newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Babí léto: Období, které nabízí nespočet možností pro zábavu a relaxaci

 
Babí léto: Období, které nabízí nespočet možností pro zábavu a relaxaci

Babí léto je jedno z nejkrásnějších období roku, kdy se krajina kolem nás postupně zahaluje do živých odstínů červené, oranžové a hnědé. Tato část roku je výjimečná tím, že nám přináší příjemné teploty a sluneční paprsky, které ztrácí na své intenzitě. Je zkrátka obdobím, které nabízí spoustu příležitostí pro zábavu a odpočinek, ať už je venku slunečno nebo prší. Užijte si tuto krásnou sezónu a vyberte si aktivity, které vám nejvíce vyhovují. Nastává čas pro relaxaci, objevování a tvoření krásných vzpomínek.

 

Aktivity pro slunečné dny:

Venkovní sporty: Září a říjen jsou posledními měsíci, kdy si můžete užít letní venkovní sporty. „Já za sportovní areál Hamr doporučuji využít posledních pár dnů k tenisu a volejbalu, než postavíme haly. A dokud je teplé počasí, určitě ještě vyzkoušejte paddleboarding, pokud jste to v létě nestihli,“ doporučuje Pavel Slíva.

Jízda na kole: Babí léto je ideální čas pro cyklistiku. Teploty jsou příjemné a okolní krajina nabízí nádherné výhledy na barevné listy stromů. Projděte se po cyklostezkách, objevujte nové trasy a užívejte si svobodu na kole.

Výlet do lesa: Procházka nebo výlet do lesa v začátcích podzimu je zvlášť kouzelná záležitost. Barevné listí, houby a plody stromů tvoří překrásnou scenérii pro relaxaci. A jako bonus si odnesete nejen čistou mysl, ale jistě i pár hříbků nebo kaštanů.

Aktivity pro deštivé dny:

Muzea nebo galerie: Kdykoliv jdete okolo, tak si říkáte, že už příště opravdu půjdete, ale nikdy nenastal ten správný čas? Deštivý den je zkrátka stvořený pro kulturní zážitek. Navštivte místní muzeum, galerii nebo historické místo a objevte umění, historii a kulturu zblízka.

Vaření společně: Chladné a škaredé dny jsou skvělou příležitostí pro společné vaření s rodinou nebo přáteli. Zkuste nové recepty, připravte si oblíbená jídla a užijte si chvíle strávené v kuchyni. Na sklonku léta je k dispozici mnoho sezónního ovoce. Co třeba výborný jablečný koláč?

Návštěva sauny: Návštěva sauny je v deštivých dnech zvlášť lákavou možností. Pobyt v sauně vám pomůže zahřát se a uvolnit se, ať už venku prší nebo fouká vítr. „Po této relaxaci se budete cítit jako znovuzrození, a navíc tím podpoříte svůj imunitní systém v tomto náročném přechodu mezi horkým a sychravým počasím,“ zdůrazňuje Michaela Matějovská z Wellness Infinit Sen.

Foto: Wellness Infinit Sen, pexels.com, unsplash.com

2023.09.20 | Nina Albertová | přečteno: 515x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: podzim aktivita sport relaxace zábava

 
archiv

Nejzajímavější články

 

BOJ O REPUBLIKU, TENTOKRÁT V ROCE 1945

Kdo nezná historii naší země, není Čech - i tak by se dala v krátkosti shrnout pozvánka na jedinečnou akci, která se ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2016.06.01 | přečteno: 30088x

Cosmopolitan

V patnácti začínala na diskotékách broskvovou. Panák sladké a voňavé vodky popíjela s partou kamarádek a cí...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.12.28 | přečteno: 30162x

Dnešní doba přeje ezoterice

Za posledních 30 let došlo k obrovskému posunu v tom, po čem lidé touží. V 90. letech byla na prvním místě dovolená na K...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.08.30 | přečteno: 30248x

Suchá vs. dehydratovaná kůže: Poznáte rozdíl?

Voda je nezbytná pro celé tělo – koneckonců, lidské tělo je přibližně 70 % z vody. Při jejím nedostatku trpí celý organi...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.02.07 | přečteno: 30149x
 

Portál pro ženy