newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zhubnout se dá i bez diety. Chce to ale striktně dodržovat pravidla

 
Zhubnout se dá i bez diety. Chce to ale striktně dodržovat pravidla

Pravidla, jak zhubnout bez diety, musí být v souladu s vaší povahou i životním stylem. Není nutné zkoušet dokola hladovět, zkoušet krabičkovou stravu, ketomixy, a další zaručené úspěchy nutričních poradců. Po tom všem, co jsem o dietách slyšela, přestávám principům, na kterých jsou postavené, rozumět.

 

Co ale vím, že existují osvědčené rady, které se prolínají všemi dietními návyky, a pokud si je zvolíte a zařadíte do svého přístupu k jídlu jako „pravidla“, zhubnete. Zásadní je „pouze“ pravidla dodržet. Když si ale vyberete ty, které vyhovují právě vám, neměl by to být žádný problém.

Dobrý plán je základ

Pravidla, jak zhubnout bez diety musí být předem stanoveným plánem. Vytyčte si krátkodobé i dlouhodobé cíle a stanovte si, kolik kilogramů chcete zhubnout. Vytvořte si takzvaný „hubnoucí deníček“ a zapisujte si průběh svého snažení.

                                                                

Vždy, když začnete ztrácet motivaci, podívejte se na své už dosažené úspěchy do deníčku a načerpejte novou inspiraci.

Plánujte a vybírejte

Začátek s rozcvičkou?

Rozehřátí a rozcvičení má řadu výhod. Je tu pro zlepšení fyzičky i probuzení endorfinů, ale také můžete volit cviky, které budou formovat ty části postavy, které si přejete. Efekt hubnutí bude pak nesrovnatelně větší.

                                                                

Potom sklenice vody

Ať už si rozcvičku dáte nebo ne, před snídaní určitě vypijte sklenici teplé vody s citronem. Nezní to jako příliš chutný nápoj, ale zdaleka to není tak hrozné. Zvlášť když si uvědomíte, že nápoj vám hned zrána dodá pocit sytosti a vy začnete s jídlem pěkně zlehka.

                                                                

Choďte po schodech

Všude, kde jsou schody, zapomeňte na výtah. Pokud v práci potřebujete „vyběhnout“ o patro výš za kolegy, berte do doslova a schody berte nejlépe po dvou. Chůze po schodech je totiž nejefektivnější pohyb, protože zapojuje všechny svalové skupiny, včetně těch malých vnitřních, o kterých ani nevíte, že je máte.

Navíc chůze po schodech pomáhá spalovat velké množství kalorií. Takže opět bonus na bonus, pravidla, jak zhubnout bez diety doplníte tím, že si vytvoříte skvělé držení těla a zapracujete na svých tělesných proporcích.

                                                                

Jídlo důkladně rozkousejte

Když budete důkladně žvýkat, nejen že si jídlo lépe vychutnáte, ale perfektně vám to pomůže s hubnutím. Dáte tělu možnost snáze a včas rozpoznat, že už je nasycené. Čím pomaleji tedy budete jíst, tím méně toho sníte, a ještě se budete cítit lépe.

Jezte doma

Pokud se často stravujete v restauracích a fast foodech, máte tendenci dopřávat si jídlo, které hupnutí rozhodně nepodporuje. Navíc si nemůžete být jistí, jakým způsobem a z jakých surovin bylo jídlo připraveno, což si doma snadno ohlídáte.

Sledujte své porce

Hlídat si velikost porcí je samozřejmě nutné vždy, pokud chcete zhubnout. Sledujte poctivě svůj příjem a výdej kalorií. V dnešní době je to poměrně snadné, existuje mnoho mobilních aplikací, které vám mohou být nápomocné.

                                                                

Pozor ovšem na to, že i když jíte zdravě, ale ve velkém množství, stejně můžete přibírat.

Pravidelně se važte

Pravidelné sledování váhy je skvělý způsob, jak se motivovat. Když to zpočátku moc nepůjde, nestresujte, jen se začněte svými jídelními návyky a jejich změnou více zabývat. A zařaďte co nejvíc uvedených pravidel.

                                                               

Každý sebemenší úbytek váhy vám dodá sebevědomí a výborný pocit ze sebe sama. A to je k nezaplacení.

 

2021.10.24 | Jana Brandtlová | přečteno: 30094x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: dieta hubnutí pravidla strava životospráva životní styl

 
archiv

Nejzajímavější články

 

TIPY JAK PŘEDEJÍT JARNÍ ALERGII JEŠTĚ NEŽ VŮBEC ZAČNE

Ačkoliv milujeme sluneční paprsky a rozkvétající jarní přírodu, to co s sebou mnohdy toto období přináší, už je nám symp...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.03.30 | přečteno: 30102x

Pár zábavných aktivit, které můžete provozovat v houpací síti

Primární vlastnost houpací sítě je samozřejmě to, že vytváří ideální prostor pro odpočinek a relaxaci. Jenže to může být...
 
celý článek | Lea Kubová | 2024.03.04 | přečteno: 202x

Vyhrajte knihu Jak zhubnout břicho a vydejte se na cestu za hezčím a zdravějším tělem

Méně sacharidů a více pohybu – to je receptura, která je nejen jednoduchá, ale i účinná, zároveň velice efektivní proti ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2024.03.26 | přečteno: 623x

Jak dosáhnout cíle?

Každý z nás si chce splnit své sny a přání, jen nám občas chybí ta pravá motivace, která by nás posouvala dál. V tomto č...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2018.01.31 | přečteno: 30139x
 

Portál pro ženy