newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Perfektní relax na zahradě? Pořiďte si zahradní houpačku

 
Perfektní relax na zahradě? Pořiďte si zahradní houpačku

V aktuálním počasí je asi nejlepší vidinou relaxace deka a hrnek čaje v teple domova, ale už brzy zase přijdou měsíce, kdy si budete moct vychutnávat volné chvíle na čerstvém vzduchu. Pokud vám na zahradě či terase zbývá kousek místa, proměňte jej na svůj relaxační kout se zahradní houpačkou. Představte si, že se v příjemném letním odpoledni jemně pohupujete a u toho si čtete svou oblíbenou knihu. Nebo se necháváte kolébat při romantickém večeru s partnerem a se sklenou dobrého vína v ruce. Líbí se vám taková představa? Pak je na čase poohlédnout se po té pravé zahradní houpačce.

 

Zahradní houpačka je oblíbeným doplňkem, který se hodí do každé zahrady. Díky široké nabídce typů houpaček a konstrukčních materiálů ji můžete sladit s celkovým designem domu a zahrady. Chcete malou houpačku pro jednoho nebo velkou pro celou rodinu? Líbí se vám rustikální nábytek či moderní linie? Nebo by vás lákala spíš houpací síť v boho stylu? To si musíte ujasnit před samotným výběrem.

                                            Dřevěná zahradní houpačka Bali Garden Point, foto Gardenway.cz

Typy zahradních houpaček

Zahradních houpaček je opravdu široký výběr a je potřeba si uvědomit, co od jejího pořízení očekáváte. Klasická zahradní houpačka má pevnou konstrukci položenou přímo na zemi, pevná záda a může být se stříškou i bez ní. Tyto houpačky jsou nejoblíbenějším typem a skvěle poslouží nejen k relaxaci, ale i k zabavení dětí či jako pohodlné posezení přátel u grilovačky. Maximální pocit pohodlí a odpočinku vám dopřeje zahradní houpačka ve formě lehátka. Tato varianta je ideální třeba k bazénu, ale příjemně odpočívat se na ní bude kdekoliv. Třetím typem jsou zahradní houpací křesla. Mohou stát volně, být zavěšená ve vlastním rámu nebo třeba na trámu pergoly. Pokud jde o velikost, můžete vybírat z jednomístných zahradních houpaček i těch velkých, na které se pohodlně vejde celá vaše rodina. Vždy si ale dobře všímejte údaje o nosnosti, který je zásadním parametrem.

                                                        Závěsné křeslo Borgo Garden Point, foto Gardenway.cz

Materiály zahradních houpaček

Co se týče materiálu, ze kterého je houpačka vyrobená, setkáte se nejčastěji se dřevem nebo kovem. Dřevěná zahradní houpačka působí robustně, ale zároveň vyvolává pocit útulnosti. Skvěle se hodí na chaty a chalupy, ale i k rodinným domům a do zahrad v klasickém stylu. Dřevěné houpačky mívají velkou nosnost a dlouhou životnost, ale vyžadují trochu péče. K domům v moderním stylu se zase skvěle hodí kovové zahradní houpačky. I ty se vyznačují dlouhou životností a unesou velkou váhu, navíc nejsou náročné na údržbu. Oblíbeným materiálem je také ratan, který působí svěže a moderně, ale zároveň svým přírodním vzhledem dobře zapadne do jakékoliv zahrady. Ale možná by se vám nejvíce líbila látková houpací síť ve stojanu, která je tím pravým receptem na pohodu jako na dovolené.

                                      Dřevěná zahradní houpačka Manila Garden Point, foto Gardenway.cz

Jako děti jsme houpačky milovali a jistě mi dáte za pravdu, že pohoupat se je velmi příjemné i v dospělosti. Ostatně je to pro nás jeden z nejpřirozenějších pohybů. Proto jsou zahradní houpačky tak oblíbeným doplňkem na zahradu, terasu, ale třeba i jen na balkon. Houpání je prostě báječným způsobem relaxace a uvolnění, které aspoň čas od času potřebujeme všichni. Vyberte si z nabídky zahradní houpačky na gardenway.cz a dopřejte si takový svůj koutek pohody i vy.

 

2023.01.27 | Martina Limbergová | přečteno: 30254x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: bydlení domov relaxace zahrada zahradní houpačka

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Pánská jízda

Když mi před pěti lety oznámil můj manžel, že pojede s chlapama v létě na víkend na kola, vyrazil mi dech. Ta slastná...
 
celý článek | Martina Kysilková | 2014.11.13 | přečteno: 30119x

Mrkvové cukroví aneb pečení na poslední chvíli

Zlatá adventní neděle je tatam, Štědrý den se nezadržitelně blíží a vás teprve čeká ten pravý maraton vánočních přípr...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.12.20 | přečteno: 30440x

Je pro člověka prospěšná kombinace CBD a kofeinu?

Patříte mezi milovníky kávy, kteří si svá rána nedovedou představit bez šálku dobré kávy nebo čaje? Kofeinový nápoj dodá...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2020.06.15 | přečteno: 30069x

Ohrožená: Psychothriller, který vás pohltí od začátku do konce

Napínavý detektivní příběh s místy až mrazivými prvky thrilleru, kde ale nechybí ani milostné zápletky a emoce, pře...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2016.10.21 | přečteno: 30104x
 

Portál pro ženy