newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Opravdu toužíme po boháčích?

 
Opravdu toužíme po boháčích?

Opravdu toužíme jen po tom, aby náš vysněný partner měl dům, auto a tučné konto v bance? Říká se, že mužům jde hlavně o sex. A o co jde ženám?

 

Samozřejmě, že po mužích chceme, aby byli galantní, vtipní, tolerantní, super milenci, skvělí tátové, a ještě pár dalších věcí. Nicméně psychologové tvrdí, že nám hodně, ale opravdu hodně jde o peníze. Přesněji řečeno o to, aby muži byli schopni získat prostředky a byli ochotni se o ně podělit.

Sáhněme si do svědomí. Možná opravdu potřebujeme, aby náš partner byl schopný vydělat peníze, a navíc neměl problém s tím, je investovat do nás.

Boháči jsou sexy

Připadá vám to povrchní? Upřednostňujete lásku? Ano, ale… Muži, kteří umějí vydělat peníze jsou pro ženy více atraktivní. A zamilování hodnější. I v dnešní době, kdy ženy vydělávají statisíce. Zkrátka schopnost muže vydělat peníze vyvolává v ženách podvědomý pocit, že takový muž se dokáže postarat o ni i o potomky. A to je nám dáno geneticky nebo prehistorickým vývojem.

                                                     

Začarovaný kruh

Psycholožka Laura zmiňuje svůj vlastní případ. Když si brala svého prvního muže, vůbec ji nenapadlo uvažovat o tom, kolik peněz vydělává. A vlastně tak nepřemýšlí dodnes. Jenže čím je starší, tím víc si uvědomuje, jak moc by jí vadilo mít vedle sebe muže, který je na podpoře, sem tam přinese domů pár stovek a vše nechává na ní. Podle psycholožky mají muži schopní zabezpečit rodinu na ženy vyloženě pozitivní vliv.

Je to začarovaný kruh. Muže schopně vydělat peníze ženy přirozeně obdivují a obdiv žen zpětně na muže působí jako silné afrodiziakum.

Za kolik?

Opravdu toužíme po boháčích? Pokud ano, stále zůstává otázkou, co pro nás termín „bohatý muž“ znamená. To záleží v první řadě na tom, v jaké rodině jsme vyrůstaly a jak moc pro nás znamenají drahé značkové věci a vnější symboly bohatství. Stejně hezké oblečení nakoupíte v různých obchodech za zcela odlišnou cenu a vaše potřeby uspokojí muži s velmi rozdílnými příjmy.

                                                                

Co na to zlatokopky?

Z otázky, kde je hranice mezi tím, co skutečně potřebujeme a kdy už jsme zlatokopky, se psychologům ježí vlasy na hlavě. Termín zlatokopka totiž odborníci neberou vážně. Podstatné je, že tento termín používají nejčastěji slabí muži a závistivé ženy. A žena, která označuje sama sebe za zlatokopku? Té chybí sebevědomí. Zdravě sebevědomá žena neshazuje fakt, že si našla muže, který jí ochotně zajistí vyšší životní standard, než by si mohla dovolit sama.

Závěrem lze říct pouze to, že ženy se tak jako tak zamilovávají do různých mužů. A pokud jde o muže, kteří vydělávají méně než ony samy, pravděpodobně tito muži vykazují nějaké jiné významně důležité kvality, které žena oceňuje a obdivuje.

 

2023.06.17 | Jana Brandtlová | přečteno: 30189x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: boháč bohatý muž zlatokopka žena vztahy peníze

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vysoké Tatry - balzám pro duši i tělo

Konec roku se nachýlil a s ním vedle očekávání Vánoc přichází i touha po klidu a odpočinku. Únavu těla i mysli, která...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.16 | přečteno: 30118x

Úsměv

  Nemáte svůj den? Vstali jste vy, váš partner, děti či váš domácí mazlíček zadečkem napřed a cítíte, že to ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.05.11 | přečteno: 30248x

Jak najít kvalitní kadeřnictví nebo kosmetiku za rozumnou cenu?

Hledáte novou kadeřnici nebo kosmetičku? Je pro vás důležitá kvalita, ale také cena? Pokud nemáte doporučení na konkr...
 
celý článek | Admin | 2015.08.19 | přečteno: 30075x

Připravte se na příchod miminka

Narození miminka je očekávanou událostí, na kterou se těší celá rodina. Za pár měsíců musí budoucí rodiče stihnout nakou...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.07.17 | přečteno: 30170x
 

Portál pro ženy