newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Které bylinky povolat do služby pro zářivé vlasy?

 
Které bylinky povolat do služby pro zářivé vlasy?

Vlasy, považované za korunu krásy, mohou v zimě pořádně strádat. Podílí se na tom jak úbytek sluníčka, tak nepříznivé počasí a jeho neustálé změny - déšť, mráz, vítr... Existuje však několik bylin, které mají pozitivní účinky jak na vlasy, tak na pokožku hlavy, a proto se je vyplatí zařadit do zimní péče o vlasy.

 

Podpořte růst vlasů

Pro dostatečný růst vlasů je nejen důležité, aby měly k dispozici potřebné živiny, ale také je žádoucí věnovat pozornost průtoku krve do pokožky. To může zlepšit rozmarýn, který navíc obsahuje důležité antioxidanty, které vlasy chrání před poškozením vnějšími vlivy. Na vlasy jej aplikujte ve formě rozmarýnového oleje či výluhu. Ideální je si jednou týdně dopřát rozmarýnový zábal na vlasy.

Kromě rozmarýnu růst vlasů podpoří i kopřiva, v jejímž jádru najdeme spoustu minerálů, jako je železo či vápník, které jsou pro vlasy opět velmi důležité. Navíc se kopřiva pyšní detoxikačními účinky, a tak rozhodně nešlápnete vedle, pokud do své vlasové rutiny zařadíte oplach pomocí kopřivového odvaru nebo masku na vlasy.

                                                                                                                                

Návod na kopřivovou masku na vlasy

Pro přípravu masky na posílení vlasů a podpoření jejich růstu je nejlepší použít čerstvé nebo sušené kopřivy. Kromě těch je zapotřebí voda a případně olej, například olivový či kokosový, pro větší hydrataci. Jestliže používáte čerstvé kopřivy, důkladně je očistěte a opláchněte pod tekoucí vodou. Následně je vložte společně s vodou do hrnce. Na 1 šálek kopřiv jsou zapotřebí zhruba 2-3 šálky vody. Přiveďte kopřivy s vodou k varu, poté snižte teplotu a nechejte takto byliny louhovat přibližně 15 minut, díky čemuž se do vody uvolní potřebné živiny. Nakonec kopřivy sceďte a do výluhu případně přidejte několik lžic vybraného oleje.

                                                                

Jakmile bude kopřivová směs vychladlá na pokojovou teplotu, vetřete si ji do šamponem umytých vlasů a nechte působit cca 45 minut. Pro lepší účinek si vlasy zabalte do sprchové čepice. Po uplynutí potřebného času kopřivovou směs z vlasů vypláchněte, avšak bez použití šamponu. Pokud se oleji z vlasů nebude chtít, použijte šetrný šampon.

Hydratujte a zaměřte se na celkovou péči o tělo

Zdravé vlasy jsou krásně lesklé, což nebude možné bez dostatečné hydratace. S tou pomůže například gel z aloe vera, který nejenže vlasům dodá potřebnou vláhu, ale také zklidní pokožku hlavy. Aloe vera gel používejte pravidelně, opět zhruba jednou týdně, díky čemuž budete o krok blíže k lesklým a pevným vlasům.

                                                                

Podstatná ale není pouze péče o samotné vlasy a pokožku na hlavě, zdravá musí být i naše psychika, která se v opačném případě negativně podílí jak na naší náladě, tak právě i na vzhledu vlasů či nehtů. K uvolnění stresu a navození odpočinku přispěje levandulový olej, který nejlépe zužitkujete při relaxační masáži pokožky hlavy. Obdobně pak na lidský organismus působí i máta, díky níž dochází při masáži hlavy k uvolnění napětí, zmírnění bolestí hlavy a ke zlepšení cirkulace krve.

                                                                

V neposlední řadě při masáži vyzkoušejte olej ze šalvěje, o které je známo, že podporuje celkovou pohodu člověka a pomůže tak nejen s oživenou korunou krásy, ale i spokojenou duší.

2024.02.11 | Jana Brandtlová | přečteno: 301x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vlasy kvalitní vlasy bylinky využití bylinek bylinky na vlasy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Emocionální hygiena: Účinné způsoby, jak si udržet svou psychiku v rovnováze

Emoce hrají důležitou roli v našem životě. Často se však můžeme dostat do situací, kdy svým pocitům začneme propadat, co...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.07.26 | přečteno: 30437x

Seznamte se, Hip hop dancing

Víte, co všechno zahrnuje pojem hip hop dancing? Nedá se to shrnout v jednom jediném článku krátce a stručně, ale pro...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.16 | přečteno: 30205x

Dejte si originální novoroční předsevzetí - naučte se tancovat!

Chtěla byste v novém roce vyzkoušet něco nového, jiného, něco, co jste ještě nikdy nedělala? Tak začněte tancovat! Je...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.29 | přečteno: 30085x

Znáte ultramaratón?

Já vím, že se takový extrémní závod jako je ultramaratón příliš neslučuje s návodem, jak se při sportu nezničit,...
 
celý článek | Eliška Anna Kubičková | 2015.07.20 | přečteno: 30047x
 

Portál pro ženy