newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Kam vyrazit na vánoční trhy v Česku?

 
Kam vyrazit na vánoční trhy v Česku?

Nakoupit vánoční dárky, dát si něco dobrého k jídlu, připít si s přáteli svařákem nebo punčem, kvůli tomu všemu vyrážíme na vánoční trhy. Ale tím hlavním důvodem je samozřejmě ta nezaměnitelná adventní atmosféra. Také se rádi procházíte zářícími ulicemi, zastavíte se u nazdobeného stromu na náměstí a necháte se pohltit kouzlem blížících se Vánoc? Pak určitě vyrazte do těchto českých měst.

 

Adventní trhy v Praze

Ty nejznámější advetntní trhy se konají na pražském Staroměstském náměstí. Čeká vás tu krásná kulisa historických budov, velký vánoční strom a spousta stánků s textilem, dřevěnými či háčkovanými výrobky, šperky, keramikou, jídlem i pitím všemožných chutí. Nejsou to ale jediné trhy v Praze. Vydat se můžete také na vánoční trhy na Václavské náměstí, náměstí Míru, náměstí Republiky nebo na Pražský hrad.

Adventní trhy v Brně

I v našem druhém největším městě se konají vánoční trhy hned na několika místech. Na náměstí Svobody se především pobavíte, dobře najíte a napijete. Na Moravském náměstí letos kvůli jeho rekonstrukci stánky nejsou, ale užít si pohled na město z výšky můžete, vánoční vyhlídkové kolo tu opět stojí. Na Zelném trhu najdete mnoho řemeslným trhů s všemožnými výrobky, kde pořídíte krásné dárky k Vánocům. Menší trhy najdete i na Dominikánském náměstí, kde se dětem i dospělým jistě zalíbí velký vyřezávaný Betlém, nebo na nádvoří Staré radnice.

 

Adventní trhy v Olomouci

Vánoční trhy v Olomouci patří k těm nejhezčím. Přestože jsou velmi oblíbené a navštěvované, překvapí vás svou poklidnou a příjemnou atmosférou. Stánky na Horním náměstí nabízí řemeslné výrobky, jídlo, pití a to vše v malebném prostředí s historickou budovou radnice a Sloupem Nejsvětější Trojice. Na vedlejším Dolním náměstí stojí malé řemeslné náměstíčko, kde se podíváte třeba na práci řezbáře a kováře. Na bývalé tržnici se pak můžete svézt na velkém vánočním kole.

Tip: Jestli vyrazíte na trhy do Olomouce, vychutnejte si je se vším všudy a nespěchejte domů. Pohodové ubytování se skvělým samoobslužným systémem vám nabídne smarthotel Nezvalova Archa.

Adventní trhy v Telči

Město Telč a jeho náměstí Zachariáše z Hradce s renesančními domy je samo o sobě kouzlené. A co teprve s kulisou vánočních trhů. Trhy v Telči jsou sice malé, ale svou atmosférou vás krásně naladí na blížící se svátky.

Adventní trhy v Českých Budějovicích

Vánoční vyhlídkové kolo najdete i na trzích na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích. Kromě něj je tu další oblíbenou atrakcí kluziště kolem Samsonovy kašny či ručně vyžezávaný Betlém. A samozřejmě nechybí ani mnoho stánků s nejrůznějšími výrobky a občerstvením.

 

 

 

2022.12.09 | Martina Limbergová | přečteno: 30075x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: Vánoce vánoční trhy advent česká města

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Depilovat, epilovat, odchlupovat??

Od rané puberty v pravidelných intervalech (od jednoho holení k druhému) přemýšlím nad chlupama… Celou dobu si...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.05.09 | přečteno: 30205x

Bere vaše dítě drogy? Zeptejte se

Bere vaše dítě drogy? Respektive, máte podezření, že „něco“ bere? Jenže. Pro své podezření nemáte žádný důkaz, a ta...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.05.10 | přečteno: 30321x

Náhle sami. Drsný příběh z ledového ztroskotání

Vezmu tohle celé z pohledu ženy, se kterou tento drsný, chladný a mrazivý příběh prožíváte. Louisa je úplně obyčejná, ci...
 
celý článek | Renata Petříčková | 2017.10.25 | přečteno: 30104x

Dámská zimní obuv

Nerada necháváte nakupování sezónního oblečení na poslední chvíli a ráda máte nachystáno vše dostatečně dopředu? Září je...
 
celý článek | Admin | 2014.09.28 | přečteno: 30283x
 

Portál pro ženy