newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak stvořit formální oblečení?

 
Jak stvořit formální oblečení?

Formální stylizace se vyznačuje především elegancí, ale je také stvořená se zachováním určitých, předem stanovených kanonů. Díky tomu toto oblečení zdůrazňuje naši profesionalitu a dodává sebedůvěru. K vytvoření looku, který bude vkusný, pohodlný a zároveň v souladu s obchodní etiketou, pamatujte na několik pravidel.

 

Minimalismus v každém detailu 

Základem formálního oblečení je minimalismus. Měl by být jen „pozadím“ pro náš vzhled, který nenápadným způsobem zdůrazní výhody naší siluety. Toto oblečení by tedy nemělo příliš přitahovat pozornost jiných - i přesto, že je naší vizitkou. Během tvoření formální stylizace se tedy omezujeme na jednoduché střihy, tónované barevné provedení a minimální množství doplňků. 

Kvalita oblečení 

I když na to mnoho lidí zapomíná, toto má velký význam, zejména v případě obchodních setkání na vysoké úrovni. Dobře je tedy investovat do oblečení, které je vyrobené z vysoce kvalitních materiálů. Značkový oblek nebo šaty posílí naši sebedůvěru a budou zároveň projevem úcty k našemu protějšku. Každý prvek oblečení by měl být ideálně přizpůsoben k naší siluetě a upraven: čistý, svěží a zbaven jakýchkoliv znaků intenzivního používání. 

Šatník

V případě pánského looku bude nejlepším řešením nošení bílé nebo blankytné košile s kravatou, obleku a elegantních kalhot. K takovému kompletu budou ideální pouze klasické dámské polobotky z lícové kůže. Pokud však tvoříme stylizaci na obchodní setkání o nižší úrovni, můžeme si dovolit trošku volnější střih. Náš outfit se může skládat z košile, saka, látkových kalhot o jednoduchém střihu a polobotek. Ženy mají více možností, pokud jde o tvoření formálního oblečení. Mohou nosit bílou košili, sako nebo kabátek, černou, grafitovou nebo granátovou sukni (například tu o jednoduchém, lichoběžníkovém nebo tužkovém střihu) a klasické lodičky. Sukni můžete také nahradit kalhotami - vhodné budou ty o klasickém, jednoduchém střihu nebo elegantní o cigaretovém střihu, které budou ideálně harmonizovat s koženými dámskými polobotkami na podpatku. 

Dámské formální oblečení se může také skládat z jednoduchých šatů v jednotném, tónovaném barevném provedení, které bude vypadat velmi elegantně, pokud je spojíme s botami na jehlovém podpatku a subtilními šperky.

Na méně formální obchodní schůzky ženy mohou nosit vzorovanou košili nebo sako o expresivnější barvě, avšak v tomto případě ostatní prvky oblečení by měly být tónované, tedy zbavené dodatečných ozdob.

Doplňky

Jak jsme již výše uvedli, formální oblečení se vyznačuje minimalismem a jednoduchostí. Pamatujte na to během výběru doplňků. Vybírejte subtilní ozdoby, které nebudou přitahovat pozornost. Nejlepší je omezit se na elegantní hodinky, jemné náušnice nebo náhrdelník. 

Vhodně kombinované formální oblečení bude naší vizitkou za předpokladu, že se postaráme o každý jeho detail. Minimalismus, vysoká kvalita materiálů, čistota a skromnost – toto jsou základní vlastnosti obchodního looku, díky kterým budeme vypadat jako spolehlivý mluvčí.

 

 

2021.02.23 | Nina Albertová | přečteno: 30323x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: móda oblečení formální oblečení dresscode

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte krásnou dětskou knihu Zázrak o Vánocích

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výherkyním Janě Z. a Lesji K.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.10.30 | přečteno: 30227x

Letní festivaly jsou již za rohem!

Jste milovníky kulturních akcí? Máte rádi koncerty a jejich výjimečnou atmosféru? V tom případě vás potěšíme upozorněním...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.05.20 | přečteno: 30090x

Vyrážíte na dovolenou? Mějte kvalitní ochranu

Jet na dovolenou dnes není nic neobvyklého. A to ať už se rozhodneme zakoupit zájezd u cestovní kanceláře, nebo naopa...
 
celý článek | Admin | 2016.07.05 | přečteno: 30066x

Vyhrajte vstupenky na jarní Floru Olomouc

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům Martinovi S., Anně Š., Miluši Š., Jiřímu B. a Evě H.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.04.11 | přečteno: 30167x
 

Portál pro ženy