newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Přírodní péče o pleť během zimy

 
Přírodní péče o pleť během zimy

Nízké teploty a suchý vzduch mohou způsobit ztrátu lesku a vlhkosti pleti, a proto je důležité ji během zimy věnovat zvýšenou pozornost, zejména ji více hydratovat, aby nedocházelo k bolavému popraskání. Jak zajistit, aby byla péče o pleť nejen efektivní, ale také v souladu s přírodou?

 

Rozdíly v péči o pleť v letních a zimních měsících jsou zřejmé. V létě se potýkáme s vyššími teplotami, což vyžaduje lehčí hydrataci a vysokou ochranu před slunečním zářením. Naopak v zimě se musíme vypořádat s chladným větrem a suchým vzduchem, a tak je žádoucí do každodenní péče zařadit hutnější krémy s obsahem olejů.

                                                                     

Důležitá je jak vnější, tak vnitřní hydratace

Hydratovat mrazu vystavenou pleť je potřebné jak pomocí hutných krémů, sér a olejíčků, tak pravidelným pitným režimem. Kromě dostatečného množství vody si dopřejte také čerstvé ovoce a zeleninu, které nejen, že pokožku vyživují, ještě navíc ji obsaženými vitamíny posilují. Pokud se chystáte na hory, anebo strávit delší dobu venku, zapojte do své denní rutiny také UV ochranu.

                                                                     

I v zimě přes mraky proniká až 80 procent UV záření, které se na pleti podílí stejně nepříznivě jako nízké teploty. Ideálním faktorem v zimním období je SPF 30, snažte se však vybírat takové druhy, které jsou prospěšné pro vás a zároveň zbytečně nezatěžují přírodu. Negativní vliv jak na člověka, tak na životní prostředí má například methoxydibenzoylmethane, velmi často používaný v opalovacích krémech právě jako blokátor slunečního záření.

Skvělé jsou pleťové masky

Chcete-li pleti dopřát maximum péče, jednou až dvakrát týdně na obličej aplikujte vyživující masku, která může být kupovaná, ale i doma vyrobená. Velmi oblíbeným zástupcem je banánová maska. Ta se připraví snadno tak, že se rozmačkaný banán smíchá s trochou mléka, s medem a kapkou citronové šťávy. Výsledkem je hydratovaná pleť doplněná o vitamíny.

                                                                     

Pokud vás trápí loupání popraskané kůže, smíchejte med se žloutkem, jogurtem a olejem, které pokožku zvláční a zamezí dalšímu loupání. Pro lepší vůni do masky můžete přidat také rozmixované jahody. Doporučená doba, kdy by měla maska na obličeji působit, je kolem 15 minut, poté ji důkladně opláchněte. Zakoupit lze také přírodní masky, které se aplikují před spaním a hydratují tak celou noc.

Vyhýbání se horké vodě při mytí a pravidelná hydratace jsou klíčové pro udržení zdravé pleti. Nezapomínejte ani na ochranu vlasů a rukou, která by také měla být nedílnou součástí zimní péče o tělo.

2024.02.18 | Jana Brandtlová | přečteno: 284x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: péče o pleť zima vzduch horko vítr vlivy počasí hydratace hydratace pleti výživa pleti

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Když láska bolí…

Tak moc dobře víš, že nemá cenu se trápit. ...
 
celý článek | Darina Adámková | 2013.07.07 | přečteno: 30104x

Cvičte doma

Nejen na Youtoube, ale obecně na internetu může během pár sekund člověk najít stovky návodů a videí, co a jak cvičit. Př...
 
celý článek | Markéta Zuziaková | 2020.10.07 | přečteno: 30075x

Kalhoty pro sexy zadeček? Freddy jeans!

Mít v šatníku skvěle padnoucí džínsy je pro většinu z nás základ. Nemůžete si z běžné nabídky v obchodech vybrat takové,...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.11.02 | přečteno: 30229x

Vánoce se blíží, je čas na nákup vánočního osvětlení

Zatímco se venku barví listí a padají kaštany, spousta z nás už přemýšlí nad blížícími se Vánoci. Ostatně jde také o ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.05 | přečteno: 30083x
 

Portál pro ženy