newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Doplňte do těla kolagen. S čím vším pomůže?

 
Doplňte do těla kolagen. S čím vším pomůže?

Když se rozhodnete pro užívání doplňků stravy, mělo by se jednat o výrobky, které obsahují látky pro organismus. Nejde tak pouze o líbivý název, ale především o to, aby si tělo dokázalo s přijatým doplňkem stravy správně poradit a mohly se objevovat nabízené pozitivní účinky. To přesně dokáže kolagen. Ten je totiž pro tělo vlastní a jeho dalším doplněním podpoříme některé důležité procesy v organismu. S čím konkrétně kolagen pomáhá a jak vybrat ten s nejlepší využitelností pro tělo? Vše se dozvíte v tomto článku.

 

Kolagen v lidském těle

Pokud se ptáte, jestli je kolagen pro tělo přirozená látka, tak odpověď zní, že jednoznačně ano. Dokonce patří kolagen mezi nejčastější proteiny vyskytující se v lidském těle. Má ohromné množství různých funkcí, takže jeho dostatečné množství pomáhá organismu s nejrůznějšími pochody, metabolickými operacemi i zajištěním odolnosti z mechanického pohledu. Největší zastoupení kolagenu totiž najdete konkrétně v pojivových tkáních. To znamená například pokožku či pohybový aparát. Podporuje však také správnou funkci jater či střev.

Proč je důležité kolagen doplňovat

Ale proč kolagen doplňovat, když se přirozeně vyskytuje v lidském těle? Jedním z důvodů je snížená produkce kolagenu v pozdějším věku. Pokud začnete včas collagen doplňovat ve formě kvalitního přípravku, můžete pomoci pokožce lépe bojovat proti vráskám nebo chránit klouby před bolestmi. Protože má kolagen značný vliv na pohybový aparát, doporučuje se také doplňovat u sportovců a lidí s fyzicky náročnou prací.

Kvalitní doplněk stravy

Když hledáte doplněk stravy, snažte se najít ten nejlepší kolagen, především hydrolyzovaný kolagen. Ten nabídne velmi dobře rozpustnou variantu s výbornou využitelností v organismu. Kolagen ve formě prášku se přidává do nápojů či všude tam, kde vám bude vyhovovat. Z pohledu zdraví pohybového aparátu a pokožky je velmi zajímavá kombinace s kyselinou hyaluronovou, kdy na trhu seženete i doplňky, které obsahují obě tyto látky, takže nabídnou skutečně univerzální účinek.

Pravidelné užívání pro nejlepší výsledky

Aby mohl být dodávaný kolagen co nejlépe využit v organismu, je potřeba dodržet doporučené denní dávkování uvedené na konkrétním přípravku. To může znamenat konzumaci jedné odměrky jednou či dvakrát denně. V případě kapslí či tablet je také uvedeno optimální množství. Pravidelnost je důležitá pro zajištění výtečné biologické využitelnosti, kdy se kolagen zapojí do opravných procesů v organismu, které probíhají víceméně každý den. Pro pozorování výsledků, zda vám kolagen skutečně pomáhá, je tak dobré počkat zhruba tři až čtyři týdny, během kterých přípravek užíváte opravu pravidelně.

 

2021.06.16 | Lea Kubová | přečteno: 30045x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdraví kolagen doplňky stravy

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Kvalitní dětská postel je nezbytná pro zdravé spaní a sladké sny. Jaké jsou trendy pro rok 2015?

Zařizujete dětský pokoj a nemáte do něj zatím vybranou postel? Přemýšlíte, jaká bude nejvhodnější? Na trhu je jich ta...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2015.03.04 | přečteno: 30567x

Byli jsme také takoví

Před chvílí jsem dopsala článek pro jeden mimiportál ( tak jsem si ho pracovně nazvala já sama ) a v souvislosti...
 
celý článek | Meridene | 2014.07.14 | přečteno: 30067x

Tipy a inspirace pro efektivní kapsulový šatník

Kapsulový šatník přináší jednoduchost, minimalismus a efektivitu do světa módy. Je to systém organizace, který se zaměřu...
 
celý článek | Nina Albertová | 2023.11.14 | přečteno: 517x

Nesahej mi na něj!!!

Všimli jste si někdy, jak překvapivě hákliví jsou chlapi na svoje věci?? Občas to až nechápu. Na jednu stranu z&...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.10.02 | přečteno: 30150x
 

Portál pro ženy