newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Yamato bubeníci

 
Yamato bubeníci

YAMATO bubeníci

“ ROJYOH – the beat on the road“

20thanniversary tour 2013

 

Soubor Yamato by založen v roce 1993 Masou Ogawou v prefektuře Nara. Do roku 1887 byla Nara součástí provincie Yamato, odkud také pochází název souboru. Od svého založení Yamato uskutečnili přes 1000 vystoupení ve více než 20ti zemích Asie, Evropy a Ameriky. Yamato koncertuje 6 – 10 měsíců ročně po celém světě. Rostoucí počet diváků povzbuzuje ke stále se zvyšujícímu úsilí japonského souboru, aby každé jejich představení bylo pro diváky jedinečné a vzácné. Určitě si dovedeme představit, jak namáhavé musí být turné trvající až 10 měsíců a kolik elánu v sobě musí mladí bubeníci mít, aby každé představení bylo perfektní. 

 

V letošním roce soubor Yamato slaví 20 let své existence a to znamená nové vzrušující zážitky a proudy neutuchající energie, kterou je vždy show bubeníků Yamato plná. Zručnost, síla i schopnosti  bubeníků jsou někdy téměř nadpřirozené. Není divu, že všude na světě jsou odměňováni dlouhotrvajícími ovacemi. 20 let je dlouhá doba a bubeníci jsou vděční, že soubor  Yamato vznikl právě  v prefektuře Nara, kde jim byla dána možnost poprvé zahrát jednu skladbu při příležitosti malého místního festivalu. Od té doby žijí svůj sen a bubnují “na cestě“. Bylo to životní vystoupení, které změnilo osud bubeníků po dobu dalších 20ti let. Yamato nabízí svému publiku možnost procítit se až  k zemským vibracím a prožít chvíle, kdy tlukot lidských srdcí je schopen souznít s rytmy jejich bubnů  a vytvožit tak neuvěřitelně mohutný tok životní energie.

 

V nové strhující show je zahrnuto to nejlepší z nejpamátnějších Yamato vystoupení. Japonští bubeníci Yamato opět rozduní bubny “Wadaiko“, které se svými rozměry pohybují od velikosti talíře po bubny široké přes metr v průměru, včetně bubnu Odaiko, který byl vytesán ze 400 let starého stromu. Obrovská fyzická síla a souběžný pohyb bubeníků je stejně neuvěřitelná a impozantní jako výsledná hudba, která se snáší na publikum jako ranní déšť, průtrž mračen anebo běsnění živlů. Toto vše zapadá do lidských duší, které si svůj zážitek dlouho chrání, jako životadárnou energii na cestu všedními dny.  

 

Turné po České republice navazuje na šnůru po Asii a Velké Británii. Již v minulých letech byli velice kladně přijati kritikou a obdrželi jen slova chvály, například takováto:

The Daily Telegraph: “Oslňující. Nádherné a ohromné bubny dostaly výprask s fenomenální zručností dosahující neúprosných decibelů. Jednoduše dechberoucí zážitek.

Metro London: “Rozkoš, elegance, nádhera a čirá radost“.

 

Po českém vystoupení dále pokračují přes Rusko, Slovensko a Maďarsko do zemí Beneluxu a svou pouť zakončí dvojvystoupením v Řecku. Dohromady Rojyoh – The beat on the road čítá jedinečných 90 vystoupení. S japonskými bubeníky se můžeme setkat v několika městech České republiky, kde budou opět rozdávat neuvěřitelné zážitky , které určitě publikem zvedne ze sedaček, aby svým postojem vzdalo hold umění japonských bubeníků.

 

15. 3. 2013 ČESKÉ BUDĚJOVICE, DK Metropol

16. 3. 2013 PLZEŇ, Peklo

17. 3. 2013 HRADEC KRÁLOVÉ, Aldis

19. 3. 2013 LIBEREC, Dům Kultury

20. 3. 2013 PRAHA, Hybernia

21. 3. 2013 PRAHA, Hybernia

23. 3. 2013 ZLÍN, Kongresové Centrum

24. 3. 2013 OSTRAVA, Plynojem

25. 3. 2013 BRNO, Janáčkovo Divadlo

26. 3. 2013 BRNO, Janáčkovo Divadlo - PŘIDANÉ PŘEDSTAVENÍ!

 

     Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích Ticketportal, Ticketpro a Ticket-Art, a ve všech obvyklých předprodejích. 

2013.03.10 | Irena Lochmanová | přečteno: 30108x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky:

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Co je roztroušená skleróza a její projevy

Roztroušená skleróza je zákeřná nemoc, na kterou neexistuje lék. Postihuje zejména mladé lidi po dvacátém roce života...
 
celý článek | Admin | 2014.07.14 | přečteno: 30078x

Výhody vestavěných kuchyňských spotřebičů

Jednou z důležitých otázek, kterou si při zařizování nové kuchyně nebo rekonstrukci té staré musíme položit, je podoba k...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.02.28 | přečteno: 30143x

Je čas nakupovat nové módní doplňky! Vyberte si luxusní kabelku nebo peněženku

Kabelka a peněženka patří mezi módní doplňky, které nesmí chybět žádné ženě. Jsou praktické a zároveň musí být stylové. ...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.03.13 | přečteno: 30128x

Samolepky na zeď promění dětský pokoj v království fantazie

Dětský pokoj není jen místem, kde si děti hrají, učí se a spí. Je to místo, kde mohou popustit uzdu své fantazii a po...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.08.20 | přečteno: 30126x
 

Portál pro ženy