newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Trendy ve světě zásnubních prstenů

 
Trendy ve světě zásnubních prstenů

Marilyn Monroe by se asi pěkně podivila. Už totiž dávno neplatí, že diamanty jsou nejlepším přítelem všech žen, a všechny zásnubní prsteny nemusí mít bezbarvý diamant se solitaire osazením. Stále více budoucích nevěst si totiž v posledních letech vybírá méně tradiční zásnubní prsteny s barevnými diamanty a drahokamy, nebo si nechávají vyrobit prsteny na míru s unikátním designem podle svého přání.

 

Tento trend nemohl ujít zlatníkům a obchodníkům se vzácnými kameny, kteří začali přizpůsobovat svůj sortiment přáním nápaditých zákazníků. A proč vlastně má tolik lidí zájem o něco méně tradičního? Stále více párů chce totiž zvolit zásnubní prsten, který symbolizuje jedinečnost a unikátnost jejich vztahu. A toho určitě nedocílí s tradičním diamantem, který má na prstě každá druhá budoucí nevěsta.

Překvapivě mají o nový trend zájem nejen mladší ročníky, ale i zralejší páry, u kterých může být touha o vybočení z řady trochu překvapivá. Zralejší dámy však mají představu nejen o tom, co chtějí od života, ale i o tom, co se k nim více hodí. Diamantový prsten tedy chtějí co nejvíce přizpůsobit svému stylu a svým představám.

U pánů hraje nepochybně roli i cena. Za takový krásný zásnubní prsten se smaragdem totiž zaplatíte třeba poloviční cenu než za prsten s diamantem stejné velikosti. A když ještě vezmeme v úvahu nádhernou zelenou barvu smaragdu, není divu, že se řada párů rozhodne právě pro něj.

Když už jsme se zmínili o ceně, nesmíme zapomenout ani na aktuální trend, který nahrává do noty právě méně tradičním zásnubním prstenům. Cena diamantů totiž za posledních 20 let neustále roste, což se projevuje i na cenách šperků. Zatímco pro investory je to dobrá zpráva, pro páry hledající svůj zásnubní prsten je to spíše nemilá skutečnost. Na vině je především klesající počet těžebních dolů a omezování těžby diamantů v některých oblastech, což bohužel tlačí cenu diamantů nahoru.

S diamanty je spojené i téma tzv. konfliktních diamantů. Jedná se o diamanty těžené v oblastech válečných konfliktů, kde se jednotlivé lokální skupiny bojovníků snaží obsadit co nejvíce nalezišť diamantů, z jejichž těžby se následně finančně obohacují. V takových těžebních dolech bývají nelidské pracovní podmínky a často dochází i k nucené práci malých dětí.

U diamantů lze mnohdy těžko vyvrátit původ z těchto oblastí a zamilovaným párům se nelíbí představa, že proto, aby mohl být jejich zlatý prsten doplněn o diamant, bylo násilím využíváno pracovní síly dětí a dalšího zotročeného obyvatelstva. Naproti tomu u řady drahokamů lze původ jednoznačně dokázat na základě inkluzí typických pro různé oblasti těžby, takže si páry mohou snadněji vybrat zásnubní prsten, k jehož těžbě nebylo použito násilí na člověku. U diamantů vám jejich nekonfliktnost mohou zaručit pouze certifikáty uznávaných mezinárodních institucí.

 

Pro barevné drahokamy se rozhodla i řada slavných osobností, jakými jsou například vévodkyně Kate Middleton nebo Penelope Cruz. Ty inspirují i další páry. Ostatně když může být safír dostatečně dobrý pro budoucí královnu Anglie, proč by si takový zásnubní prsten nemohli zvolit i ostatní.

Pokud se přeci jenom nechcete vzdát myšlenky tradičního třpytivého diamantu, můžete zvolit netradiční osazení tohoto kamenu na kroužek prstenu. Nejčastějším osazením diamantu u zásnubních prstenů je osazení solitaire, přitom na výběr máte z tolika možností. Držet se nemusíte ani tradičního počtu jednoho diamantu, ale originálním řešením může být například eternity prsten, který je posázen diamanty po celém svém obvodu. Stále oblíbenější jsou také barevné diamanty. Fantazii se prostě meze nekladou, stačí vědět, po čem vaše srdce touží.

 

2016.01.15 | Admin | přečteno: 30113x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: šperky zásnubní prsteny klenoty drahokamy trendy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Dobrodruh, který se zúčastnil Mistrovství světa v Adventure race

  Pavel Paloncý je sice šumperským rodákem, ale potkat ho "doma" je téměř nadlidský úkol. Neustále...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.30 | přečteno: 30068x

DĚTI A PROBIOTIKA

Probiotika jsou hodné bakterie, které se přirozeně nacházejí v našem těle. Doplňují a podporují růst těch přátelských a ...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2019.03.05 | přečteno: 30101x

Bylinková zahrádka - jak na ni?

Jarní čas přímo láká k založení vlastní voňavé bylinkové zahrádky, která povzbudí snad všechny naše smysly. Že nevíte...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.04.23 | přečteno: 30149x

Bylinná péče o vlasy

Vlasy jsou pro někoho chlouba, dostal do vínku jejich kvalitu a účes snadno udržuje. Jiný je stále nespokojený a hledá r...
 
celý článek | Vendula Králová | 2013.07.02 | přečteno: 30073x
 

Portál pro ženy