newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Současné trendy v bydlení

 
Současné trendy v bydlení

Zvažujete, že si pořídíte nový rodinný dům či byt? Chystáte se koupit vlastní nemovitost? Jak by vlastně moderní byt či rodinný dům měl vypadat? Nebo vás jen zajímá, jakým směrem se ubírají nové trendy v oblasti bydlení? Tak či tak, pojďme se podívat na současné trendy v oblasti nemovitostí.

 

Uspořádání místností v bytě

Trendy bydlení se neustále mění a od dob našich babiček nezůstal kámen na kameni. Proč? V 21. století se totiž zásadně změnil životní styl většiny z nás a tak i požadavky na moderní bydlení jsou zcela jiné. Do hry vstoupily i nové technologie. Tak například, ještě do nedávna byla představa propojené kuchyně s obývákem a kuchyňským koutem zcela nepatřičná, dnes je to zcela běžné, ba co víc, stále oblíbenějším a žádanějším řešením.

 

Nové trendy se však netýkají jen uspořádání interiéru. Stále více lidí chce bydlet ve vlastním bytě či v domě, bohužel s nárůstem cen nemovitostí až na hranice únosnosti, se musí mnozí spokojit pouze s pronájmem. Tato situace na druhou stranu přeje investičním bytům. Na trhu s nemovitostmi také začíná hrát stále větší roli i lokalita nemovitosti, resp. dobrá dostupnost do centra měst. Oblíbenou pražskou lokalitou se například stala Praha 10 - Hostivař s byty v rámci rezidenčního projektu Nad Přehradou.

 

Bydlení v rámci rezidenčního projektu Nad Přehradou nabízí bydlení obklopené zelení.

Lidé se vracejí do měst

Současným trendem je také jednoznačný návrat do měst. Důvodem je nabídka na trhu práce. Lukrativní pracovní příležitosti jsou totiž převážně ve velkých městech a většina lidí již nechce ztrácet drahocenný čas dojížděním za prací. Tito lidé dávají přednost bytům s velkou terasou, která nahrazuje klasickou zahradu rodinného domu na vsi. Požadavky současných trendů splňují například byty v Britské čtvrti, jež postavila společnost FINEP na Praze 5. Do kurzu také opět přicházejí chalupy a chaty, kde je možné uprostřed zeleně relaxovat a trávit víkendy.

 

Byty v Britské čtvrti na Praze 5 nabízejí velice komfortní bydlení.

Jaké jsou v současnosti oblíbené dispozice bytů

Ač je skoro v každém větším městě bytů nedostatek, tak v současnosti je v plném proudu prodej bytů v Praze. Podle průzkumů je největší zájem o byty 2+kk, a to zvláště v Praze. Není to tím, že by lidé chtěli bydlet v malých bytech, ale se stále rostoucími cenami nemovitostí je 2+kk nejlépe dosažitelným bydlením, ve kterém může žít i kompletní rodina.

 

K tomu trendu přispěl také fakt, že byty 2+kk se nejlépe pronajímají a stávají se tak i dobrou investicí do budoucna. Nové trendy se promítly nejen do uspořádání bytů, ale i rodinných domů. Velmi oblíbené se stávají menší bungalovy, a to nejen kvůli nižší ceně, ale i faktu, že metropole nabízejí větší kulturní vyžití a tudíž větší prostory již nejsou pro řadu lidí klíčovým požadavkem.

 


Ukázkové řešení bytu 2+kk v Britské čtvrti.

Příroda, zdraví a ekologie

Bydlení v zeleni je dalším trendem, který změnil trh s nemovitostmi. Hitem posledních let jsou dřevostavby a také nízkoenergetické domy, jež nabízejí bydlení v souladu s přírodou. Jsou navíc energeticky úsporné a také významně šetří finanční prostředky.

 

Na závěr je nutné zmínit i další trend, který hraje v oblasti nemovitostí stále větší roli. Češi si oblíbili investovat do bydlení v cizině. Chorvatsko či Bulharsko se stávají oblíbenými lokalitami, kde lze koupit nemovitost za velice zajímavé peníze. Atraktivní lokalitou se stávají i rakouské Alpy.

 

Věříme, že jsme vám pomohli se zorientovat v současných trendech v oblasti bydlení a přinesli inspiraci, která vám bude nápomocna při koupi vašeho nového bytu či rodinného domu.

 

2018.08.26 | Admin | přečteno: 30110x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení reality trendy byty domy Praha

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Mít svý jistý

Jde to vůbec? Pouze zdánlivě. Nikdy nemůžeme vědět, co přinese příští rok, den, okamžik. Můžeme tušit a taky doufat. ...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.20 | přečteno: 30087x

Mantinely cop zajistí vašemu miminku příjemný a bezpečný spánek

Příchod miminka do rodiny znamená obrovskou dávku štěstí. A také zodpovědnosti, aby bylo vždy v bezpečí a cítilo se dobř...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2022.05.30 | přečteno: 30226x

Markéta Harasimová – činorodá autorka mnoha úspěšných knih

Markéta Harasimová je úspěšná česká spisovatelka, která má na svém kontě už 15 titulů, od románů pro dívky, přes romanti...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2018.03.22 | přečteno: 30301x

Mýty a fakta: vše o pórech

A je tu další článek ze série Mýty a fakta péče o pleť, dnes o pórech. Na pleti je má samozřejmě každý, ale někdo má ...
 
celý článek | Barbora Juřeníková | 2015.11.15 | přečteno: 30069x
 

Portál pro ženy