newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Jahodový interiér rozhodně nezatracujte

 
Jahodový interiér rozhodně nezatracujte

Jahody jsou sladké, šťavnaté a voňavé… A dokonce nemusí zdobit jen váš talíř. Pojďte se s námi podívat, jak sluší interiérovým doplňkům.

 

 

Jahody si asi každý z nás spojuje se začátkem léta, ale pravděpodobně by vás nenapadlo spojení jahod s minimalismem, resp. jakýmkoli jiným důsledně vymezeným interiérovým stylem, a to ani v žádném z ročních období. A přesto… Inspirujte se jahodami při výběru stylových dekorací interiéru.

Co jste o jahodách možná nevěděli

Jahody byly ve středověku symbolem lásky, v křesťanství zase symbolizovaly plody ducha, pokoru a skromnost. Bez poháru jahod se šlehačkou je nemyslitelný nejslavnější tenisový turnaj Wimbledon, během něhož se dokonce každou sezónu zkonzumuje přes 20 tisíc kilo těchto plodů a několik tisíc litrů smetany.

Letní proměna

Léto přímo vybízí k proměně interiéru. Přibývají vám v letních měsících v kuchyni dekorace s motivem ovoce? Je to jeden z nejpřirozenějších, nejhezčích a nejrozšířenějších stylů výzdoby, který je prostě „letní“, nadčasový a hodí se všude.

                                                                                                           

Oživí interiér

Jahodové dekorace jsou asi nejproslulejší, ale můžete, samozřejmě, použít i jiné ovoce. Jahody jsou nejvhodnější pro svou výraznou barvu a kombinaci kontrastních barev – červené a zelené. Tím se skvěle hodí do tmavších prostor, které i v létě působí ponuře a neútulně. Jahůdky do nich vnesou jiskru, barvu a život.

Barevnosti se v tomto případě rozhodně bát nemusíte, čím víc na sebe doplňky upoutají pozornost, tím více bude místnost působit zabydleněji a svěžeji.

                                                                

Dobrou inspirací mohou být například interiéry restaurací nebo interiéry ve stylu jižních států, které hýří barvami a mají působivou letní atmosféru. A nemluvíme pouze o zobrazení jahod jako takových, svůj úkol splní i barvy připomínající jahody či jahody se smetanou.

V každém bytovém designu

Možná si myslíte, že jahody se hodí pouze do bytů mladších generací, do dětských pokojů či na chaty a chalupy. Vůbec ne! Překvapivě jahodové motivy skvěle zapadnou do interiérů v popartovém, ale i minimalistickém či dokonce industriálním stylu. Vše záleží pouze na výběru konkrétního doplňku, abyste dosáhli nejen sladění s ostatním zařízením interiéru, ale též velmi zajímavého a provokujícího kontrastu.

                                                                

Chcete-li výsledek podtrhnout a završit, autentičnost dekorací doplňte mísou opravdových čerstvých jahod!

 

2023.06.24 | Jana Brandtlová | přečteno: 30244x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: jahody interiér design motiv jahod designové interiérové styly bydlení trendy v bydlení současné styly bydlení

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Když trpí mysl, trpí celé tělo

Kdo z nás kdy zažil nepříjemné bolesti zad, žaludku či hlavy? Jistě mnoho z nás. Na tomto základě se rozhodneme zajít za...
 
celý článek | Petra Zápotočná | 2017.10.31 | přečteno: 30090x

Už žádné rušivé světlo v noci! Vhodné žaluzie a rolety vám pomohou klidně spát

Pro dobré usínání a zdravý spánek by měl mít člověk v pokoji úplnou tmu, jinak nedokáže tělo a mozek správně &bd...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.04.15 | přečteno: 30102x

Chraňte zdraví a krásu své pleti datem spotřeby!

Vezmeme-li do rukou v obchodech jakýkoliv výrobek, ať již krabici müsli či láhev vody, dočteme se, do kdy je třeba danou...
 
celý článek | Lea Kubová | 2021.06.01 | přečteno: 30088x

Vyhrajte strhující válečný román Krycí jméno Verity

Soutěž již byla ukončena. Děkujeme za účast a gratulujeme výhercům! ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.10.14 | přečteno: 30205x
 

Portál pro ženy