newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Soutěž o knihu Zahrada do vázy – průvodce pěstováním květin k řezu

 
Soutěž o knihu Zahrada do vázy – průvodce pěstováním květin k řezu

Soutěž byla ukončena. Gratulujeme výherkyním Miluši K., Petře R. a Bohuslavě L.! Ostatním děkujeme za účast a budeme držet pěsti v dalších soutěžích.

 

Kytice řezaných květin ve váze přinese domů pocit svěžesti a radosti. Koupit si květiny není problém během celého roku, ty vlastnoručně vypěstované si ale užíváme obvykle jen na jaře a v létě. A někdy si na to netroufáme vůbec. To je ale škoda. Květiny do vázy si můžeme vypěstovat sami a během mnohem delší sezóny, než si myslíme. Jaké a jak na to? To poradí kniha Zahrada do vázy od nakladatelství Smartpress. Její autorka Anita Blahušová je zkušenou zahradnicí a ve své nové knize přináší začátečníkům i pokročilým pěstitelům podrobného průvodce pěstováním květin k řezu.

Vypěstujte si vlastní květiny do vázy

Naučíme se všechno, co je potřeba k úspěšnému pěstování květin a k péči o ně jak v půdě, tak potom ve váze: jak si naplánovat a připravit ideální květinový záhon, jak se o rostliny správně starat, jaká jsou pravidla řezu do vázy i základy květinové vazby. Nechybí vzorové plánky konkrétních záhonů a přehledy pro různé typy pozemků či celoroční kalendář. Profilová část knihy představuje široký výběr rostlin vhodných k řezu: od jara až do zimy, od drobných jarních cibulovin, přes letničky, dvouletky a trvalky, až po důležitou výplňovou zeleň či okrasné stromy a keře. Osvědčené a tradiční květiny, ale i rostliny pozapomenuté a překvapivé. Dozvíme se, co která pro svůj růst a bohaté kvetení potřebuje, co je specifické pro její řez a trvanlivost. A především nahlédneme do barevné palety nejrůznějších druhů a kultivarů rostlin vhodných právě k řezu. Kniha je nabitá krásnými fotografiemi, díky nimž je nejen praktickým manuálem, ale také pohlazením pro duši.

Kniha Zahrada do vázy je vhodným rádcem pro pěstování na zahradách malých i velkých, slunných i stinných, venkovských i městských, ale také na terasách a balkónech. Prostě pro všechny milovníky květin, kteří si chtějí jejich krásou ozdobit domov a u toho být pyšní, že si je sami vypěstovali.

Soutěž o Zahradu ve váze

Ve spolupráci s nakladatelstvím Smartpress jsme si pro vás připravili soutěž o tři výtisky knihy Zahrada do vázy. Stačí správně odpovědět na naši otázku a mít trochu štěstí.

Soutěžní otázka:

Jaký podtitul má další kniha autorky a zahradnice Anity Blahušové?

a) Zahradničíme s radostí

b) Zahradničíme s dětmi

c) Zahradničíme jako o život

 

Odpověď na otázku najdete třeba tady.

 

Svou odpověď posílejte na adresu soutez@portalprozeny.cz a to nejpozději do pátku 30.4.2021. Do předmětu zprávy napište "zahrada". Přejeme hodně štěstí!

 

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR - Soutěže.cz a na Websoutěže.cz
2021.04.15 | Martina Limbergová | přečteno: 30152x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: soutěž knihy zahrada pěstování květiny

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Vánoce se blíží, je čas na nákup vánočního osvětlení

Zatímco se venku barví listí a padají kaštany, spousta z nás už přemýšlí nad blížícími se Vánoci. Ostatně jde také o ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.05 | přečteno: 30081x

Dámské hodinky skladem za výborné ceny

  V případě, že hledáte nové dámské hodinky, určitě se podívejte na delux.cz, kde najdete obrovské množství...
 
celý článek | Admin | 2015.03.10 | přečteno: 30134x

Nevíte, jak dál? Nechte si vyložit tarotové karty

Stojíte před důležitým rozhodnutím nebo životní křižovatkou a nevíte si rady? Možná by zrovna vám pomohl výklad karet...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.24 | přečteno: 30047x

5 párů bot, které si najdou místo v šatníku každé ženy

O tom, že ženy rády mění zažité módní trendy, svědčí již několik sezon neutuchající zájem o sneakersy, které vtrhly na m...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.07.26 | přečteno: 30077x
 

Portál pro ženy