtvice a infarktu. Chrání organismus před toxiny z životního prostředí a z metabolických přeměn, odolává poškození volnými radikály a může snížit riziko vzniku některých druhů rakoviny. Jedná se především o rakovinu tlustého střeva, kde bioaktivní složky pomáhají redukovat potenciální karcinogeny.

Zvýšením hladiny určitých neurotransmiterů podporuje kakao pozitivní, mladistvou a jasnou mysl. Například fenyletylamin, který je obsažen v kakau, se vytváří v mozku, když jsme zamilovaní; působí jako mírné antidepresivum a pomáhá zvýšit pozornost a ostražitost. Anandamid je známý jako "chemikálie štěstí", protože je produkován mozkem, když se cítíme skvěle a šťastně. Kakao obsahuje N-acylethanolaminy, které dočasně zvyšují úroveň anandamidu v mozku. Proto nám kakao dává pocit blaženosti a uvolnění.

Kakaové boby jsou bohaté na množství základních minerálů včetně hořčíku, síry, vápníku, železa, zinku, mědi, draslíku a manganu. Dále obsahují kyselinu olejovou a jednoduché nenasycené tuky, které jsou prospěšné pro zdraví srdce a způsobují zvýšení hladiny "dobrého" HDL cholesterolu.

Tyto prvotřídní kakaové boby pocházejí od lokálních indonéských nebo peruánských farmářů, od nichž se vykupují na základě pravidel fair-trade. Boby si můžete koupit bez jakékoli další úpravy, nebo v drcené formě vhodné do koktejlů, dezertů, kaší, musli a jogurtů. Mechanickým drcením bobů se poté oddělí tuk – kakaové máslo a nízkotučný kakaový prášek. Oddělení dvou základních složek bobu probíhá zastudena, čímž jsou zachovány veškeré výše zmíněné benefity potraviny.

Věděli jste, že nepražené kakao je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů? Navíc kakaové produkty působí proti stárnutí, dodávají energii, dobrou náladu, jasnou mysl a hlavně – báječně chutnají! Užijte si valentýnský den s nepraženými kakaovými produkty, které Vám díky svým účinkům nedají na tento den zapomenout!

Navíc si můžete přímo vyrobit vlastní raw čokoládu, bez jakýchkoli „éček“ nebo jiných přídatných surovin. Recept zde:

http://www.vitalvibe.eu/cs/content/31-raw-cokolada

2013.02.20 | Alice Drápal Audyová | přečteno: 9056x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak začít sportovat a přitom se nezničit XIV – trénink v zimě

Zimní slunovrat nastal téměř před měsícem, ale pořád se ještě stmívá dřív, než se vrátíme z práce. Ve dnech, kdy...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2015.01.18 | přečteno: 9040x

Medové pečení

Dnešní sladká tečka medově karamelové chuti. Se staletým slovanským původem…Ano, hádáte správně, upečeme si sp...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.04.02 | přečteno: 9277x

Vyhrajte novou knihu Danky Šárkové plnou tajemna

Soutěž byla ukončena. Přejeme příjemné počtení výherkyním Jindřišce M., Haně S. a Kamile Z.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.06.23 | přečteno: 1297x

Milenka = mrcha?

MILENKA. Náhodně poskládaná písmenka, jejichž význam však osobě, které se týkají, dává cejch mrchy a bezcitné potvory...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.06.23 | přečteno: 9527x
 

Portál pro ženy