newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Potřebujete nabrat energii? Vyrazte na zimní pobyt v lázních

 
Potřebujete nabrat energii? Vyrazte na zimní pobyt v lázních

Konečně je za námi všechen ten vánoční shon, nekonečné chystání oslav a rodinných setkání. Také máte pocit, že byste teď nutně potřebovali pořádný odpočinek? Tak za ním vyrazte do lázní, kde načerpáte zase novou energii.

 

Zimní pobyt v lázních má své kouzlo a věřím, že jak jej jednou vyzkoušíte, úplně mu propadnete. Lázně v zimě jsou klidnější, ale rozhodně v nich není nuda. Můžete se příjemně procházet po venku, poté se ohřát v léčivých koupelích, nechat se rozmazlovat masážemi nebo jen tak lenošit se šálkem dobrého čaje. Nezní vám to přímo skvěle? Za relaxačním lázeňským pobytem ani nemusíte vyrážet nikam daleko, v Česku najdete lázeňská zařízení prakticky ve všech regionech. Ostatně jsme také považováni za jednu z lázeňských velmocí světa. Pojďme si představit dvoje malebné lázně, které najdete v Čechách, jedny na severu a druhé na jihu.

Lázně Libverda

Lázeňské městečko Libverda leží v severním podhůří Jizerských hor, v severním výběžku Česka asi 25 kilometrů od Liberce. Věhlas zdejších léčivých pramenů, které tvoří hydrouhličitanová hořečnato-vápenatá železnatá kyselka, se šířil už od 15. století a samotné lázně tu vznikly v 18. století. Lázně Libverda léčí především potíže s pohybovým aparátem, onemocnění srdce a krevního oběhu. Najdete tu vše pro příjemnou relaxaci v historických lázeňských domech, procházky v parku nebo po okolí s krásnými výhledy na Jizerské hory, kde si přijdou na své i milovníci horské turistiky.

Lázně Třeboň

Jihočeská Třeboň je známá svými krásnými renesančními památkami a rybníky, které ji obklopují. Je ale také lázeňským městem, kam se jezdí především za léčbou pohybového aparátu. Najdete tu dva tradiční lázeňské domy, Bertiny lázně v klidné části centra města a lázně Aurora na západním okraji Třeboně ve velkém parku na břehu rybníka Svět. Hlavní léčebnou metodou je slatina získávaná z rašelinišť třeboňských blat, která působí blahodárně nejen na samotný pohybový aparát, ale i na kůži a celkovou obranyschopnost organizmu. Kromě toho jsou lázně Třeboň skvělým místem pro nenáročnou turistiku, kde budete mít stále co objevovat.

Dopřát si čas na relaxaci a hýčkání je to nejlepší, co pro sebe můžete udělat. Ať už do lázní vyrazíte na delší dobu nebo jen na wellness víkend, jistě vám takový odpočinek prospěje a přinese spoustu nové energie a dobré nálady. A to je v zimě obzvlášť potřeba.

 

2024.01.12 | Martina Limbergová | přečteno: 351x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: cestování výlety dovolená lázně zimní pobyt spa

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak jíst, abychom se vyhnuli nafouknutému břichu?

Máte po jídle často nafouknuté břicho? Trápí vás nepříjemný tlak v něm? Pak by to chtělo přehodnotit svůj jídeln...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2017.03.28 | přečteno: 30091x

Romana (32): Čekám dítě s mužem, kterého nemiluju

Nevím si rady, jak se zachovat vůči svému příteli. Jsme spolu už několik let a city z mé strany už nějak vyprchaly. Přem...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.10.28 | přečteno: 30416x

Oblékněte si luxusní blůzku nebo elegantní sako, které vám budou všichni závidět!

Blůzky a saka jsou nedílnou součástí dámského šatníku. Každá elegantní dáma nebo slečna se bez nich rozhodně neobejde. L...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.03.16 | přečteno: 30136x

Horor jménem SVATBA

  Těšíte se na to, až si obléknete své svatební šaty, půjdete k oltáři ke svému milovanému a všechno bu...
 
celý článek | Marie Kurzoková | 2013.03.11 | přečteno: 30026x
 

Portál pro ženy