newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Co je dobré vědět o moderní estetické chirurgii

 
Co je dobré vědět o moderní estetické chirurgii

Pokud patříte mezi ty, které současnou estetickou chirurgii využívají nebo se jí využít chystají, určitě vás budou zajímat nejnovější trendy. Které zákroky jsou nejžádanější a kam se metody estetické medicíny posouvají?

 

Chcete zákrok podstoupit? Mějte jasno proč

Motivace a konkrétní důvody, proč se lidé k metodám estetické chirurgie stále častěji přiklánějí, jsou různé. Ale cíl je jasný a po léta stejný. Je to potřeba něčeho se zbavit, někde jinde naopak něco přidat nebo poupravit.

S rozmachem obliby estetických zákroků se medicína rychle vyvíjí a dnes už naštěstí nejsou potřeba náročné zákroky v celkové anestézii následované dlouhou dobou rekonvalescence a obavy spojené s čekáním na výsledek. Současná estetická chirurgie se jednoznačně posunula k výkonům, které klienta (častěji však stále klientku) zatěžují co nejméně, a to včetně rychlé rekonvalescence po zákroku.

Kromě šetrného a pečlivého zacházení se hlavní důraz klade na co nejpřirozenější výsledek. Nahrazování radikálních zákroků těmi drobnějšími jde sice na úkor výraznosti efektu, ale zdá se, že právě to začalo být atraktivnější. Nehledě na to, že jednotlivé výkony se dají i několikrát opakovat a efektu dosahovat postupně. Velkou výhodou je, že v průběhu opakovaných zákroků můžete přestat ve chvíli, kdy jste se svým vzhledem spokojena a prakticky se nemůže stát, že vzniknou obludně deformované obličeje, jak je známe z odstrašujících fotografií varujících před estetickými „řezníky“.

Dalším současným trendem je takzvaný lipofiling, nebo též fatgrafting, a to jak v oblasti obličeje, tak i prsou a hýždí. Jedná se o využívání vlastního tuku k vyplňování, a obzvláště k regeneraci, jelikož v tomto směru má přirozený a tělu vlastní tuk naprosto skvělé vlastnosti.

                                                                          

Lifting dneška

Nejžádanějším zákrokem kupodivu nejsou větší ňadra, ale vzhled obličeje. Lifting obličeje vede na celé čáře. A ačkoli chirurgicky prováděný lifting má nejvýraznější a nejtrvanlivější výsledek, i zde se ustupuje od radikálních řešení. Na scénu vstupují alternativní metody, mezi něž patří například aplikace výplní s liftingovým efektem nebo aplikace nití, zejména těch vstřebatelných. V nabídce jsou také různé možnosti zpevnění a lehkého vypnutí kůže pomocí energií, jako je ultrazvuk, laser nebo radiofrekvence.

Liposukce v těsném závěsu

Zprůměrujeme-li žádané estetické zákroky v čase, od obličeje se dostáváme zpět k úpravám těla. Za dlouhá léta provádění zákroků si udržuje nejvyšší počet provedených právě liposukce. Pak teprve se dostáváme k vylepšování poprsí a úpravě očních víček.

                                                                

Zajímavostí určitě je, že liposukce a úprava očních víček vedou také u mužů, a to téměř ve stejném počtu prováděných zákroků, jako je tomu u žen.

Klasická liposukce má největší efekt, ale i zde se nabízí široká škála alternativních metod bez operace. Jedná se například o chemickou destrukci nechtěných tuků nebo jejich zničení chladem či ultrazvukem. Tuk se těmito postupy poškodí, a poté se vstřebá. K uvedeným metodám patří takzvaná injekční lipolýza nebo kryolipolýza.

Už jsem použila několik odborných a krkolomných výrazů, proto si na chvíli odskočíme od hlavního tématu a projdeme si základní slovníček estetické chirurgie, přestože většinu základních pojmů asi budete znát.

Co je co

Rejuvenace – metoda omlazení pleti na obličeji, krku a v oblasti dekoltu.

Lifting – vyhlazení pleti.

Liposukce – odsátí tuku v místech, kde je nadměrná podkožní tuková vrstva.

Augmentace – zvětšení části těla pomocí umělého implantátu nebo za použití vlastní tkáně.

Rinoplastika – operace nosu prováděná za účelem úpravy odchylek ve tvaru, velikosti či postavení nosu.

Jak získat mladistvou tvář během postupujícího věku?

Jste-li 30+

Třicátnicím odborníci většinou doporučují jemnou aplikaci botulotoxinu, která v tomto věku bohatě postačuje. Jak botulotoxin funguje? Aplikace této látky dočasně přeruší neurosvalový přenos vzruchů, tím dojde k žádoucímu svalovému uvolnění a vyhlazení vrásek. Rovněž se zamezí dalšímu prohlubování vrásek.

Ženy v nejlepším věku 40+

Po čtyřicítce začíná estetická medicína zejména s doplňováním postupně se ztrácejícího objemu, zvedáním povadajících kontur, zvýrazňováním rtů a redukcí vrásek. Na povadlou pleť nejlépe účinkuje kombinace kyseliny hyaluronové a niťového liftingu.

Laserová ošetření jsou výbornou volbou pro ty z nás, které se zdráháme využít nití pro liftingový efekt a chceme se vyhnout i skalpelu a výplním, přesto však dosáhnout výrazné změny. Laser si navíc umí poradit i s nechtěnými pigmentacemi, jizvičkami či znaménky.

Koktejl z laseru a kyseliny hyaluronové, plazmy či botulotoxinu je v současnosti tou nejúčinnější omlazovací technikou.

Dámy 50+

Úžasným medicínským pokrokem je skutečnost, že ani po padesátce nemusíme (a ani nesmíme!) na svůj mladší vzhled rezignovat. Ideální samozřejmě je, když začnete s drobnými omlazujícími procedurami již v předešlých letech, a pak budete jen pleť udržovat ve stále dobré kondici. I když kompletní a razantní rekonstrukce toho, co bylo celá léta zanedbáváno, je samozřejmě také možná.

Ve vyšším věku je nejčastěji potřeba operovat oční víčka a provádět různé typy liftingů. Je neuvěřitelné, že pouhé odstranění padajících očních víček dokáže omladit obličej až o 10 let! A to za to už opravdu stojí.

Kam pro mladistvý vzhled zajít?

Jestliže se chystáte svěřit do rukou oboru estetické medicíny, máte možnost využít plastického chirurga, dermatologa, případně i jiného odborníka v tomto oboru.

U každého zařízení či soukromé ordinace se vždy zajímejte o to, kdo tam pracuje, jaká je jeho historie a v jakém prostředí bude péče probíhat.

Stejně důležité ovšem je estetický zákrok dobře načasovat. Ošetření botulotoxinem je možné provádět kdykoli během roku, ale například laserové ošetření pigmentových skvrn nebo laserovou epilaci je vhodnější provádět na podzim nebo v zimě. Ošetřovaná místa by totiž neměla být opálená a je nadmíru důležité chránit je před slunečním zářením.

Doba pokročila a estetická medicína (dříve pouze plastická chirurgie) začíná být mnohem dostupnější.

Není na co čekat, a tak rychle začněte s oněmi drobnými zkrášlovacími krůčky, které vás postupně dovedou až ke skvěle vypadající dámě i dlouho po oslavě svých 70. narozenin!

 

 

 

2020.10.10 | Jana Brandtlová | přečteno: 30072x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: vzhled liposukce estetická chirurgie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Proč vaše dítě stále pláče? Možná za to může dětská kolika!

Jistě jste se již setkali se situací, kdy zkrátka miminko nebylo možné utišit. Ať se snažíte, jak se snažíte, nic nezabí...
 
celý článek | Admin | 2019.06.26 | přečteno: 30087x

Radiofrekvenční lifting pro mladistvě vypadající pleť

Proces stárnutí pleti nezastavíte, ale dokážete ho výrazně zpomalit. Některé kosmetické metody dokonce umí navrátit vaší...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2019.11.28 | přečteno: 30029x

Be:šik aneb buďte šik v botanické zahradě

Pokud jste si mysleli, že botanická zahrada vám nemůže nabídnout nic víc než jen potěšení z rostlin, jste na omy...
 
celý článek | Klára Hrdá | 2014.06.02 | přečteno: 30025x

Školní jídelny: Dětská stravovací pohroma?

Chodili tam mí rodiče, chodili tam vaši rodiče, chodím tam já, chodí tam spousta lidí. A názory na tyto prokleté inst...
 
celý článek | Martin Klose | 2013.07.09 | přečteno: 30081x
 

Portál pro ženy