newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak na sametově hebkou pokožku pomocí depilace?

 
Jak na sametově hebkou pokožku pomocí depilace?

Pomalu, ale jistě přichází zase období, kdy budeme odhalovat nohy v sukních a podpaží v tílkách. Hladce oholená pokožka je přitom pro většinu žen samozřejmostí. Ač depilace nepatří mezi oblíbené činnosti, s kvalitními pomocníky si práci usnadníte.

 

 

Neholit se není in už hodně dlouho a nejspíš se na tom jen tak nic nezmění. Sametově hebká pokožka bez nevzhledných chloupků vypadá lépe a je příjemnější na dotyk, o tom není pochyb. Dosáhnout jí jde poměrně snadno, ale obvykle to nemá dlouhého trvání. Depilátor totiž chloupek jen zastřihne a ten tak hned pokračuje v růstu. Proceduru je třeba často opakovat, a depilace proto bývá pro ženy součástí běžné hygieny. Delší výsledky zajistí epilace, kdy se chloupek vytrhne i s kořínkem a trvá i několik týdnů, než znovu doroste. Oproti depilaci ale není tento způsob zcela bezbolestný, a tak depilování v oblíbenosti mezi ženami pořád vede.

Jaké jsou metody depilace?

Holení žiletkami

Asi nejrozšířenějším způsobem odstranění chloupků je jejich oholení žiletkou. Klasické žiletky vyjdou poměrně levně a je jich na výběr velké množství. Pokud budete vybírat holítko, investujte ale raději trochu více a vybírejte ze speciálních ženských strojků, které jsou lépe přizpůsobeny naší pokožce a tvarům. Určitě nedoporučuji půjčovat si partnerův holící strojek, už jen z hlediska hygieny je to nevhodné (zubní kartáček si taky nejspíš nepůjčíte). Rizikem při holení žiletkami je možnost pořezání, kterému se občas nevyhne asi žádná u nás. A často se také objevují pupínky, které jsou důsledkem podráždění pokožky příliš tupou žiletkou.

Odstraňování chloupků depilačními pastami

Depilační krémy patří mezi způsoby, které je třeba nejprve dobře vyzkoušet. Postup je jednoduchý, stačí natřít pokožku krémem, nechat působit podle návodu a poté stěrkou setřít. Jenže depilační krémy obsahují sulfidy, které mohou způsobit nepříjemné podráždění, vyrážku až alergii. Pokud tedy chcete odstranit chloupky tímto způsobem, určitě si krém nejdříve pečlivě vyzkoušejte na malém kousku kůže. Při jakékoliv reakci pak raději volte jinou metodu.

Holení elektrickým depilačním strojkem

Elektrický depilátor představuje pohodlný a šetrný způsob, jak svou pokožku zbavit chloupků a neriskovat podráždění. Holící břity jsou chráněny planžetou, takže nehrozí pořezání ani podráždění pokožky. Moderní depilační strojky umí zanechat pokožku hebkou a hladkou, oholíte se s nimi rychle a bezpečně. Ideální je vybrat si depilátor, který je určený na suché i mokré holení. Můžete tak zařadit holení s ním jako součást hygieny ve sprše, nebo si třeba jen rychle na sucho oholit podpaží, když se zrovna rozhodnete vyměnit tričko za tílko. Počáteční investice je sice vyšší, ale zato vám kvalitní strojek vydrží velmi dlouho i při každodenním používání.

 

Pokud jste přes zimu holení trochu zanedbávala, je pomalu čas zase oprášit svůj depilační strojek, případně se vybavit novým. Sezóna odhaleného těla se blíží, tak buďte připravená!

 

2018.03.14 | Martina Limbergová | přečteno: 30103x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: holení depilace depilační strojek pokožka žena

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pozvánka do Nezvalovy Archy a Gastro clubu Mušlárna – užijte si báječné chutě středomoří v centru Olomouce

Jídlo nemusí být vždy jen o uspokojení hladového žaludku. Může být také netradičním kulinářským zážitkem, na který ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.11.23 | přečteno: 30190x

Kuchyně v sezóně, aneb cuketa kam se podíváš

  Sezóna je v plném proudu a po všech grilováních zbývají stále kila a kila cuket všech tvarů a velikos...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.07.22 | přečteno: 30040x

Jak zhubnout chůzí nordic walking

Lidí, kteří chodí s hůlkami, jste si určitě už někdy kolem sebe všimli. Možná jste si říkali, k čemu je taková chůze ...
 
celý článek | Admin | 2016.03.11 | přečteno: 30078x

Požární sport

Jestli hledáte takový sport, ve kterém uplatníte svoji rychlost, zdatnost, fyzickou i psychickou sílu a zapojíte...
 
celý článek | Darina Adámková | 2014.01.06 | přečteno: 30395x
 

Portál pro ženy