zaf-aff-banner-120x600.png
reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Podzimní chilli co zahřeje

 
Podzimní chilli co zahřeje

Podzimní chladivé počasí si žádá nejen změnu šatníku, co zahřeje, ale také jídelníčku. Někdy stačí přidat jen špetku CHILLI při vaření a bude vám hezky teplo. A co víc? Tohle pikantní koření pomáhá spalovat tuky!

 

 

Říká se, že poctivého nepálí. S chillli se to má trochu jinak. Záleží jednak na druhu a jednak na množství. Co se však obecných účinků na náš metabolismus týče, je ověřené, že chilli spaluje! Chilli urychluje proces trávení a následně i spalování tuků. V neposlední řadě pak dokáže hezky zahřát, což s přicházejícími zimními měsíci určitě přijde vhod!

Následující recept je jasným důkazem, že pokrmy s chilli nemusí být jen pro milovnice pikantního jídelníčku. Stačí, když si prostě jen nepotrpíte na složité vyvařování s tunou špinavého nádobí a nechcete trávit spoustu času v kuchyni. Pro následující pokrm si totiž vystačíte pouze s jedním hrncem, pár surovinami a za půl hodiny máte hotovo!

CHILLI CON CARNE Z JEDNOHO HRNCE

Suroviny: olej, cibule, 2 stroužky česneku, chilli, kmín, pepř, sladká paprika, sůl, cukr,  500 g mletého hovězího masa, 200 g kukuřice, 400 g červených fazolí, konzervovaná rajčata (nebo protlak), 2 sladké čerstvé parpiky (nejlépe červené)

 

1. Ze všeho nejdříve si nadrobno nakrájejte cibuli, česnek a papriky, zatímco necháte olej rozpalovat na mírném plameni. Osmahněte cibuli a  následně přidejte česnek s paprikou. Dále přibližně lžíci mletého chilli (pokud vaříte pro děti, stačí jen špetka), podle chuti sladkou papriku, kmín a sůl. Za stálého míchání ještě pár minut smažte, dokud se chutě nepromísí.

2. Přidejte mleté maso, které důkladně promíchejte na mírnější teplotě tak, aby se vytvořili oddělené kusy, které budou rovnoměrně osmažené a ochucené. 

3. Nyní přichází na řadu konzervovaná rajčata, která vytvoří omáčku. Opět je důkladně promíchejte.

4. Okořeňte pepřem, solí a troškou cukru, promíchejte a pod pokličkou nechte pár minut dusit. Občas promíchejte a případně přilejte trochu vody, pokud je omáčka příliž hustá.

5. Na závěr přideje fazole a kukuřici a ještě chvíli na středním plameni za stálého míchání povařte. Nakonec nechte hrnec s pokrmem pár minut odstát, zvýrazní se tak chutě.

 

Podávejte s chlebem, rýží nebo tortillami. Dobrou chuť!

 

 

Image courtesy of tiramisustudio at FreeDigitalPhotos.net

2016.10.29 | Adela Rychtáriková | přečteno: 1171x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: chilli spalování tuků podzim chilli con carne chilli paprička co jíst na podzim

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Byli jsme také takoví

Před chvílí jsem dopsala článek pro jeden mimiportál ( tak jsem si ho pracovně nazvala já sama ) a v souvislosti...
 
celý článek | Meridene | 2014.07.14 | přečteno: 3639x

Dojetím...

O tom, že emoce neskutečně ovlivňují naše životy, není pochyb. Někteří z nás je dávají najevo více, jiní méně. Zajíma...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2014.12.17 | přečteno: 3549x

Tipy na letní líčení - stíny v tužce

Tropické teploty stále vládnou Českem a být perfketně nalíčená déle než dve hodiny se zdá nemožné. Proto vám přináším...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.07.21 | přečteno: 3831x

V oříškovém ráji

  Jsou malé, dobré a plné tuku. A také plné látek, které nám pomohou s různými zdravotními neduhy. ...
 
celý článek | Mgr. Daniela Krejčí | 2014.12.27 | přečteno: 3394x
 

Portál pro ženy