newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Získejte pohled hvězd aneb 5 zásadních kroků k hustým a dlouhým řasám

 
Získejte pohled hvězd aneb 5 zásadních kroků k hustým a dlouhým řasám

Krásné oči upoutají pozornost druhých na první pohled. A jsou to právě husté a dlouhé řasy, které jim dodají ten správný šmrnc. Někomu byly dány do vínku, jiné z nás si k nim musí pomáhat kosmetickými triky. Ať už jste majitelkou přirozeně hustých a dlouhých řas, nebo k vám v tomto ohledu příroda nebyla úplně štědrá, zaslouží si vaše řasy náležitou péči. Jen tak budou vypadat skvěle a podtrhnout váš okouzlující pohled.

 

Nepodceňujte odličování

Jistě jste to už četly mockrát, ale je to opravdu základ všech základů. Pravidelné každodenní odličování je zlaté pravidlo, které se prostě musí dodržovat. Nejen pokožka, ale i řasy si potřebují přes noc odpočinout. S nánosem řasenky by se jich také daleko více polámalo při otírání obličeje o polštář během spánku. K odličování používejte nejlépe dvoufázový odličovač očí, který řasy odlíčí šetrně a důkladně.

Měňte pravidelně řasenku

Používáte řasenku do té doby, dokud z ní dostanete alespoň trochu barvy? To je rozhodně špatně. Řasenka patří mezi rychle se kazící kosmetiku a měnit byste ji měly ideálně každé tři až čtyři měsíce. Pokud ji používáte příliš dlouho, riskujete nepříjemné infekce, které neprospějí vaším očím ani řasám. A pozor také na voděodolnou řasenku. Tu používejte jen příležitostně, když je opravdu potřeba. Její časté používání vede k nadměrnému vysoušení řas a jejich lámavosti.

Dopřejte řasám výživu

Tak jako dopřáváme pleti výživný krém nebo vlasům kondicionér, zaslouží si svou výživu i řasy. Dobře jim udělá ricinový olej, ocení také olivový nebo kokosový olej. Naneste jej večer, nechte působit přes noc a ráno důkladně omyjte zbytek vodou. Pozor, příliš častá aplikace nebo přílišné množství oleje by mohlo způsobit ucpání řasových folikul.

Vyživující sérum na řasy

Hledáte ještě účinnější prostředek pro krásné řasy, který je navíc jednoduchý na aplikaci? Pak se poohlédněte po růstových sérech určených právě na řasy. Kvalitní sérum na řasy dokáže stimulovat jejich růst, podpořit pevnost a odolnost a zabránit jejich předčasnému vypadávání. Už za pár týdnů pravidelného používání poznáte rozdíl v hustotě a délce svých řas.

Prodlužování jen výjimečně a opatrně

Chcete dlouhé a husté řasy hned? Pak vás možná napadlo jejich umělé prodloužení. To ale vašim přírodním řasám vůbec neprospěje. Dlouhodobé prodlužování řas vede k zatěžování folikul, které mohou zpomalit a dokonce až zastavit růst nových řas. A ty stávající se pod tíhou umělých řas zase velmi často lámou a vypadávají. Po sundání dlouhodobě aplikovaných umělých řas tak bývají ty přírodní v bídném stavu. Pokud přece jen chcete mít při nějaké příležitosti okouzlující pohled orámovaný hustými řasami, zvolte jednorázové nalepovací řasy, které po akci zase jednoduše sundáte. Pozor si dejte i při používání kleštiček na řasy. Umí je hezky pozvednout a vytvarovat, ale také je při neopatrné manipulaci poškodit.

Řasy si zaslouží stejnou pozornost jako zbytek vašeho obličeje. Přece jen jsou tou třešničkou krásného pohledu a také chrání zrak před nečistotami. Věnujte jim každodenní péči a odmění se vám hustotou a délkou, po jaké toužíte.

 

2023.09.25 | Martina Limbergová | přečteno: 649x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása žena obličej oči řasy sérum na řasy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Ukliď si v sobě a pak kolem sebe?

Známe to všechny. Vyčistit si hlavu potřebujeme. Vymést všechna zákoutí, kde se hromadí špína a prach. Je to stejný j...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.17 | přečteno: 30104x

Jídlo jako náhrada lásky

  Známe to všechny. Čokoládou konejšíme bolavé srdce, sladkými koblihami zaháníme pracovní stres a partnersk...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.26 | přečteno: 30054x

Mýty a fakta: vše o pórech

A je tu další článek ze série Mýty a fakta péče o pleť, dnes o pórech. Na pleti je má samozřejmě každý, ale někdo má ...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.11.15 | přečteno: 30072x

Buďte štíhlejší, papejte tuky

Chcete zhubnout? Přestaňte jíst tučné výrobky! Kupujte jen nízkotučné potraviny! Odtučněná varianta je úplně nejlepší...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.08.28 | přečteno: 30159x
 

Portál pro ženy