newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

České nebo německé?

 
České nebo německé?

Když se narodil syn, tak jsem už v porodnici zjistila, že klasická Rybilka z lékárny nám na zadeček asi nebude stačit, takže jsem byla nucena hledat něco jiného. Moje maminka při jednom nákupu v Německu objevila krém, který jí kdysi vozila moje babička z Tuzexu pro mě. Po prvním natření zadečku se ukázalo, že je to opravdu výborné mazadlo a tak jsme jej hodlali používat dále. A tím to vlastně celé začalo.

 

Zpočátku nám vozila krém maminka, později přidala vlhčené ubrousky, mycí gel, pleťové mléko, občas přidala i nějaký sprchový gel pro mě i pro manžela. Když jsem jí chtěla za nákup dát peníze, tak mě odmítla se slovy, že to bylo jen pár korun. Časem už se nám nechtělo mamku neustále obtěžovat a tak jsme se jednoho dne vydali na nákup sami. A jaké bylo naše překvapení.

Když jsme našli oddělení pro miminka, tak jsme nestačili žasnout.  Pokud pominu ten obrovský výběr od umělého mléka, přes přesnídávky, příkrmy, dudlíky, lahvičky, přebalovací podložky až po plínky, tak musím zdůraznit cenu. Při přepočtu na české koruny mi přišlo, že to snad ani není možné. U některých výrobků to činilo pár korun, ale u jiných až desítky. A to nemluvím o kvalitě.

Časem jsme se rozkoukali a začali se rozhlížet i mimo dětské oddělení.  Prášek na praní a aviváž.  To byl šílený šok, když jsem poprvé vyprala prádlo v německém prášku a vymáchala v německé aviváži. Nejen že se vypraly fleky, které nechtěly pustit, ale prádlo navíc naprosto úžasně vonělo.  

Dřív jsem kupovala tak pět krabic trvanlivého mléka na měsíc. Dneska už mi téměř nestačí karton, protože oba mí chlapi mi na něj chodí neustále. Běda ale, pokud koupím české. To si prý mohu nechat do kafe. :)

Ve výčtu rozdílu kvality mezi českými a německými věcmi bych mohla pokračovat donekonečna, ale kvůli tomu tento článek nepíšu.  Jak je vůbec možné, že tam lze koupit výrobky za méně nebo stejně peněz a stejně jsou kvalitnější a chutnější? Jak je možné, že jejich obchody jsou vždy čisté, upravené, zboží úhledně srovnané a nikde se nepovalují prázdné krabice a uličky nejsou zarovnané hromadou nevybalených palet a prodavačky se na vás usmívají?  

Ze zkušenosti mě blízké osoby velmi dobře vím, jak mizerně jsou placeni zaměstnanci našich supermarketů a také ze zkušenosti této osoby vím, jak příšerně se dokáží nejen zaměstnavatelé, ale také lidé k těmto zaměstnancům chovat. Motivace, plat, pracovní prostředí, kolektiv a spousta dalších faktorů ovlivňuje mou poslední větu předchozího odstavce, ale to nevysvětluje otázku kvality a ceny výrobků.

Jaké jsou vaše zkušenosti ve srovnávání české versus německé výrobky? Jsou lepší, horší nebo vám přijdou stejné? 

Foto: Meridene

2014.06.29 | Meridene | přečteno: 30106x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: české vs. německé jídlo; kvalita; srovnávání

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vyhrajte knihu Letový plán a naučte se díky ní plnit si své sny!

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.11.16 | přečteno: 30241x

Bylinky v kuchyni IV. - jak zacházet s bylinkami?

Bylinky jsou aromatické rostlinky, které dodávají jídlu nejen bohatou chuť, ale i neodolatelnou vůni a překrásnou barvu....
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 30136x

CHCETE ZLEPŠIT SVŮJ ŽIVOT? POŘIĎTE SI DOMÁCÍHO MAZLÍČKA!

Neustále kolem sebe slyšíme, jak je důležité myslet pozitivně, užívat si života a zbytečně se nestresovat. Psychika úzce...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.02.23 | přečteno: 30109x

Kuchyňská dvířka - Dokáží proměnit vaši kuchyň k nepoznání

Pokud chcete zrekonstruovat vaši kuchyni, tak ji nutně nemusíte měnit celou, stačí pouze vyměnit kuchyňská dvířka. ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.14 | přečteno: 30155x
 

Portál pro ženy