newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jak se rychle dočkat nového dekoltu

 
Jak se rychle dočkat nového dekoltu

Čekáte už řadu let na životní změnu se zvětšením poprsí? Blíží se váš okamžik a vy se nemůžete dočkat, až uvidíte výsledky? Tak prr, zpomalte. Jsou totiž jednoduše věci, které jen tak nepřeskočíte. V tomhle případě je to rozhodně hojení. Poradíme vám, co dělat a co ne, abyste byly co nejrychleji s novým dekoltem v kondici. Tak si pište…

 

ANO:

· Nebojte se říct si o pomoc

„V prvním týdnu po operaci ji budete potřebovat – ohýbání, zvedání ze země, tahání nebo zvedání rukou nad hlavu byste se v této době totiž měla opravdu vyhnout,“ zdůrazňuje MUDr. Miroslav Veliký, plastický chirurg kliniky Mediestetik. Klid pro usazení implantátu a hojení vám totiž už zpět nikdo nevrátí. Naplánujte si tedy vše dostatečně dopředu, aby vám vaše práce a domácnost nepřerostly v prvních dnech po operaci přes…prsa.

· Správně si ustelte

„Spěte na zádech pod úhlem cca 25–45°,“ doporučuje Dr. Veliký. Má to své důvody – spaní na zádech předchází vzniku tlaku na poprsí a úhel přispívá k předcházení otoků a hojení zhmožděnin. A jestliže máte divoké sny, je dobré zvážit ještě podložení navíc tak, abyste opravdu na zádech celou noc zůstaly.

· Opravdu noste elastickou podprsenku

Váš lékař vám ji nedoporučuje jen tak, pro nic za nic. Tato pomůcka opravdu výrazně pomáhá eliminaci modřin, otoků a začervenání. Čas na krásné prádlo s novým dekoltem přijde brzy, nebojte. O to víc se na něj můžete během pooperační rekonvalescence těšit.

· Doporučení jsou od toho, aby se dodržovala

Každé jedno z nich! Váš chirurg chce stejně jako vy, aby byl výsledek úspěšný, a každý bod, který vám doporučí, vás oba vede k tomuto cíli. „Říká se, že pravda vás osvobodí (od elastické podprsenky) – a doktor má vždycky pravdu,“ dodává s úsměvem Dr. Veliký, který má za sebou stovky augmentací nejen v ČR, ale i v Anglii a Francii.

 

NE:

· Neuspěchejte návrat k běžným aktivitám

Ano, většina pacientek se vrátí do běžného rytmu (s obezřetností) už během prvního týdne. Vy ale nejste většina, každý jsme jiný a máme jiné tempo rekonvalescence. Dopřejte si tedy přesně tolik času, kolik potřebujete, a nic neuspěchejte.

· Nevrhněte se do sportu

Právě v tomto ohledu potřebují vaše prsa jemný přístup, zejména v prvních dvou týdnech. „Váš lékař vám poté doporučí mírné sportovní aktivity, které jsou v této fázi vhodné,“ popisuje Dr. Veliký. Věřte, že cvičení vás pak bude o to víc bavit, ještě k tomu s novým dekoltem.

· A to samé platí i pro sex

Postupně, pomalu a jemně… :-)

 

A co je nejdůležitější, buďte v komunikaci s lékařem, který vám jistě potvrdí tahle základní pravidla, a nejen to – vysvětlí vám pooperační péči kompletně od A–Z. Nebojte se ptát a nebojte se zpomalit. Odměna v podobě nových prsou vás čeká už brzy.

 

 

2019.09.30 | Lea Kubová | přečteno: 30045x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví krása poprsí operace zvětšení prsou

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Škola vás ani vaše děti nenaučí, jakým způsobem je možné vydělávat

Studujete? Studují vaše děti? Uvažujete o podnikání? Položte si otázku (nebo ji položte svým potomkům), jaká je pro vás ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.05.10 | přečteno: 30186x

Proč semenařit ve 21. století?

Žijeme ve světě nadbytku a hojnosti. Přeplněné supermarkety nás o tom přesvědčují dnes a denně přetékajícími regály j...
 
celý článek | Klára Hrdá | 2016.06.29 | přečteno: 30043x

10 podivných fobií

Existuje strach, který je nám prospěšný a pomáhá nám. A potom existuje také strach, který nám život komplikuje, proto...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.10 | přečteno: 30145x

Vyhrajte poukaz na nákup punčochového zboží a pořiďte si nové kousky do svého šatníku

Soutěž už skončila. Děkujeme za účast a gratulujeme výherkyním Tereze B., Radce Z. a Monice P.! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.05.12 | přečteno: 30525x
 

Portál pro ženy