newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pořiďte si kvalitní lyžařskou výbavu pro radost z každé jízdy

 
Pořiďte si kvalitní lyžařskou výbavu pro radost z každé jízdy

Blíží se roční období zaslíbené všem milovníkům zimních sportů. Také k nim patříte? Nemůžete se dočkat, až budete letos zase brázdit sjezdovky? Pak je pro vás určitě důležitá kvalitní lyžařská výbava. Pokud se chystáte pořídit si nové lyže a další vybavení, je tento článek přesně pro vás.

 

Kvalitní lyže jsou základ

Dobrý výběr lyží je zásadním krokem k tomu, abyste si svou zimní dovolenou opravdu užily. Styl a úroveň vašich lyžařských schopností je přitom významným kritériem při výběru vhodných lyží. Dnes jsou na trhu široké možnosti výběru lyží pro muže i pro ženy zvlášť. Zvolit speciální lyže pro ženy není jen otázkou designu, ale i funkčnosti. Dámské sjezdové lyže jsou lehčí, měkčí a lépe se ovládají. Pokud vyrážíte na hory jednou, dvakrát za rok a chcete si v klidu a pohodě zalyžovat, určitě volte z této kategorie. Samozřejmě se ale dámské sjezdovky vyrábějí i ve sportovnějších verzích, takže i velmi dobré lyžařky si tu vyberou. Přehledný a široký výběr lyží všech kvalitních značek najdete na webu dtsport.cz. Jednoduché vyhledávání vám pomůže ujasnit si, co vlastně potřebujete, a pak už bude jen na vás, který z modelů vás nejvíce osloví.

Dobře padnoucí lyžáky

Minimálně stejně důležitou věcí jako samotné lyže jsou lyžařské boty. I jejich výběr musí odpovídat vašim lyžařským schopnostem. Lyžáky se od sebe liší důležitým údajem o tuhosti boty, takzvaným flex indexem. Čím vyšší je jeho hodnota, tím je bota sportovnější. Pro začátečníky až středně pokročilé lyžaře se hodí lyžařské boty s flex indexem kolem 60, pro sportovnější jízdu pak kolem 80. Podstatná je samozřejmě i velikost bot. Lyžáky musí sedět na noze pevně, obepínat ji a nedovolovat jí přílišný pohyb. Nesmí ale zase být tak těsné, aby byl pobyt v botě bolestivý. Při výběru velikosti si dobře poměřte nohy a to jejich délku i šířku. I lyžařské boty najdete v e-shopu dtsport.cz v širokém výběru různých značek, typů a designů.

Výbava z druhé ruky

Jezdíte na hory jen zřídka a nechcete investovat do úplně nového vybavení? Pak vás určitě bude zajímat bazar lyží, kde koupíte jeté sjezdové i běžecké lyže, lyžařské boty, helmy nebo vybavení na snowboard za zajímavé ceny.

Rady a tipy, co se hodí

Na webu dtsport.cz najdete kromě kvalitního vybavení na hory i důležité rady k výběru jednotlivých částí. Tabulky velikostí a návody, jak se správně změřit nebo posoudit své schopnosti, se vám při výběru zajisté budou hodit. S takovou dobře vybranou výbavou pak bude každý pobyt na horách čistou radostí.

 

Image courtesy of Evgeni Dinev at FreeDigitalPhotos.net
2015.11.20 | Martina Limbergová | přečteno: 30144x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: lyžování lyže nákup

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dvojitá soutěž o gurmánské kuchařky

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Admin | 2015.05.28 | přečteno: 30359x

Inspirace pro politiky

Historie se prý opakuje. Tak když už to bude? ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.07.08 | přečteno: 30366x

Velikonoční beránek-recepty

O Velikonoční neděli bývala na slavnostním stole hojnost pokrmů, naši předkové si po dlouhém půstu dopřávali rozmanit...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30089x

Inspirace a tipy, jak se zabavit s dětmi během upršených podzimních dní?

Léto pomalu balí kufry. Sice si ještě sem tam můžeme zbytků letních paprsků užít, ale už se zase čím dál častěji budou o...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.10.23 | přečteno: 30347x
 

Portál pro ženy