newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Konjak houbička: co a jak

 
Konjak houbička: co a jak

Odstraňování mrtvých kožních buňěk pomocí drsných peelingů může vést k poškození ochranné bariéry pokožky. Co když ale máte potřebu exfoliace každý den? Existuje velmi šetrný způsob, jak se mrtvých buněk zbavovat denně - jednoduše, levně a hlavně jemně!

 

Rostlina konnyaku je v Japonsku oblíbenou potravinou, ale zároveň slouží k výrobě konjakových houbiček. Tyto houbičky jsou v suchém stavu tvrdé jako kámen a připomínají pemzu. Po namočení se ovšem jejich povrch promění na jemný obláček, který je tak příjemný a šetrný k pleti, že je vhodný i pro děti.

Suchá houbička

Houbička odstraňuje mrtvé buňky velmi zlehka a opatrně. Je tedy vhodná na každodenní použití, což se o většině peelingů říct nedá. Lze ji dokonce použít přes oči! Na horním obrázku je houbička suchá. Má za sebou už více jak měsíc používání, takže na ní jdou vidět trhliny. Přece jenom se jedná o přírodní vlákna, při správném používání ale houbička vydrží až 3 měsíce.

Použití

Před prvním použitím je dobré houbičku ponořit do velmi teplé vody na zhruba 10 minut. Pak už bude stačit ji držet pod tekoucí vodou, dokud se nenasaje. Takto vypadá mokrá houbička, připravená k použití:

Můžete začít masírovat obličej buď jenom mokrou houbičkou, nebo k ní přidat váš čistící gel či pěnu. Nezapomeňte, že se jedná o přírodní vlákna, která se můžou přetrhnout. Rozhodně tedy houbu neždímejte ani nemačkejte v jedné ruce. Dejte si ji do dlaně a zmáčkněte mezi oběma rukama pro vymačkání vody.

Po masáži a vymačkání vody je čas hubku vysušit, aby se vrátila do původního kamenného stavu. Takto se v ní neudržují bakterie! K tomu je v houbě šňůrka, za kterou ji můžete pověsit do větraného, suchého prostoru. Nenechávejte ji v koupelně, kde by mohla opět nasáknout vodou! Za pár hodin bude houbička opět tvrdá a suchá.

Výsledek

Pokud se vám jako mně stávalo, že jste se probudila s drsnou pletí, tak tomu je konec. Používám houbičku každé ráno (jen s vodou) a pleť je stejně jemná, jako po použití peelingu, každý den.

U reklam na houbičky si také můžete často přečíst, že umí "zabránit" tvorbě akné a černých teček, což není úplně pravda. Akné a černé tečky můžou být způsobeny mrtvými kožními buňkami, které ucpou póry. Není to ovšem jediná příčina akné, a tedy se nedá říct, že po používání houbičky akné zmizí. Je ovšem pravděpodobné, že pravidelným používáním eliminujete tuto příčinu jejich vzniku.

Kde houbičku koupit?

Houbičky jsou dostupné online, v drogériích jsem neviděla ani jednu. Má houbička je z Číny, zakoupená na eBay za 25 Kč. Pokud o nákupech na eBay máte pochyby co se kvality týče, pak se můžete podívat na české e-shopy s kosmetikou. Já jsem se ovšem dobře pobavila, když jsem viděla tu svoji houbičku s naprosto stejným obalem na českém e-shopu, kde stála 99 Kč bez poštovného.

 

Konjak houbička rozhodně stojí za to, pokud toužíte po jemné a hladké pleti každý den bez použití drsných peelingů. Cena kolem 20 - 30 Kč je naprosto směšná. Nemůžu si tohoto malého pomocníka vynachválit! ♥

 

2016.01.10 | Barbora Juřeníková | přečteno: 30134x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: konjac sponge konjak houbička návod recenze použití

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Náhody versus pocit kontroly

Možná by se mnou nesouhlasili vykladači osudu, příznivci tarotových karet a mnozí další, ale pravdou je, že pro nás obec...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.10.16 | přečteno: 30114x

Intenzivní workshopy v Olomouci s Josephem Go a Jančou J

Svěží vítr přímo z Francie zavane do Olomouce legendárního tanečníka Josepha Go s tanečnicí Jančou Jelínkovou už v le...
 
celý článek | Radka Lišková | 2012.12.09 | přečteno: 30052x

Umíte se zdravě pohádat?

Ať chceme nebo ne, ke konfrontacím v životě prostě dochází. Jenže ne vždy je to něco, co je špatně! Asi samy ze zkušenos...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2020.09.17 | přečteno: 30182x

Zahrady otevřou svá srdce letos již popáté

„Založit zahradu znamená věřit v zítřek.“ Andrey Hepburn Slavná americká herečka svým výrok...
 
celý článek | Klára Hrdá | 2014.06.09 | přečteno: 30047x
 

Portál pro ženy