reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

7 bylinek pro vaše zdravé zuby

 
celý článek | Admin | přečteno: 30159x 2018.05.25

Problémová láska

 
celý článek | Martina Limbergová | přečteno: 30085x 2014.05.22

Jak se rychle dočkat nového dekoltu

 
celý článek | Lea Kubová | přečteno: 30065x 2019.09.30

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak dlouho se hojí kůže po laserové epilaci? 

 
Jak dlouho se hojí kůže po laserové epilaci? 

Nebaví vás neustálé holení? Laserová epilace nabízí efektivní a trvalý způsob odstranění nežádoucích chloupků na různých částech těla. Laserovou technologií se dá řešit také omlazení pleti, odstranění tetování či laserovou liposukci. Přečtěte si, jak probíhá epilace laserem a jak dlouho po ní se kůže hojí. 

 

Co je to laserová epilace?

Laserová epilace zabraňuje opětovnému růstu chloupků na nohách, zádech, hrudi, obličeji a v intimních oblastech. Principem této procedury je využití laserové energie k cílenému zničení chloupků. Během ní dochází k trvalému odstranění až 85 % chloupků, přičemž ty nové vyrůstají světlejší a jemnější.  

Základem laserového záření je selektivní fototermolýza, která cíleně omezuje růst nežádoucích chloupků a zcela je odstraňuje. Laserový paprsek se namíří přímo na chloupky a pigment, zvaný melanin, pohltí světlo z laserového záření a přemění ho na teplo. To následně vede ke zničení struktury chloupku. 

Tato kosmetická procedura je bezpeč, laserový paprsek neovlivňuje integritu kůže a nezpůsobuje žádné vedlejší účinky. 

Jaký je rozdíl mezi laserovou epilací a depilací? 

Laserovou depilací rozumíme odstranění chloupků pouze z povrchu kůže, bez části kořínku. To znamená, že chloupky vždy znovu dorostou. Na druhou stranu epilace je odstranění chloupků včetně jejich kořínku s trvalým účinkem. 

Jak probíhá laserová epilace?

i laserové epilaci se využívá speciální hlavice laserového epilátoru, která pracuje na základě širokospektrálního světelného výboje. Epilace intenzivním pulzním světlem (IPL) dopadá na vybranou oblast a zahřívá kořínky chloupků. Tímto způsobem proniká do hlubších vrstev a ničí chloupky ještě před tím, než mají šanci vyrašit na povrch. 

ed plánovanou laserovou epilací se alespoň měsíc vyhýbejte přímému slunečnímu záření a soláriu. Pokožka by neměla být opálená ani potetovaná. Nežádoucí ochlupení oholte žiletkou 1 až 2 dny před zákrokem, nedepilujte strojkem ani voskem. Ideální délka chloupků v době ošetření by měla být přibližně 0,5 mm. 

Laserový zákrok je bezbolestný a trvá zhruba 30 až 60 minut, výsledkem je hladká pokožka bez jediného chloupku. Pro dlouhotrvající účinek je ale nutné ošetření alespoň 4× opakovat.  

Jak dlouho se hojí kůže po laserovém zákroku? 

Po laserové epilaci může být ošetřená oblast dočasně začervenalá a můžete pociťovat mírné pálení. Po 2 až 3 dnech se na pokožce objeví malé stroupky, ty se do 14 dnů zahojí. Vzácně dochází k otoku, tvorbě puchýřků nebo k dočasnému ztmavnutí či zesvětlení kůže. 

Po zákroku se stejně jako před ním vyvarujte přímému slunečnímu záření a soláriu. Kůži chraňte opalovacím krémem, hydratujte ji a v prvních dnech nepoužívejte peeling. Efektu laserového zákroku se dočkáte zhruba po 6 týdnech

Na jaké další zákroky lze využít laser?

Laserová technologie nabízí široké možnosti v oblasti kosmetických procedur. Kromě odstranění chloupků můžeme laser využít i k omlazení pleti, zbavení se nežádoucí pigmentace, tetování, křečových žil nebo jizev po akné

Zajímavou variantou je také laserová liposukce, během níž se energie z laserového paprsku přeměňuje na tepelnou energii. Ta následně rozpouští tukové buňky, které se odsávají kanylou. Liposukci laserem považujeme za jednu z nejšetrnějších liposukcí v estetické medicíně. Oproti laserové epilaci se zákrok provádí v lokální nebo celkové anestezii a může trvat až 3 hodiny. Hospitalizace však není nutná. 

 

Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

2024.03.14 | Nina Albertová | přečteno: 233x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví krása epilace laser ženy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak vybrat tu správnou hračku pro dítě?

Jak vybrat tu správnou hračku pro dítě? Tuto otázku si pokládá každý den na světe mnoho rodičů malých dětí. Hračky jsou ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.09.30 | přečteno: 30148x

Vana plná přírody

Co pro jednou zkusit vrátit se do let našich babiček a prababiček a využít jejich jedinečné znalosti přírody? Vana plná ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.11.28 | přečteno: 30076x

Potraviny, které nás zahřejí

Léto skončilo, dny se zkracují, ubývá sluníčka a zejména se výrazně ochladí. Až dorazí podzimní plískanice, je velmi ...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30085x

Chcete vystoupit z řady? Ušijte si vlastní kousky oblečení

Móda je velmi rozmanitá, a i když se dnes nabízí stovky různých střihů a druhů oblečení, pravděpodobně se nevyhnete tomu...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.08.28 | přečteno: 30133x
 

Portál pro ženy