archiv
Jak se vyrábí sušené ovoce?
Proces sušení spočívá v odstranění vody. To znamená, že všechny živiny i cukry se koncentrují. Proto má sušené ovoce mnohem vyšší energetickou hodnotu než čerstvé.
Např. 100 g čerstvých meruněk má cca 50 kcal, zatímco 100 g sušených meruněk až 240 kcal.
Výhody sušeného ovoce
A...
celý článek
| Lea Kubová
2025.09.24
Vaření s CBD a konopnými ingrediencemi může být nejen zajímavé, ale také přínosné pro vaše zdraví. Experimentování s těmito produkty vám umožní obohatit vaše každodenní recepty o nové chutě a benefity. Kombinace těchto ingrediencí s běžnými potravinami otevírá dveře k novým kulinářským možnostem. Mama Kana je referencí...
celý článek
| Nina Albertová
2025.08.29
Gazpacho - ikona španělského léta
Svěží, rajčatová a plná zeleniny. Gazpacho je královnou studených polévek. Ideální, když nechcete trávit ani minutu u sporáku.
Ingredience (4 porce):
1 kg zralých rajčat
1 salátová okurka
1 zelená paprika
1 malá cibule
2 stroužky česneku
50 ml extra panenské...
celý článek
| Nina Albertová
2025.08.15
Mnoho pomocníků v jednom přístroji
Moderní doba přináší chytrá řešení ve všech oblastech života a vaření není výjimkou. Proč si pořídit inteligentní multifunčkní kuchyňský robot TOKIT Omni Cook? Těch důvodů je víc než dost. Omni Cook vypadá jako mixér, ale umí toho daleko víc. V jednom zařízení se skrývá rovnou 21 f...
celý článek
| Martina Limbergová
2025.06.01
Víc než nápoj
Dát si šálek čaje je pro většinu z nás úplně běžné, a ani se nad tím nepozastavujeme. Přitom skutečný svět čajů nabízí mnohem víc. Chuť a vůně každého z nich se významě liší v závislosti na tom, zda pochází z Indie, Srí Lanky, Keni, Číny nebo dalších čajových velmocí. A pití čaje může být stejně barvi...
celý článek
| Jana Brandtlová
2025.04.19
Na trhu existuje celá řada odšťavňovačů, ale ne všechny nabízejí stejné výsledky. Hurom využívá šnekovou technologii, která se od běžných odstředivých modelů liší způsobem extrakce šťávy. Místo vysokých otáček, které mohou způsobovat zahřívání a tím ničit cenné enzymy, Hurom pracuje pomalu a šetrně. Díky tomu jsou šťáv...
celý článek
| Nina Albertová
2025.04.02
Gastronomie
Nejnovější články






stránka:
archiv