newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

TIPY PRO BARVENÉ VLASY ANEB JAK SI UDRŽET SYTÝ ODSTÍN CO NEJDÉLE

 
TIPY PRO BARVENÉ VLASY ANEB JAK SI UDRŽET SYTÝ ODSTÍN CO NEJDÉLE

Barvení vlasů věnujeme dost času, energie i peněz a nezáleží, jestli si barvíme vlasy sami doma nebo se svěříme do péče kadeřnického salonu. Vždy si přejeme, aby nám naše nová barva vydržela co nejdéle. Nabízíme vám několik rad i tipů, jak toho docílit.

 

Důležitá je příprava

Vyplatí se přemýšlet dopředu a vlasy na barvení správně připravit. Doporučuje se umýt je den či dva před barvením, aby se z nich odstranily nečistoty a stylingové přípravky. Je vhodné zvolit takový šampon, který vlasy posílí, hydratuje a ochrání je před poškozením.

Dejte přednost kvalitě

Jak dlouho vaše nová barva vydrží, je též ovlivněno její kvalitou. Pozornost proto věnujte pečlivému výběru, raději si připlaťte a dejte přednost ověřeným značkám.

Neoplachujte vlasy horkou vodou

Hodně teplá voda při sprchování nevysušuje jen vaši pokožku, ale škodí i vlasům. Pokud chcete zachovat lesk i stálost barvy, pak oplachujte vlasy spíše chladnější vodou.

S prvním umytím počkejte 3 dny

Pro někoho je to doba nepředstavitelná, nicméně odborníci tvrdí, že se vyplatí počkat a po nabarvení si vlasy minimálně 3 dny nemýt. Barevné pigmenty prý potřebují tento čas na ustálení a barva se bude pomaleji vymývat. Ani později neumývejte vlasy každý den – čím častěji je budete oplachovat vodou, tím rychleji se barva vymyje.

Vhodné produkty pro péči po barvení

Chcete-li, aby barva na vlasech vydržela co nejdéle, pak se vyplatí investovat do přípravků určených pro barvené vlasy – ať už se jedná šampony, kondicionéry, masky apod. Ty díky speciálnímu složení uzavírají vlasovou strukturu a pečují o barvu. Nevhodné jsou šampony se sulfáty a alkoholem, které vlasy vysušují a zbavují je barevných pigmentů.

Teplo je nepřítel

Fén a žehlička způsobují, že vaše nová barva bledne a mění odstín. Jestliže se žehlení a fénování nechcete vzdát, pak alespoň používejte ochranné přípravky před úpravou vlasů. Dalším nepřítelem barvených vlasů je sluníčko – chraňte vaši hřívu pokrývkou hlavy či slunečníkem.

Do bazénu s čepicí

Chlorovaná i mořská voda též barveným vlasům nesvědčí. Mohou změnit odstín barvy do nepříjemných tónů. Zabránit tomu můžete sprchou po každém koupání, koupací čepicí a bezoplachovými přípravky, které vlasy hydratují.

Nebarvěte se příliš často

Časté barvení vlasy nejen zatěžuje, ale způsobuje, že se barva rychleji vymývá. Zkuste si vypomoci tónovacími séry či přírodní cestou. K zářivým vlasům si dopomůžete též kvalitní a pestrou stravou. Jen silné a zdravé vlasy jsou schopny nést žádoucí barevný odstín. A nezapomeňte – červené a zrzavé odstíny se vymývají nejrychleji!

 

 

2019.05.21 | Tereza Nechvílová | přečteno: 30154x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: barva na vlasy stálost barvy sytý odstín krása

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mušle slávky – mořská lahůdka, kterou stojí za to si vychutnat

Těšíte se na léto, dovolenou u moře a božskou chuť mořských plodů? Nečekejte a vychutnejte si středomořskou kuchyni kdyk...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.04.13 | přečteno: 30544x

Muži v Movemberu

Možná si v posledním týdnu stále více všímáte toho, že někteří muži ve vašem okolí pomalu ale jistě proměňují svou vi...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.11.08 | přečteno: 30120x

Řecko nabízí rodinnou dovolenou, romantické zájezdy i bujarý single život

Rozmanité řecké ostrovy lákají k dovolené nejčastěji v červenci a srpnu. Díky teplému klimatu si dovolenou ...
 
celý článek | Admin | 2016.08.31 | přečteno: 30035x

Objevte hlavní výhody lněného oblečení

S příchodem teplejších dnů začíná každý revidovat svůj šatník a hledá oblečení, které je nejen stylové, ale také prodyšn...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.06.04 | přečteno: 30315x
 

Portál pro ženy