archiv
Gastronomie
Nejnovější články
Chlaďte víno s předstihem
Stálým nešvarem, se kterým se setkáte nejen v domácnostech, ale i v řadě restauračních zařízení je, že se víno chladí na poslední chvíli a často za pomoci mrazáku. Vhodné přitom je, aby si šampaňské náležitě odpočinulo. Vhodné tak je chladit víno v lednici při teplotě 3-5 °C minimálně 24 ho...
celý článek
| Nina Albertová
2022.07.01
Prababičky a babičky nedaly na smalt dopustit
Smaltované nádobí má poměrně dlouhou tradici. Začalo se rozšiřovat zhruba od poloviny 19. století a v minulém století už bylo nedílnou součástí každé domácnosti. S přílivem nových technologií se smalt dostal do pozadí, ale z pultů domácích potřeb a z kuchyní nikdy úplně ...
celý článek
| Martina Limbergová
2022.03.23
Začněte tím, že se rozhodnete pro správnou barvu. A jelikož dědečkovi s vytříbenou chutí bude vyhovovat něco jiného než mladíkovi s touhou po dobrodružství, pojďme se na ně podívat trochu do detailu.
Světlý neboli bílý rum je typický méně výraznou chutí a aroma. Není to zrovna pití, které byste pili samotné s ...
celý článek
| Lea Kubová
2022.01.25
Jak ale vybrat kávovar, aby splňoval vaše požadavky? Tápete a nejste si jisti, jaký je rozdíl třeba mezi kávovary na kapsle, pákovými kávovary nebo automaty? Pokusíme se vám to vysvětlit v následujících řádcích tak, aby výběr nového kávovaru byl pro vás potěšením, nikoliv hrůzou.
Nejjednodušším zařízením jsou kávova...
celý článek
| Nina Albertová
2022.01.23
Věděli jste, že čaj je druhým nejrozšířenějším nápojem na světě? Pije se totiž odjakživa, a to nejen díky svým praktickým, ale i rituálním účelům. Ne nadarmo je například tolik oblíbený v Číně nebo Anglii, kde je součástí snad nejznámějšího rituálu známého jako „čaj o páté“. Dopřejte si svůj každodenní ceremoniál ...
celý článek
| Nina Albertová
2021.12.13
Paleo vánoční kuchařka
K Vánocům cukroví neodmyslitelně patří a jen málokdo z nás si dokáže sváteční stůl bez talířku sladkých dobrot představit. Jde to ale i zdravěji, bez spousty rafinovaného cukru, bez lepku a laktózy.
Přesvědčí vás o tom i paleo vánoční kuchařka Vánoční ne(cukroví). Její autorka Anna Keclíkov...
celý článek
| Martina Limbergová
2021.11.18
stránka:
archiv