newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak se zbavit nachlazení

 
Jak se zbavit nachlazení

V tomto podzimním čase jsou rýma a nachlazení v plném proudu! Pokud jste zastánci přírodních léčiv, v tom případě mám pro vás pár tipů, jak zatočit s rýmou. Je pro Vás nachystáno několik produktů, které pomáhají zmírnit nachlazení a mají blahodárné účinky na naše tělo. 

 

 

ČESNEK

Přestože česnek nemusí být příliš oblíbený kvůli svému výraznému aromatu, je to jedna z potravin, která slouží jako přírodní antibiotikum. Léčí nachlazení, infekci v krku a posiluje imunitu. Česnek se dá konzumovat na mnoho způsobů, nicméně je doporučeno konzumovat jej v syrovém stavu, a to konkrétně jeden stroužek 2-3 denně. Pokud byste chtěli česnek tepelně upravovat, tak je dobré nechat jej pokrájený odstát okolo 10 minut, aby nedošlo k deaktivaci prospěšných látek v důsledku tepelné úpravy. 

ZÁZVOR

Zázvor sám o sobě má léčivé účinky. Používá se především při bolení v krku, jelikož má antibakteriální účinky. Dále rozpouští hleny, pomáhá při bolestech hlavy i například zmírňuje nevolnosti. Příprava zázvorového čaje je velmi jednoduchá. Nakrájíte nebo nastrouháte zázvor a zalijete horkou vodou, necháte vyluhovat 4-5 minut a poté již dochutíte cukrem či medem podle své chuti. Mimo to má léčivé účinky i kandovaný, sušený nebo lisovaný zázvor. 

ŠALVĚJ

Pokud vaše nachlazení dospělo do bodu, že vám vlezlo na hlasivky, použijte šalvěj. Nejjednoduší cesta k vyléčení je udělat si šalvějový čaj. Šalvějový čaj buď můžete koupit již jako hotový ve všech obchodech, nebo si jej vlastnoručně nasbírat během léta, pak lístky dát do hrnku, zalít horkou vodou a poté nechat luhovat zhruba 5 minut. Tato bylina má protizánětlivé účinky a rozhodně je při nachlazení dobrou volbou. Na zevní použití je šalvěj vhodná do koupele, kde působí pozitivně na nervovou soustavu. 

EUKALYPTUS

Kdo by neznal léčivou sílu přírodního eukalyptu. Eukalyptus může sloužit jako náhrada za nosní spreje chemického původu. Při inhalaci eukalyptus uvolní a pročistí nosní dutiny. Eukalyptový olej si také můžete přidat do koupele nebo ho použít na masáž. Eukalyptus sám o sobě má velmi blahodárné účinky nejen na naše tělo, ale i psychiku. Dodává energii, uvolňuje fyzické napětí a působí pozitivně na naši náladu. Mimo to odbourává úzkost a pomáhá při depresivních stavech.

VINCENTKA

Na kloktání a vyplachování je nejlepší minerální voda Vincentka. Díky své slané chuti dezinfikuje hrdlo a usnadňuje vykašlávání. Vincentka je mimořádná díky svému vyváženému obsahu solí a minerálních látek. Vysoký obsah jódu také působí pozitivně na naši obranyschopnost. Kromě kloktání a vyplachování se doporučuje také pití Vincentky. Důležité je zvolit si vhodné množství, což je asi 2,5 dcl.

Pokud nemáte rádi chození po doktorech, lékárnách a upřednostňujete přírodní léčbu, tak v období chřipek, nachlazení a viróz by tyto produkty rozhodně neměly chybět v žádné domácnosti. 

 

 

2017.11.28 | Petra Zápotočná | přečteno: 30194x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: nachlazení rýma léčba

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Bylinky v kuchyni II. - slovníček bylinkových směsí

Bylinky jsou voňavým, chutným i léčivým zázrakem, to ví přece každý. Dají se používat samostatně a nezávisle na sobě,...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.09 | přečteno: 30128x

Pořiďte si kvalitní lyžařskou výbavu pro radost z každé jízdy

Blíží se roční období zaslíbené všem milovníkům zimních sportů. Také k nim patříte? Nemůžete se dočkat, až budet...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.11.20 | přečteno: 30145x

Černá díra

  Tak přesně v tu se poměrně často mění má kabelka. Nejčastěji pohltí platební kartu, nebo klíče od aut...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.15 | přečteno: 30103x

Vybíráme vánoční stromeček

Nejkrásnější svátky v roce jsou za dveřmi. Za dva měsíce už bude celým bytem vonět vánoční cukroví a my budeme za zvu...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.10.23 | přečteno: 30118x
 

Portál pro ženy