newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zuzka Light - krátké workouty, rychlé výsledky

 
Zuzka Light - krátké workouty, rychlé výsledky

Zuzka Light patří k nejvýraznějším osobnostem světového fitness trenérství. Proslavila se především svými krátkými, ale o to intenzivnějšími domácími tréninky na bázi HIIT (vysoce intenzivního intervalového tréninku). Sama o sobě tvrdí, že nemá ráda dlouhá cvičení a raději tento čas věnuje něčemu jinému, což je mi na ní víc než sympatické. A víte co? Pochází z České republiky.

 

Zuzka Light se proslavila v zámoří, nicméně narodila se a většinu svého života prožila v Praze. Později se začala věnovat fitness a v současnosti se může rovnat takovým osobnostem jako je Jillian Michaels nebo Bob Harper, trenéři amerických celebrit. Své workouty nabízí na stránkách www.zuzkalight.com, kde svou roztomile lámanou angličtinou se silným českým přízvukem (což i méně jazykově zběhlým zájemců pomáhá při porozumění) radí a předcvičuje. Dále se zde dozvíte i mnoho zajímavých informací ohledně stravování, nechybí ani motivační články (i když silnou motivací může být i samotný pohled na Zuzčino dokonale vypracované břicho).

Vedle těchto stránek, na nichž se nachází i (bohužel placená) Zgym, je možné Zuzku Light najít také na facebooku. V poslední době se doslova roztrhl pytel s nabídkou pětiminutových cvičení, což už je čas, který můžeme svému tělu věnovat, bez ohledu na nadupanost aktuálního denního programu. Tato cvičení jsou k dispozici zdarma a z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že těch pět minut je někdy pekelně náročných a dlouhých. Za ten pocit po takovém mini tréninku to ale stojí.

Zuzka Light během svých cvičení nepoužívá žádný hudební podklad, což třeba mně úplně nevyhovuje a raději si k tomu pustím nějakou zvukovou kulisu, i proto, že Zuzka se netváří, jak je její trénink lehký, ale sama ukazuje, že s ním bojuje, zadýchává se a přibližuje se tak nám, obyčejným smrtelníkům, funícím před obrazovkou na opačném konci světa. Je mnoho lidí, kterým tento lidský přístup vyhovuje, ale, ač je to sympatické, mě osobně to svádí k polevování ve výkonu a říkám si, že když už teda ani ta Zuzka nemůže, tak proč bych se měla přepínat já. Ale právě o tom přepínání to je, to je tajemství krátkých intenzivních tréninků, díky nimž nemusíme dřít hodiny v posilovně.

V minulých letech Zuzka vytvořila projekt Zwow, který je zdarma dostupný na youtube.com. Na podzim pro vás chystáme čtvřtýdenní program sestavený právě z těchto krátkých náročných workoutů, tak se můžete těšit. Příště si o projektu Zwow povíme něco víc, abyste věděli, co se na vás chystá.

 

Image courtesy of marin at freedigitalphotos.net

 

2014.08.15 | Mgr. Daniela Krejčí | přečteno: 30216x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: intervalový trénink; hubnutí; posilování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Soutěžte s námi o knihu Tradinář - český bestseller roku 2019

Kniha TRADINÁŘ s podtitulem „Rodinný a tvořivý rok plný oslav a rituálů“ vyhrála Cenu čtenářů v soutěži Český Bestseller...
 
celý článek | Admin | 2020.03.22 | přečteno: 30111x

Silikonová prsa ve 21. století: Informovanost nade vše

Silikonová prsa a jejich pořízení se s měnící se dobou stávají tématem stále více vhodným rozebrání a otevření ve s...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.03.07 | přečteno: 30292x

Říká se, že oko je oknem do duše. A tělo je zrcadlem duše

Někteří lidé zastávají názor, že tělo je ve skutečnosti pouhým oděvem naší duše. Funguje jako jakýsi skafandr, který duc...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.06.12 | přečteno: 30176x

Jak vybrat školní batoh pro žáky 2. stupně a studenty?

Když nastupuje dítě do první třídy, většina rodičů věnuje velkou pozornost výběru aktovky. Stejnou pozornost si ale zasl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.02.03 | přečteno: 30212x
 

Portál pro ženy