newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Co prostě musíte mít v kabelce

 
Co prostě musíte mít v kabelce

Kabelka je pro ženy nezbytný módní doplněk. Ale nejen to. Zatímco muži využívají spíš prostory v autě (a vystačí si s nimi), pro nás je kabelka zároveň něco jako „krabička poslední záchrany“, tedy místo, kde je vše potřebné pro všechny případy, ať se děje cokoliv.

A tušíte, co v kabelce nosí královna Alžběta?

 

Neopominutelná kabelka má zajímavou historii. S trochou nadsázky lze říct, že ji vynalezl ten, kdo vynalezl železnici. Lidé začali víc cestovat, a kromě kufrů potřebovali nějaké příruční zavazadlo. Ženy si tato zavazadla natolik oblíbily, že přestávaly schraňovat své cennosti ve váčcích a kapsách a začaly snít o dámské kabelce jako módním doplňku. Svou původní funkci příručního zavazadla si ovšem kabelky uchovaly dodnes.

Podle expertů existuje dokonce seznam věcí, které by v kabelce neměly za žádných okolností chybět. Mobil, brýle, peněženka a klíče jsou samozřejmostí. "Rychlou" dekorativní kosmetiku většina z nás nosí také, tedy alespoň pudr a rtěnku. Co dalšího prý nezbytně potřebujeme?

                                                                

Párátka

Asi není potřeba vysvětlovat, proč je dobré mít u sebe párátka. A nejde jen o jídlo, které může uvíznout mezi zuby v naprosto nevhodnou chvíli, jako je například pracovní oběd či romantická večeře. Párátko vás může vytáhnout z faux pas i tehdy, když vám něco uvízne pod nehtem a jeho úzká špička se může hodit v mnoha případech. Stačí, když budete mít v kabelce stále 3 jednotlivě balená párátka, která zachrání nejednu prekérní situaci.

Ponožky

Ponožky mezi standardní výbavu kabelky obvykle nepatří, ale měly by tam být. Tenké silonky či tenké módní kousky s příměsí stříbrných vláken prakticky nic neváží, jsou antibakteriální a mohou vám pomoci, když omylem šlápnete do kaluže nebo při pobytu v chladné místnosti. Ženské tělo má nižší zahřívací schopnost, takže prochlazení od nohou snadno způsobí rýmu, ale třeba i velmi nepříjemný zánět močových cest. Ponožky se skvěle hodí, pokud se chystáte na nějaký workshop či meeting do často příliš moc klimatizované místnosti.                                                       

Deštník

Položka, která vás asi nepřekvapí. Není nic příjemného přijít na důležitou schůzku úplně promoklá, i když první pomoc vám poskytnou právě ponožky, které už v kabelce máte. Není potřeba tahat velký deštník, byť by byl super módní, ten nechte až na dobu, kdy bude pršet už při vašem odchodu z domova. Do kabelky patří malá, lehká, skládací verze, která už její objem ani váhu příliš neohrozí.

                                                                

Parfém

Říká se, že vez vůně si žena připadá jako nahá. Je pravda, že vůně je jako šperk, a stejně jako šperk může dodat ten pravý punc vašemu oblečení i sebevědomí. Ale opět – není potřeba s sebou tahat vydesignované a víceobjemové parfémy. Pokud zrovna ten váš oblíbený neseženete v menším balení, dají se využít speciálně pro tento účel navržené malé flakonky, do kterých si připravíte jen nejnutnější množství vaší svěžesti, půvabu a ženskosti.

Využít můžete i nejrůznějších vzorků, které najdete například v časopisech, jen je problém, že to asi nebude to pravé ořechové. Jako záchrana ale postačí, neb účel světí prostředky.

Proč mít v kabelce tampony a vlhčené ubrousky asi netřeba dlouze vysvětlovat, většina žen u sebe nosí také malou kosmetickou taštičku či alespoň balzám na rty.

Co v kabelce nosí královna?

Není nad příklady, které vás inspirují, i když hlava britské monarchie má v kabelce asi trochu jiné věci než běžné ženy. Nejčastěji bývá viděna s menší černou kabelkou s krátkými popruhy, ve které má podle důvěryhodných zdrojů kompaktní zrcátko, rtěnku, plnící pero, mátové pastilky, dárkové šeky, a hlavně několik párů rukavic. To pro případ, že by někomu potřebovala potřást rukou.

                                                                

Alžběta nedá dopustit ani na malý přísavný háček, který používá, aby mohla potají zavěsit kabelku na spodní stranu stolu. Je to velmi praktické, protože při banketech a mnoha různých společenských příležitostech nemusí držet kabelku na klíně nebo zápasit s jejím umístěním.

Ovšem pozor – královna dává kabelkou také signály. Jakmile si ji přehodí z jedné ruky do druhé, je jasné, že konverzace (nebo i celá společenská událost) je u konce.

2021.07.03 | Jana Brandtlová | přečteno: 30095x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kabelka telefon co patří do kabelky královna Alžběta parfém

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kuchyň – srdce domova

Asi každý bude souhlasit, že srdcem domova je kuchyň. Bez této místnosti se prostě neobejde ani mladý člověk plný elánu,...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.11.11 | přečteno: 389x

Rekonstrukce kuchyně v několika otázkách

Stále se potvrzuje, že kuchyň je „srdcem domova“, kde se rádi shromažďují nejen členové rodiny, ale i přá...
 
celý článek | Admin | 2015.02.27 | přečteno: 30037x

5 věcí, které byste měla stihnout do Vánoc

Vánoce se blíží a každým dnem jsou blíž a blíž. Co všechno byste měla stihnout, než ozdobíte stromeček? ...
 
celý článek | Nikol Mohoritová | 2014.11.11 | přečteno: 30149x

Jaký věkový rozdíl je normální?

Kolik let od sebe dělí vás a vašeho partnera? Řadíte se do průměrného ideálu nebo jste museli čelit pohledům a narážk...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.07.28 | přečteno: 30643x
 

Portál pro ženy