newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Zelené trávy aneb nechme se inspirovat přírodou

 
Zelené trávy aneb nechme se inspirovat přírodou
 

 

Zelené trávy znali naši předci jako součást přirozené stravy. Nevařené trávy přidávali k různým pokrmům a podporovali tak své trávení, detoxikaci i regeneraci organismu. Až poslední století se od moudrosti našich předků odvrátilo a my nyní hledáme ztracenou rovnováhu.

Zelené trávy nabízí širokou škálu přirozeně bohatých živin obsažených v těch nejčistších a tepelně neupravených bylinách, sladkovodních i mořských řasách, šťávách mladých obilnin, rostlinných výhoncích, fytoplanktonu a mnoha dalších zelených rostlinách. Pomáhají tělo přirozeně vyživovat a zajišťují dostatek psychické a fyzické energie. Protože jsou v BIO kvalitě, obsahují velké množství netoxických vitamínů, minerálů, aminokyselin, antioxidantů, chlorofylu, vlákniny a fytoplanktonu. Navíc nezatěžují trávicí trakt, velmi efektivně podporují imunitní systém, detoxikují a navíc jsou zásadité, takže pomáhají vyrovnávat neutrální pH v těle.

Protože však většina z nás nebydlí na samotě u lesa, za kterým by měla palouček s čistými travami přímo z přírody, které by si doma odšťavnila, popř. usušila, hledáme v naší dnešní rychlé společnosti kvalitativně i cenově dostupné varianty. Jedná se o vyvážené kombinace trav, často patentované synergické směsi, jež mají optimální podobu po řadě výzkumů. Kombinace těchto nasušených trav nebo šťáv nabízí například společnosti Sunwarrior, Healthforce nebo PlanetBIO.

Zvlášť vhodné jsou zelené potraviny na posílení imunitního systému v době podzimních plískanic a také po celou zimu, kdy postupně v našem zeměpisném pásmu klesá možnost jíst čerstvé a plnohodnotné zelené potraviny z vlastních zdrojů. Zelené trávy a řasy obsahují chlorofyl, který velmi účinně detoxikuje, je obsažen v červeném krevním barvivu hemoglobinu a účastní se výroby bílých krvinek, čistí střeva a upravuje zažívání, působí proti rakovině (silný antioxidant), zklidňuje vnitřní záněty a infekce, urychluje hojení zranění, zbavuje nepříjemného dechu, čistí dýchací cesty a podporuje tvorbu mléka u kojících žen.

Mladý ječmense vyrábí z ječmenné trávy a je bohatým zdrojem chlorofylu. Bílkovinné složení ječmenné trávy se považuje za perfektní, protože obsahuje všech 8 esenciálních aminokyselin. Rovněž v něm najdeme mnoho vitamínů a více než 50 různých minerálů: 30x více vitamínu B1 a 11x více vápníku než kravské mléko, 7x více karotenu a 5x více železa než špenát, a 7x více vitamínu C než pomeranče. Prášek z ječmenné trávy také obsahuje vitamíny B2, B6, beta karoten, vitamín E a vitamín K.  Kromě všech uvedených vlastností rovněž obsahuje ß-glukan, polysacharidovou molekulu, která funguje jako antioxidant. 

Mladá pšenice je zelená pšeničná tráva, jež slouží jako výborný přírodní zdroje chlorofylu, vlákniny, bílkovin, vitamínů a minerálů, které ve vzájemném působení přispívají ke správnému trávení, zbavují tělo toxinů a zlepšují krevní hodnoty. Prášek ze zelené pšeničné trávy je koncentrovaným zdrojem živin, takže se jedná o ideální doplněk pestré stravy. Obsahuje 19 různých aminokyselin (včetně všech základních) a vitamíny skupiny B, vitamín E a vitamín A, dále železo, hořčík, vápník, fosfor a draslík.

Chlorelaje jedinou rostlinou na planetě, která dokáže vyrůst o čtyřnásobek za méně než jeden den. Obsahuje chlorelový růstový faktor (CHRF), který se skládá z aminokyselin, beta glukanů, nukleových kyselin, peptidů a polysacharidů. Tyto mikroživiny vzájemně spolupracují a pomáhají rychleji obnovovat buňky. Tato mikro-řasa je nejbohatším přírodním zdrojem chlorofylu, který pomáhá zvyšovat počet červených krvinek v lidském těle. Chlorela je bohatým zdrojem bílkovin (55%) srovnatelných s těmi, které se nacházejí v živočišných produktech. Je v ní zastoupeno všech 8 esenciálních aminokyselin, obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín E a beta karoten (předchůdce vitamínu A), a minerály železo, zinek, fosfor, draslík, jód a vápník.

Greener Grasses je velmi koncentrovaný přírodní přípravek, vyrobený z obilovin, trav a dalších zelených rostlin. Obsahuje velké množství přírodních vitamínů, minerálních látek, stopových prvků, chlorofylu, vlákniny a fytonutrientů. Pomáhá udržovat zdravou funkci střev a poskytuje řadu výživově cenných látek, které pokrývají každodenní doporučenou potřebu člověka. Greener Grasses je vyroben z celých listů ječmene a pšeničných trav. Obsahuje navíc doplňkové druhy trav, které působí synergicky a pomáhají maximalizovat účinek směsi. Semletím na mikročástice je docíleno vysoké biologické dostupnosti živin a tím pádem co nejlepší vstřebatelnosti. Obsahuje velké množství přírodních vitamínů, minerálních látek, stopových prvků, chlorofylu, vlákniny a fytonutrientů.

Další zajímavou směsí je Ormus supergreens, který je vyroben z nejčistší probiotické zeleně vypěstované na vulkanické půdě bohaté na živiny (platina, stříbro, stopové minerály) ve vysokých nadmořských výškách. Ormus supergreens má uklidňující a stimulující účinky, posiluje nervový systém, chrání buňky před toxickými volnými radikály, podporuje zdravý růst a vývoj kostí, je protizánětlivý a podporuje imunitu. Je ekologicky pěstován na pradávném mořském dně v sopečné oblasti Utahu a Arizony, která je dodnes nedotčená civilizací. Ormus je patentovanou směsí, která obsahuje ovesnou, ječmennou a pšeničnou trávu, petržel, juku, tolici vojtěšku, špenát, mátu peprnou, list stévie a probiotické kultury. Právě máta dodává nápoji velmi svěží a příjemnou chuť ještě podpořenou přírodním sladidlem – stévií.

Posledním a velmi komplexním zástupcem směsí zelených potravin je Vitamineral Green. Obsahuje velmi účinné a vstřebatelné komplexní látky vitamínů, minerálů, aminokyselin, antioxidantů, chlorofylu, vlákniny a fytoplanktonu bez jakýchkoli syntetických aditiv. Vitamineral Green podporuje imunitní systém, stabilizuje hladinu krevního cukru, detoxikuje orgány a tělo, pečuje o játra, ledviny, krev a kosti, pomáhá oběhovému systému a podporuje dlouhověkost. Jeho složení vskutku mluví za vše: kopřiva (list), rohovník, petržel, přeslička, vojtěška, pampeliška, ječmen, ovesná stébla, pšeničná tráva, bazalka, moringa, jakon, nopal kaktus, ptačinec, zázvor, karob, Shitajit, Amla bobule, Spirulina, chlorella, islandské řasy, řasa nori, alaria, bladderwrack, lavar, proteáza, amyláza, lipáza, celuláza, bromelain, papain, alfa-glykosidáza, rozsáhlé spektrum probiotických bakterií a přírodních půdních organismů (NSOs).

Každá zelená potravina nabízí našemu tělu něco jiného. Všechny ale mají společného jmenovatele - obsah chlorofylu a schopnost posílit náš imunitní systém. Znáte snad lepší vánoční dárek než možnost být po celou zimu zdráv a fit a netrápit se žádnými neduhy?

 

 

2012.12.12 | Alice Drápal Audyová | přečteno: 30049x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nebojte se nakupování léků online. Na Dr. Max máme slevu

Budoucnost je tady a vy teď máte možnost nakupovat pohodlně léky online. Pokud se vám zrovna nechce navštívit jeden z ka...
 
celý článek | Admin | 2018.07.12 | přečteno: 30123x

Jak se hledá jaro

Ještě nemáte plány na nadcházející víkend? Máme pro vás bezvadný tip! Vezměte rodinu nebo partu kamarádů, připojte se...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.04.05 | přečteno: 30239x

Veronika (29 let): Tchyně nás tlačí do dalšího dítěte

Mám hodného manžela, tříletého syna, vysněný dům, i když s velkou hypotékou, vlastně nám nic nechybí. Bohužel mi ale tot...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.06.08 | přečteno: 30186x

S koloběžkou do města i do přírody, to je zábava!

Koloběžky už dávno nejsou jen hračkou pro děti. I dospělí si na nich mohou užít skvělé vyjížďky plné zábavy. O oblibě...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.05.14 | přečteno: 30082x
 

Portál pro ženy