Líčení, které vydrží i tropické dny

 
Líčení, které vydrží i tropické dny

V současných letních dnech, kdy panují skutečná vedra, bývá jen velmi těžké uchovat make-up svěží a pěkný po celý den. Zdá se ale, že rada je snadná – používejte voděodolnou kosmetiku.

Díky ní jsme se ostatně proslavili i ve světě.

 

Voděodolnou dekorativní kosmetiku znáte pod označením „waterproof“ a za svou stálost vděčí obsahu syntetických vosků, polymerů, lycry a silikonů. Díky pořádné dávce chemie, kterou tato kosmetika obsahuje, intenzivně odpuzuje vodu, nerozpouští se, a navíc se na pleti perfektně roztírá. Fanynky waterproof kosmetiky už moc dobře vědí, že si během chvíle vykouzlí dokonalé líčení, které odolá vodě, potu i dotekům.

Česká sláva

Ani já jsem netušila, že jsme se ve světě proslavili díky voděodolnému make-upu. Ale je to tak. Česká značka dekorativní kosmetiky Dermacol totiž vytvořila pro potřeby filmových maskérů a profesionálních vizážistů Filmového studia Barrandov v 60. letech 20. století „waterproof“ make-up Cover, který dobyl i Hollywood. A ještě úžasnější je, že ho dodnes používají nejslavnější filmová studia na světě – a vy si ho můžete koupit téměř v jakékoli naší drogerii.

                                                                

Praktické, nikoli ideální

Používání voděodolné kosmetiky je nesmírně praktické, nicméně její dlouhodobé působení na pleť není zrovna dvakrát zdravé. Dokáže vytvořit bezchybný look, protože pokožku pokryje nepropustnou vrstvou, která při každodenním použití brání přístupu výživných látek.

Například voděodolné make-upy po určité době zanášejí póry a urychlují tvorbu černých teček, řasenky zase začnou zpomalovat přirozený růst řas a rtěnky nepřirozeně vysušují. Proto byste si měly „Waterproof“ vychytávky opravdu nechat k vodě, na výjimečné události, které doprovázejí slzy, na sport nebo na dovolenou. Příležitostnou aplikací této kosmetiky se nevystavujete žádnému riziku.

                                                                

Odličujte, odličujte, a zase odličujte

Kromě všeho, co nám bohužel voděodolné líčení způsobuje, je tu ještě jeden problém. Svádí k tomu, jít se s ním vyspat a ráno ho už jen upravit a připravit na další den. Takových chyb je opravdu potřeba se vyvarovat. V noci potřebuje pleť regenerovat a obnovující procesy nedokáže nastartovat pod vrstvou líčidel. Jestliže si nechcete zadělat na předčasné vrásky nebo rychlé prohloubení těch stávajících, v žádném případě nevynechávejte večerní odličovací proceduru.

Už samotný název „Waterproof“ ovšem napovídá, že i odličování tady bude trochu náročnější než u běžného make-upu, který v nouzovém případě dostanete z obličeje i za použití pouhé vody. S voděodolnou kosmetikou si neporadí žádný přípravek na vodní bázi, je potřeba použít odličovací oleje, mléka s obsahem olejů nebo upravené micelární vody, které dokážou texturu líčidel rozpustit a smýt. Po odlíčení nevynechávejte ani vaší obvyklou noční péči o pleť.

                                                                     

Letní triky vizážistky

Hanoa Moa je vizážistka, video beauty blogerka a lektorka kurzů líčení. Jaké jsou její triky pro líčení v parných letních dnech?

  • Stejně dobře jako voděodolná kosmetika fungují i fixační spreje na make-up, které dokážou udržet stálost i barevnost líčidel. Aby se efekt ještě znásobil, nanášejte rozprašovačem jemnou mlhu po každém kroku líčení.
  • Co se šmouhami pod očima po koupání? Vyměňte barevné řasenky za bezbarvé. Řasy skvěle natuží a vytvarují směrem ven, takže o svůj smyslný pohled nepřijdete ani u vody.
  • Matující papírky dokážou zachránit situaci. Pokud se vám pleť přes den hodně potí, pomocí savých papírků ji snadno zbavíte přebytečné mastnoty a odstraníte nežádoucí lesk.
  • Absolutní letní vychytávkou jsou barevné slupovací rtěnky. Požadovaný odstín nanesete na rty, necháte působit pár minut podle návodu, a poté vyschlou vrstvičku jemně odlepíte, stejně jako když odlupujete masku na obličej. Ústa zůstanou lehce zabarvená celý den, a navíc se z nich barva neotírá.
  • Krémová tvářenka vám vydrží v parných dnech nejdéle. Nanášejte ji bříšky prstů na oblast lící a lícních kostí a dobře vklepejte do pleti.

Takže s klidem vzhůru do horkých dnů, neklimatizovaných kanceláří, k vodě či na dovolenou. Naše tipy zachrání vaši vizáž v každé situaci.

 

2021.07.05 | Jana Brandtlová | přečteno: 30239x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: kosmetika voděodolná kosmetika waterproof líčení make-up odličování přípravky pro odličování

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak získat skvělou postavu a sebevědomí, i když vás tlačí čas?

Léto se blíží a s ním neúprosně i plavková sezóna. I když budou letošní prázdniny možná trochu jiné, příležitosti ke kou...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.05.04 | přečteno: 30642x

Víte, jak si můžete pomoci při PMS a bolestivé menstruaci?

S bolestivou menstruací a premenstruačním syndromem se potýká někdy každá žena. Jelikož je ale každé tělo jiné, některé ...
 
celý článek | Admin | 2022.05.31 | přečteno: 30275x

Očistná kúra

Detox nebo očista. Je třeba s tím letos začínat? Nebo přejdeme ze zimy do podzimu a pak zase hurá do zimního spánku? ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.06.01 | přečteno: 30163x

Milujete stylové doplňky? Apple Watch řemínky jsou dostupné v mnoha různých designech

V dnešní době je na vzhled kladen velký důraz. Koneckonců právě první dojem je velice důležitý při navazování osobních i...
 
celý článek | Nina Albertová | 2021.06.05 | přečteno: 30413x
 

Portál pro ženy