Portál pro ženy >> Archiv
archiv
Klimatizace je dnes již nepostradatelným standardem hotelových a kancelářských komplexů i velkých firem. Neobejdou se bez ní nemocnice, obchodní centra ani státní instituce. K naprosto běžné výbavě domů a bytů však nepatřila. To se mění v posledních letech, kdy obliba ochlazování a dalších úprav vzduchu výrazně stoupla. Klimatizace se zkrátka stala trendem ...
celý článek
| Kateřina Pořízová | 2016.06.29 | přečteno: 30891x
Semenaření bylo dříve součástí práce každého zemědělce, pěstitele i zahradníka. Farmáři si vždy schovávali nejkvalitnější část své úrody jako osivo pro následující roky. Semínka se předávala obvykle z otce na syna, z generace na generaci, bez přerušení po celá staletí. Každá usedlost měla své vlastní osvědčené variety a odrůdy, kterým se dařilo právě v daném míst...
celý článek
| Klára Hrdá | 2016.06.29 | přečteno: 30647x
Grilovaný chřest se slaninou
Pro 4-6 osob budete potřebovat:
Svazek zeleného chřestu
200 g anglické slaniny
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 lžíci sójové omáčky
Pepř, sůl
Připravit zelené chřestové výhonky k marinování je snadné. Zelený chřest se oproti bílému nemusí loupat, stačí jej omýt, osušit a z jeho spo...
celý článek
| Martina Limbergová | 2016.06.28 | přečteno: 31005x
Horko, mráz, sluneční záření – naše ruce jsou vystaveny nejen rozmarům počasí, ale také chemickým čistidlům a každodenní práci, což na nich po nějaké době může začít být vidět.
Tip: Dopřejte rukám výživu a hydrataci. Pro den zvolte lehký hydratační krém, který nezanechává mastné otisky. Na noc můžete použít krém mastnější, který vaši pokožku dostatečně ...
celý článek
| Admin | 2016.06.26 | přečteno: 30644x
Matka v krizi, Simona Monyová – vydalo nakladatelství Boris Ingr – MONY v roce 2008.
Knížka je zasazená do doby před sametovou revolucí v roce 1989. Je to příběh mladé dívky, která si plánuje studium na vysoké škole a následně hvězdnou kariéru. Tuto iluzi jí překazí fakt, že se svým přítelem ze studií otěhotní. Než si zvykne, že má jedno dítě, tak s...
celý článek
| Meridene | 2016.06.24 | přečteno: 30727x
Ačkoliv jen velmi málo bylinek, které běžně používáme, má svůj skutečný původ u nás, bereme je už dlouhá léta za vlastní a jsme zvyklí je nejen používat, ale také sami úspěšně pěstovat. I dnes ale přicházejí stále nové druhy bylinek a aromatických rostlin, které jsme dříve znali jen z příruček mezinárodní kuchyně. Jedná se například o nové odrůdy má...
celý článek
| Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 30828x
Je libo grilované nebo domácí uzené?
Gril, krb nebo udírnu bychom měli, teď tedy ještě kvalitní dříví na zátop. Věděli jste vůbec, že chuť grilovaných a uzených pokrmů můžete výrazně ovlivnit použitím vhodného dřeva? Pro grilování se hodí například dřevo buku lesního, pro uzení se zase používá to z ovocných stromů. Kde ale vůbec sehnat kvalitní dřevo?
...
celý článek
| Kateřina Pořízová | 2016.06.23 | přečteno: 31113x
Grilované kukuřičné klasy
Na 4 porce budete potřebovat:
4 klasy mladé kukuřice
6 lžic olej
½ lžičky soli
¼ lžičky chilli (případně čerstvé chilli papričky)
2 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregana (nebo 1 lžička sušeného)
Špetku mletého černého pepře
Připravte si bylinkový olej a to smícháním oleje se solí, chilli, oreganem a pepřem. Kukuřičné kla...
celý článek
| Martina Limbergová | 2016.06.21 | přečteno: 30786x
Eve Makisová za toto dílo dostala právem cenu Zlatou medaili Aurory Mardiganianové, kterou uděleuje Armenian Genocice Museum, a bylo to za to, že znovuoživila historii údajně prvně dochovalé genocidy v lidské historii – tu arménskou, od níž uběhne nyní sto let.
Do malebného příběhu se vkrádá historie jedné z hlavních postav. Odkrývá se děsivé tajemství, které jen ...
celý článek
| Renata Petříčková | 2016.06.20 | přečteno: 30762x
Kokosový olej se získává z jader zralých kokosových ořechů. Své využití má například v potravinářství nebo v medicíně. Pro svou konzistenci, vůni a účinky jej můžete snadno využít v kuchyni nebo při péči o pleť či vlasy. Vhodný je také při redukci váhy, jelikož zvyšuje pocit sytosti a obsahuje menší počet kalorií, než běžně dostupné oleje. Navíc je to pří...
celý článek
| Adela Rychtáriková | 2016.06.20 | přečteno: 30665x
Archív článků
Jak přežít vedra? Pořiďte si účinnou klimatizaci!

Proč semenařit ve 21. století?

Letní grilování: Menu z grilu 2.díl

Krásné ruce a nehty zazáří především v létě

Čtenářský deník, díl 10.

Bylinky v kuchyni IV. - jak zacházet s bylinkami?

Grilovací sezóna odstartovala! Zásobte se kvalitním dřevem na zátop!

Letní grilování: Menu z grilu 1.díl

Tymiánové dopisy. Pocta obětem genocidy zasazená do současnosti

Kokosový olej - univerzální exotický pomocník

stránka:
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253