newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Pomozme Diakonii zlepšit život potřebným. Každá pomoc se počítá!

 
Pomozme Diakonii zlepšit život potřebným. Každá pomoc se počítá!

Mezi námi žije spousta lidí, ke kterým život nebyl příliš přívětivý. Někteří z nich mají vážné zdravotní potíže, jiní bojují se sociálním znevýhodněním, dostali se do krizové situace anebo prostě jen zestárli a není nikdo, kdo by se o ně postaral. Každý z nás ale může těmto lidem pomoci. Stačí i malá podpora, abychom společně dokázali velké věci. Pojďte s námi podpořit Diakonii ČCE a udělat dobrý skutek.

 

Pomoc potřebným je jednou ze základních hodnot lidské společnosti. Každý z nás se může dostat do situace, kdy se bez cizí pomoci neobejde. Dokud se nás to netýká, často si ani neuvědomujeme, kolik úsilí, práce a peněz taková pomoc stojí. Organizace starající se o znevýhodněné skupiny lidí ale také potřebují pomoc. Pomoc nás všech, kteří můžeme něčím přispět. Jednou z nich je Diakonie Českobratrské církve evangelické.

Diakonie pomáhá přes 30 let

Diakonie ČCE patří k nejvýznamnějším poskytovatelům sociálních služeb a speciálního vzdělávání u nás. Už více než 30 let pomáhá lidem v různých životních krizích, dětem, dospělým i seniorům. Provozuje přes 150 zařízení sociálních služeb po celé republice, ať už jsou to azylové domy, domovy pro seniory či osoby s postižením, speciální školy, chráněné bydlení, pečovatelské a ošetřovatelské služby nebo třeba občanské poradny a odborné sociální poradenství. Denně tak poskytuje péči a pomoc tisícům lidí, kteří by se bez ní jen těžko obešli. Podává pomocnou ruku přesně tam, kde je nejvíce potřeba.

 

Nové projekty, které potřebují naši pozornost

V nejbližší době má Diakonie v plánu dva nové projekty. Jedním z nich je stavba nového domova pro seniory s demencí Pomněnka. Domov Pomněnka má vyrůst v Novém Městě na Moravě a poskytnout bezpečný a důstojný domov seniorům s Alzheimerovou chorobou nebo jiným typem demence. Tito senioři potřebují speciální celodenní péči a zajistit jim ji v domácích podmínkách nebo v běžném domově pro seniory je takřka nemožné.

Druhým velkým projektem je rekonstrukce mateřské a základní školy V Zápolí na Praze 4. Tato speciální škola poskytuje vzdělání dětem a mladým lidem s mentálním a kombinovaným postižením nebo autismem. Pro rodiče je často poslední možností, kam umístit jejich dítě a zajistit mu co nejlepší podmínky pro rozvoj. Škola funguje už skoro třicet let a nutně potřebuje rekonstrukci. Po přestavbě se navíc její kapacita zdvojnásobí z nynějších 50 na 100 dětí, které bude moci přijmout. K realizaci je ale ještě potřeba získat část finančních prostředků.

Každý dar pomáhá plnit sny

A jak můžete pomoci právě vy? Záleží jen na vás, co je ve vašich silách. Nejjednodušší pomocí je zaslání jednorázového daru nebo pravidelné dárcovství. A nebojte, nemusíte být zrovna bohatí, abyste si mohli dárcovství dovolit. I malá částka pomůže ke splnění velkých cílů. Třeba 200 Kč měsíčně většina z nás v rozpočtu příliš nepozná, ale jiným lidem to může změnit život. Pomoci splnit jejich sny je opravdu snadné a hřejivý pocit z toho je k nezaplacení. Pokud se chcete připojit k pravidelným dárcům, potřebné informace najdete zde na stránkách Diakonie.

Pomáhat můžete ale i jinak. Diakonie uvítá i materiální dary nebo zájemce o dobrovolnickou práci. V řadách jejich zaměstnanců je také přes 700 lidí s handicapem, které podpoříte zakoupením jejich výrobků či služeb. Jakým způsobem se zapojit a kde přesně můžete podat pomocnou ruku zjistíte tady.

Já už pomáhám, přidáte se i vy?

Nemyslete si, že vás jen chceme přesvědčit a u nás „skutek utek“. Do některých projektů pomoci jsem se podle svých možností sama ráda zapojila. Stala jsem se pravidelným dárcem a mám z toho skvělý pocit. Ráda si odpustím třeba nějakou kávu v kavárně a raději každý měsíc podpořím plánované projekty.

Vloni jsme se se synem také s chutí přidali k projektu Krabice od bot. Vytřídil své pěkné, ale nevyužívané hračky, něco jsme přikoupili a zabalili vše v dárky, které udělali radostnější Vánoce několika dětem v nouzi. A to jste měli vidět, jak byl na sebe syn pyšný (a já na něho). Letos se určitě zapojíme znovu.

 

 

Pomoc potřebným má rozhodně smysl a může mít mnoho podob. Věřím, že se najde taková, která bude ve vašich možnostech. I sebemenší snaha se počítá! Děkujeme, že vám není situace ostatních lhostejná.

 

 

2020.11.06 | Martina Limbergová | přečteno: 30056x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: pomoc Diakonie dárcovství sociální služby dar potřebným podpora

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jahodový interiér rozhodně nezatracujte

Jahody jsou sladké, šťavnaté a voňavé… A dokonce nemusí zdobit jen váš talíř. Pojďte se s námi podívat, jak sluší interi...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2023.06.24 | přečteno: 30236x

Jednáme tak, jak nejlépe dovedeme

  Se synem si často čteme Pohádky o dopravních značkách. Každá má ve svém světě nějaký význam, ať je to jedn...
 
celý článek | Beáta Matyášová | 2013.04.27 | přečteno: 30108x

Erotické prádlo - inspirace pro žhavý večer

Máte ve své sbírce spodního prádla také kousky, které se nehodí k běžnému nošení, ale jsou určeny přímo do vaší ložni...
 
celý článek | Lea Kubová | 2014.07.05 | přečteno: 30348x

Každý milujeme trochu jinak aneb Vztahy proměnlivé a komplikované

Každý se alespoň jednou v životě zamiloval. Mnohdy to byla láska na celý život, jindy lásky vyprchala s prvními problémy...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2022.12.21 | přečteno: 30252x
 

Portál pro ženy