newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Vydejte se za nejlepšími turistickými cíly Jeseníků

 
Vydejte se za nejlepšími turistickými cíly Jeseníků

Pohoří Jeseníky patří k nejoblíbenějším horám v Česku. A není se čemu divit. Nabízí nádherné přírodní scenérie, malebné obce a skvělé turistické zázemí. Která místa patří k těm nejhezčím a nejzajímavějším?

 

Praděd

Kde jinde začít než na nejvyšší hoře Jeseníků i celé Moravy. Vrchol Pradědu se štíhlou siluetou vysílače jste už jistě nejednou někde viděli. Určitě ale stojí za to vydat se k němu a pokochat se jím naživo. Budova vysílače slouží i jako hotel, restaurace a rozhledna. Nabízí se odtud nádherné výhledy do širokého okolí.

Karlova Studánka

Malebné lázeňské městečko Karlova Studánka leží západně pod Pradědem. Dřevěné stavby historických lázeňských domů jsou okouzlující a zvou k procházce a odpočinku při popíjení zdejšího léčivého pramenu.

Rejvíz

Národní přírodní rezervace Rejvíz je vzácným koutem přírody. Nachází se severně od Pradědu a Karlovy Studánky ve Zlatohorské vrchovině. Zachovalo se tu unikátní vrchovištní rašeliniště, jehož centrem jsou dvě jezírka. Naučná stezka dovede návštěvníky po povalových chodnících k nejzajímavější přístupné části rezervace, na vyhlídku u Velkého mechového jezírka.

Dlouhé stráně

Horní nádrž přečerpávací vodní elektrárny změnila podobu vrcholu Medvědí hory kousek jižně pod Rejvízem. Tato technická zajímavost je nejen důležitým pomocníkem při výrobě elektrické energie, ale také oblíbeným turistickým cílem. A vydat se můžete i na prohlídku vodní elektrárny.

Velké Losiny

Ve městě Velké Losiny v podhůří Jeseníků najdete hned několik výletních cílů. Velmi zajímavá je prohlídka ruční papírny Velké Losiny. Dozvíte se při ní vše o historii výroby papíru a také se podíváte do provozu pod ruce papírenským mistrům. Manufaktura totiž patří mezi nejstarší dosud fungující podniky svého druhu v Evropě. Další výpravu do historie nabízí návštěva renesančního zámku Velké Losiny. A pokud už budete mít všech prohlídek dost, můžete si užít zábavu i relaxaci v bazénech skvělého termálního parku Velké Losiny.

Tip: Hledáte stylové a pohodlné ubytování, ze kterého to nebudete mít daleko ke všem zmiňovaným kouzelným místům Jeseníků? Můžeme vám doporučit ubytování v apartmánech Modřínová archa, v klidné lokalitě u lesa a s krásnými výhledy do údolí řeky Moravice.

 

 

2021.06.30 | Martina Limbergová | přečteno: 30226x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování Česká republika hory pohoří Jeseníky dovolená výlety ubytování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Stylová móda pro muže V.: Dobře padnoucí pánské sako pro gentlemana v každé situaci

Představujete si pánské sako jako pouhou součást společenského obleku, který váš drahý ze skříně vytáhne málokdy, obv...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.11.14 | přečteno: 30805x

Společný orgazmus není nemožný, jen vyžaduje hodně trpělivosti

Díváte se na romantický film, kde právě vrcholí milostná scéna. Ti dva se poznali před několika dny, možná dokonce ho...
 
celý článek | Lea Kubová | 2016.02.16 | přečteno: 30062x

Bambusová prostěradla zajistí klidný spánek nejen alergikům

Pro klidný spánek je důležitá nejen pohodlná postel, ale také kvalitní lůžkoviny, které nám poskytnou dostatečný komf...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.10.16 | přečteno: 30092x

Červené krásky od hvězdného Louboutina

Slavné "Louboutinky" letos oslavily dvacet let. Již dvacet let patří tyto střevíčky mezi nejluxusnější obuv. Mnohé celeb...
 
celý článek | Petra Hegedüšová | 2012.12.23 | přečteno: 30081x
 

Portál pro ženy