newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Podzimní dovolená na ostrově? A proč ne?

 
Podzimní dovolená na ostrově? A proč ne?

Zatímco v Česku už nastalo pravé podzimní počasí se všemi jeho ne příliš oblíbenými projevy, stále je možnost vyrazit za sluncem, plážemi a koupáním v moři. I říjen je totiž vhodný měsíc k letní dovolené. Aktuální předpověď počasí mluví jasně: Denní teploty vzduchu stoupají na 25 °C a moře chladne jen pomalu - průměrně má kolem 22 °C. Přibývá přeháněk, ale nijak dramaticky.

 

Pokud vás láká ještě někam vyrazit a nejlépe vyzkoušet si dovolenou na ostrově, věřte, že až do dalekých tropů jezdit nemusíte. Evropa totiž nabízí řadu krásných destinací, kam můžete vyrazit vlastně hned a cesta vám nezabere déle než několik hodin.

Čerstvý mořský vánek, nekonečné pláže, lahodné jídlo a dobrá nálada kamkoliv se jen podíváte – to vše na vás už čeká!

Malta

Malta je souostroví 3 ostrovů ležících ve Středomoří, mezi Itálií a Afrikou. Tato destinace nabízí jedinečný zážitek, neboť zde najdete průhledné pláže, stovky barů s lahodnými drinky a pokrmy, sluníčko a teplé počasí téměř po celý rok (v zimě zde bývají silné vichřice a občasné bouřky). Překvapí vás však především pískovcové stavby, které jsou pro toto místo typické, a pokud si chcete skutečně užít dovolenou, máte zde jedinečnou možnost – na Maltě to totiž žije naprosto každý den!

                                                                

Sicílie (Itálie)

Kousek od krásné Malty se nachází ostrov Sicílie, který spadá pod Itálii. Na rozdíl od pevniny však toto místo nabízí jedinečné scenérie s aktivním vulkánem Etna v pozadí. Můžete si zde vychutnat sladký aperol, lahodnou pizzu nebo další typické pokrmy pro italskou kuchyni – ceny bývají oproti jiným italským destinacím poměrně nižší. Pokud se na tento ostrov vydáte, rozhodně byste také neměli vynechat prohlídku města Palerma a pláží v této oblasti.

                                                                

Madeira (Portugalsko)

Nyní se přesuneme do rozbouřeného Atlantiku, kde se nachází ostrov věčného jara - nebo-li Madeira. Toto místo nabízí příjemné počasí po celý rok a můžete zde surfovat, chodit na výšlap do dechberoucích hor, kochat se nezapomenutelnými scenériemi útesů nebo si užít chuť portugalské kuchyně – Madeira je totiž součástí Portugalska. Překvapí vás zde také ceny, které se zpravidla pohybují velmi nízko.

                                                               

Kanárské ostrovy (Španělsko)

Hned vedle Madeiry se nachází souostroví 7 kanárských ostrovů, které taktéž omývá rozbouřený Atlantický oceán. Můžete si zde užít nekonečné pláže, které bývají zpravidla prázdné, živou španělskou atmosféru a samozřejmě také nádherné hory a sopky s nezapomenutelnými výhledy. Mezi nejoblíbenější ostrovy patří zejména Tenerife a Gran Canaria, ovšem pokud chcete zažít něco opravdu jedinečného, rozhodně zavítejte na Fuerteventuru nebo Lanzarote.

Mallorca (Španělsko)

U Španělska ještě zůstaneme, protože tato země nabízí opravdu nespočet krásných míst. Mezi ty patří také ostrov Mallorca, který se nachází na druhé straně ve Středomoří. Zde si můžete užít nádherné průzračné pláže s nezapomenutelnou španělskou atmosférou, výšlapy na severní části ostrova v nádherných horách a samozřejmě také lahodné pokrmy latinské kuchyně. Je ovšem důležité říct, že tento ostrov bývá během letních měsíců často plný turistů, a proto tam zavítejte ideálně právě na podzim.

                                                                

Santorini (Řecko)

A nakonec nemůže chybět ostrov Santorini, který se nachází v bájném Řecku. Toto místo je výsledkem dávné vulkanické erupce a nabízí nezapomenutelné západy slunce s krásnými výhledy na Egejské moře. Jedná se o poměrně dražší destinaci, takže si výlet rozhodně nejprve pořádně naplánujte. Kromě toho si zde můžete vychutnat lahodné pokrmy řecké kuchyně a typické modrobílé budovy, které jsou pro fotky jako stvořené.

Není nač čekat. Pokud tedy nechcete čekat, až vás skolí chřipka či nachlazení. Šťastnou cestu!

2022.10.12 | Jana Brandtlová | přečteno: 30106x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: podzim dovolená ostrov ostrovy dovolená na ostrově kam na dovolenou Evropa evropské ostrovy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vybíráme prostěradla: Jaký materiál je nejlepší?

Často se mluví o vlivu postele a matrace na kvalitu našeho spánku. Ale možná se tak trochu zapomíná na to, že stejně důl...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.12.01 | přečteno: 30404x

Negativismus kolem nás

Přemýšleli jste někdy o tom, které slovo v průběhu dne používáte nejčastěji? Ať už samostatně nebo v předponě? Je to ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.08.24 | přečteno: 30148x

Kličkujeme aneb co nás v práci nemine

Nová práce se zdá vždy jako splněný sen. Člověk chodí hrdě po chodbách svého nového pracoviště, vše se mu zdá skvělé ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2015.05.14 | přečteno: 30067x

Inspirativní bytové dekorace, které zútulní váš domov

Jak se chcete cítit ve svém domově? Zcela jistě pohodově, spokojeně, obklopeni příjemnou atmosférou a věcmi, které má...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.07.22 | přečteno: 30166x
 

Portál pro ženy