newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

5 tipů pro stěhování domácnosti

 
5 tipů pro stěhování domácnosti

Většině z nás se alespoň několikrát za život stěhování nevyhne. Určitě to není vyhledávanou kratochvílí, ale když je z jakéhokoli důvodu změna potřeba, tak se jednoduše nedá nic dělat.

Pak vyvstává otázka: „Jak to vše zvládnout ?“ Přesněji jak to zvládnout tak, aby nás to fyzicky a duševně úplně nevyčerpalo. Pojďme se podívat na 5 rad od stěhovacích profesionálů, které nám pomohou se vyhnout úskalím, jaké stěhování přináší.

 
  1. Vyšetřete si dostatek času

 Dostatečný čas nám dodá klid a možnost vše obstarat důsledně a zbytečně nespěchat. Doporučení je udělat si volno minimálně na 3 dny. Den před, den stěhování a den po.

 

  1. Udělejte si plán

V klidu se posaďte a vše si sepište. Začněte dnem stěhování a od toho vše odvíjejte. Přípravy, předání a převzetí bytů, vybalování, atd. Udělejte si plánek nového bytu a sepište nábytek ( větší můžete i s rozměry). Nábytek si pak vkládejte do plánku. Poznáte tak, jestli se Vám do nového bytu vše vejde.

 

  1. Vyberte stěhovací firmu  

Výběr stěhováků není radno uspěchat. Dejte přednost firmám, které mají pozitivní hodnocení např. na firmy.cz nebo Google. Také si najděte veškeré informace o firmě na jejich webových stránkách, zkontrolujte si oprávnění, pojištění apod. Chvilku to může zabrat, ale je to opravdu důležité. Stěhovat s neseriozní firmou je opravdu špatná zkušenost, na kterou budete dlouho vzpomínat. Naopak kvalitní firma zvládne jakékoli stěhování bytu a rodinného domu s přehledem a ušetří Vám spoustu starostí.

 

  1. Vše si pečlivě připravte.

Před příjezdem stěhováků byste měli mít vše nachystané. Věci zabalené v krabicích, zabrané parkovací místo, připravenou tašku se všemi klíči, doklady, hotovostí, příp. pravidelně užívanými léky apod. Mimo jiné si i zde bude hodit dostatek času, protože situace kdy jsou stěhováci u dveří a Vy ještě dobalujete není příliš žádoucí. Pokud se na zbalení všech věcí necítíte, požádejte příbuzné a přátele o pomoc, nebo je možnost využít u stěhovací firmy takzvané stěhování na klíč. To Vám pak odpadne většina práce a můžete zařizovat pouze věci okolo předání a převzetí bytů.

 

  1. Přestěhováním to nekončí

Je ještě potřeba vše vybalit, uklidit a zútulnit. Pokud jste měnili i trvalou adresu, musíte si změny vyběhat na úřadech a dalších institucích.

 

A rada na závěr zní: „Hlavně si u v celém tom shonu udržet dobrou náladu“

 

 

2020.10.24 | Nina Albertová | přečteno: 30139x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domácnost stěhování rady a tipy stěhování na klíč

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proměna během okamžiku – s parukou nic nemožného

Paruky už dávno nejsou jen záležitostí z hereckého prostředí, kdy se stávají součástí role. I v běžném životě vám dov...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.02 | přečteno: 30050x

Zumba - protancujte se ke skvělé postavě

Už je to několik let, co i do českých tanečních studií, fitness center a tělocvičen vtrhla zumba jako vlna tsunami a ...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2013.12.06 | přečteno: 30575x

Jak pečovat o pleť se sklonem k hyperpigmentaci

Objevily se na vaší pleti tmavé skvrny? Na vině je hyperpigmentace, kdy v určitém místě dochází k nadměrné produkci mela...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2023.11.28 | přečteno: 479x

Ideální dárek pro děti? Potěšte je na Vánoce novou stavebnicí

A je to tu zase. V obchodech na nás začínají vykukovat čokoládové kolekce a v televizi se objevuje čím dál více reklam s...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.10.20 | přečteno: 30660x
 

Portál pro ženy