newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Peněženka, mobil a klíče

 
Peněženka, mobil a klíče

Tyhle tři věci já neustále hledám a nejsem prý sama. Asi každá žena mi velmi ráda potvrdí, že dámská kabelka je jedním z největších chaosů na světě. Vejde se tam spousta věcí a vlastně tak málo, protože i při tom množství věcí tam nám pořád něco schází a není to tam, když to potřebujeme. A v tomhle chaosu já několikrát denně neustále hledám klíče, mobil a peněženku.

 

A včera se mi to zase jednou vymstilo. Odcházím z bytu, zamykám, strkám klíče do zadní kapsy své kabelky ( aspoň to už jsem se naučila ), beru do jedné ruky odpadkový koš, do druhé mi zaklesne svou ruku naše dítko a jdeme do výtahu. A pak následuje kolotoč různých pochůzek a úkolů a na jejich konci já zjišťuji, že nemám klíče. Následuje telefonát manželovi, aby se podíval v autě, pak následuje podrobná probírka toho, kdeže klíče jsou a výsledkem je nákup nového zámku i s klíči, protože fakt nevím, kde jsem je mohla ztratit. Byla bych přísahala, že musí být v té zadní kapse v kabelce. Prohledala a proklepala jsem ji tolikrát, že už si přijdu jako blázen. Přece nejsem takový cvok. Kam jen jsem ty klíče mohla dát?

Mobil, to je věc, která snad ani neměla existovat. Dneska už máte v mobilu snad všechno možné, protože chytré telefony už v podstatě fungují  jako náš malý soukromý počítač. Videa, fotky, poznámky, e-knížky, e-maily, nákupní seznamy, aplikace na sociální  sítě..! Napadlo už vás někdy, že ho ztratíte a někdo se k tomuhle všemu dostane? A přesto spousta z nás dost často mobil zapomene na střeše auta, strčí ho do mělké kapsy, odkud snadno vypadne, nechá ho trčet z otevřené kabelky, položí ho vedle sebe na lavičku.

Peněženka. Když mi v jednom obchodě ukradli peněženku, tak jsem blahořečila sama sobě, že nosím doklady odděleně.  Dneska už tomu tak ale není. Při množství věcí v kabelce prostě další pouzdro s doklady nesnesu. A tak jsem si pořídila peněženku rozměrů menší kabelky a stejně ji neustále hledám.

A proč? Protože pořád pospícháme. Kdy někam jdu, tak většinou vypravuju nejen sebe,  ale i malého. Řeším, jestli s sebou vzít menší sváču a pití, že nechce tuhle čepici, ale tuhle, mezi tím volá manžel, který se potřebuje na něco zeptat nebo se na něčem domluvit, do toho dítko prostě nemůže obout boty a vzteká se u toho a nedokáže pochopit, že je prostě bude muset rozepnout a teprve pak nazout. Nesmím zapomenout na koš a tříděný odpad. Když se konečně dostanu k odchodu z bytu, tak zjistím, že jsem někde odložila mobil a klíče nejsou na věšáku. Mobil najdu v koupelně, kde jsem se malovala a zároveň telefonovala s manželem a klíče celou dobu držím v ruce od chvíle, kdy jsem řešila se synem rozepínání bot.

Popsala jsem jednu takovou svou situaci, kdy mé myšlenky se už ubíraly plánem pochůzek a zároveň jsem řešila současné události,  jak přicházely. A tohle asi nedělám sama. A neplatí to jen pro ženy, ale i pro muže, aby si někdo nemyslel, že tu obhajuju jen naše pokolení. Uspěchanost a stres jsou vlastní oběma pohlavím bez rozdílu.

Nač tedy lze tzv. svést neustálé hledání těchto tří artiklů? Roztržitost, shon, stres, nepozornost, roztěkanost?

Manžel mi řekl, že pokud takovýto problém mám, že bychom spolu měli vymyslet, jak tomu neustálému hledání předcházet. Když jsem se nad tím zamyslela s chladnou hlavou, tak mu musím dát za pravdu.

Poradíte mi a dáte mi nějaké tipy, jak  na to?

 

Image courtesy of Michelle Meiklejohn at FreeDigitalPhotos.net

2014.12.14 | Meridene | přečteno: 30006x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: peněženka mobil klíče stres roztěkanost ztrácení ztráty a nálezy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Nejlepší přírodní peeling je z kávového lógru

Věděli jste, že v uměle vytvořených peelingových přípravcích jsou nejběžnější hlavní složkou plastové kuličky? ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.10.24 | přečteno: 30258x

Lázně v průběhu času. Od antických až po ty dnešní

Antické lázně pro nás nejsou žádnou novinkou. Známe je z nejrůznějších historických filmů a dokumentů. Lázně byly ve sta...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.11.13 | přečteno: 30144x

5 signálů, že vás EX chce zpět

Myslíte si, že vás váš ex chce zpět? Jak mu znovu věřit? Buďte k sobě upřímní! Zde najdete signály, které ukazují, že vá...
 
celý článek | Markéta Bartošíková | 2015.10.15 | přečteno: 30298x

Jak na péči o vlnité a kudrnaté vlasy

Přirozeně vlnité a kudrnaté vlasy jsou snem mnoha žen. Ale protože nic není, jak vypadá, přináší i tento typ obdivovanýc...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.03.31 | přečteno: 30210x
 

Portál pro ženy