zaf-aff-banner-120x600.png
reklama 1 v magazínu pro ženy

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Podzimní chilli co zahřeje

 
Podzimní chilli co zahřeje

Podzimní chladivé počasí si žádá nejen změnu šatníku, co zahřeje, ale také jídelníčku. Někdy stačí přidat jen špetku CHILLI při vaření a bude vám hezky teplo. A co víc? Tohle pikantní koření pomáhá spalovat tuky!

 

 

Říká se, že poctivého nepálí. S chillli se to má trochu jinak. Záleží jednak na druhu a jednak na množství. Co se však obecných účinků na náš metabolismus týče, je ověřené, že chilli spaluje! Chilli urychluje proces trávení a následně i spalování tuků. V neposlední řadě pak dokáže hezky zahřát, což s přicházejícími zimními měsíci určitě přijde vhod!

Následující recept je jasným důkazem, že pokrmy s chilli nemusí být jen pro milovnice pikantního jídelníčku. Stačí, když si prostě jen nepotrpíte na složité vyvařování s tunou špinavého nádobí a nechcete trávit spoustu času v kuchyni. Pro následující pokrm si totiž vystačíte pouze s jedním hrncem, pár surovinami a za půl hodiny máte hotovo!

CHILLI CON CARNE Z JEDNOHO HRNCE

Suroviny: olej, cibule, 2 stroužky česneku, chilli, kmín, pepř, sladká paprika, sůl, cukr,  500 g mletého hovězího masa, 200 g kukuřice, 400 g červených fazolí, konzervovaná rajčata (nebo protlak), 2 sladké čerstvé parpiky (nejlépe červené)

 

1. Ze všeho nejdříve si nadrobno nakrájejte cibuli, česnek a papriky, zatímco necháte olej rozpalovat na mírném plameni. Osmahněte cibuli a  následně přidejte česnek s paprikou. Dále přibližně lžíci mletého chilli (pokud vaříte pro děti, stačí jen špetka), podle chuti sladkou papriku, kmín a sůl. Za stálého míchání ještě pár minut smažte, dokud se chutě nepromísí.

2. Přidejte mleté maso, které důkladně promíchejte na mírnější teplotě tak, aby se vytvořili oddělené kusy, které budou rovnoměrně osmažené a ochucené. 

3. Nyní přichází na řadu konzervovaná rajčata, která vytvoří omáčku. Opět je důkladně promíchejte.

4. Okořeňte pepřem, solí a troškou cukru, promíchejte a pod pokličkou nechte pár minut dusit. Občas promíchejte a případně přilejte trochu vody, pokud je omáčka příliž hustá.

5. Na závěr přideje fazole a kukuřici a ještě chvíli na středním plameni za stálého míchání povařte. Nakonec nechte hrnec s pokrmem pár minut odstát, zvýrazní se tak chutě.

 

Podávejte s chlebem, rýží nebo tortillami. Dobrou chuť!

 

 

Image courtesy of tiramisustudio at FreeDigitalPhotos.net

2016.10.29 | Adela Rychtáriková | přečteno: 995x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: chilli spalování tuků podzim chilli con carne chilli paprička co jíst na podzim

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Krásné ruce a nehty zazáří především v létě

Ruce a nehty jsou naší vizitkou stejně jako naše šaty a účes. Péče o ně navíc není nijak složitá, můžete tak jednoduš...
 
celý článek | Admin | 2016.06.26 | přečteno: 1428x

Co vás čeká a nemine aneb protancujme spolu každičkou minutu

  Milé čtenářky, pro začátek bych vás chtěla krátce seznámit s tím, co vás v rubrice Tanec čeká. Já ...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.07 | přečteno: 4418x

Krása z plastu

"Tu PETku nevyhazuj, ještě se může hodit..!" Už jste někdy slyšela tato slova z úst své kamarádky? Dost mož...
 
celý článek | Bc. Eliška Střelková | 2014.06.30 | přečteno: 7733x

Kolik stojí bio oproti běžným potravinám?

Kupujete bio produkty? Nebo vás od nich odrazuje jejich vysoká cena? Jistě není třeba diskutovat o tom, že jsou zdrav...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.05.13 | přečteno: 3737x
 

Portál pro ženy