newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Skutečně nepražené kešu oříšky plné zdraví prospěšných tuků

 
 

 

Už jste někdy ochutnali opravdu nepražené kešu oříšky v podobě, jak je pro nás připravila příroda? Pokud ne, je tento text určen právě Vám pro inspiraci a pokud ano, čtěte také, protože je v něm spousta zajímavých, a nepříliš známých informací.

Skutečně přírodní kešu oříšky s vynikající nasládlou chutí z Indonésie jsou energeticky vydatné a bohaté na živiny, mají vysoký obsah bílkovin a esenciálních mastných kyselin, minerálů, enzymů a antioxidantů, a k tomu chutnají bezkonkurenčně!

Kešu oříšky mají nižší obsah tuku než většina jiných ořechů. Tuk, který obsahují, pochází z mononenasyceného oleje - kyseliny olejové, jež je mimo jiné považována za živinu krásy. Kešu oříšky jsou velmi bohatým zdrojem minerálů, jako je mangan, draslík, měď, železo, hořčík, zinek a selen. Navíc obsahují esenciální vitamíny - kyselinu panthotenovou (vitamín B5), pyroxid (vitamín B6), riboflavin a thiamin (vitamín B-1).

Tyto kešu oříšky se mechanicky čistí tradičním způsobem bez zahřívání, takže oříšky jsou sladší, chutnější a chuťově bohatší. Kešu oříšky ve skořápce se standardně buď vaří v oleji, nebo žíhají v plamenech tak, aby odpadla skořápka ještě před jejím prasknutím. Tím se sice urychlí proces čistění, ale antioxidanty, vitamíny, minerály i prospěšné tuky jsou nenávratně zničeny. Jako příklad uveďme, že typické kešu oříšky v Indii jsou zpracovávány rychlostí 12 až 14 kg na jednoho dělníka a den, zatímco u skutečně přírodních nepražených kešu oříšků se rychlost zpracování pohybuje pouze mezi čtyřmi až pěti kilogramy na dělníka a den!  Tento obrovský nepoměr v objemech zpracování přispívá k významnému rozdílu v ceně, který vede velkovýrobce k nákupu průmyslově zpracovaných kešu oříšků (definovaných stále jako nepražené, nicméně přesto zpracované za vysokých teplot). Vyberte si skutečně přírodní kešu zpracovávané za studena, čímž uděláte to nejlepší nejen pro sebe, ale podpoříte i farmáře kešu oříšků napříč Indonésií.

A co takto kešu a kakaovými boby?

Kakao má velmi mnoho antioxidantů a flavonoidů, pomáhá při činnosti cév, snižuje srážlivost krve, zlepšuje krevní oběh, reguluje srdeční tep a krevní tlak, snižuje LDL cholesterol a riziko mozkové mrtvice a infarktu. Nepražené kakao i kešupocházejí přímo z přírody a jejich spojením získáme fantastický pamlsek se všemi zdraví prospěšnými látkami v obou potravinách obsaženými: kešu oříšky smíchané s drcenými kakaovými boby a zalité nektarem z kokosové palmy. Bez jakýchkoli jedů vzniklých zahřátím, bez rafinace a bez cukru dokáží Kešu-kakaové kousky v palmovém nektaru rozehrát symfonii chutí a Vy je budete chtít mít napříště vždy po ruce!

| přečteno: 30150x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdravá výživazdravíBIORAWgastronomie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Romana (32): Čekám dítě s mužem, kterého nemiluju

Nevím si rady, jak se zachovat vůči svému příteli. Jsme spolu už několik let a city z mé strany už nějak vyprchaly. Přem...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.10.28 | přečteno: 30455x

Sháníte šperk pro sebe či skvělý dárek pro svou polovičku nebo příbuzné? Zvolte Klenot TV!

Šperky jsou nesmrtelně skvělou volbou při výběru dárku pro ženy jakéhokoliv věku. Nikdy neurazí, za to téměř vždy nadchn...
 
celý článek | Admin | 2021.09.23 | přečteno: 30202x

Kam nedávat zrcadla

Umístění zrcadel může opravdu zcela změnit vzhled vašeho bytu. Rozšiřují prostor, zároveň však zútulňují a někde jsou pr...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.07.23 | přečteno: 30204x

Lněný olej – vhodný doplněk stravy

Nejprve je potřeba vysvětlit si rozdíl mezi přírodními oleji a minerálními. Pro laika možná mohou vypadat na první po...
 
celý článek | Vendula Králová | přečteno: 30102x
 

Portál pro ženy