newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Budoucnost tvoříme každou myšlenkou

 
Budoucnost tvoříme každou myšlenkou

Možná tomu stále nevěříte a považujete tyto pravdy za vyhrazené pouze příznivcům ezoteriky. Ale osobní zkušenost neobalamutíte. Zkuste si více všímat, co se ve vašem životě děje, a možná celou věc přehodnotíte.

 

„Čím jste, je to, na co jste mysleli, a čím budete, je to, na co myslíte teď.“

Na co myslíte, tím se také stáváte, a přesně to si potom také přitáhnete do života. Pozitivní myšlenky dávají člověku vnitřní sílu, pocit radosti, klidu a pohody – negativní naopak. Proto si od příště vybírejte své myšlenky stejně pečlivě jako šaty, když se chystáte na schůzku s někým, na kom vám opravdu velmi záleží.

Dnešní článek bude především o moudrosti pocházejících nejčastěji z buddhismu a o stejně tak moudrých radách, jak ve svém životě dospět ke štěstí. Tato slova můžete používat jako své osobní mantry, které si budete opakovat, nebo si je třeba nalepte na nástěnku, abyste je měli stále na očích. Za zkoušku nic nedáte, ale věřte, že výsledek vás asi dost překvapí.

                                                                

Myšlenky, které změní vaši budoucnost

„Všechny věci, které se dosud staly ve vašem životě, vás připravují na chvíle, jež mají teprve přijít. Věřte v sebe a v to, co vás čeká.“

Ve svém srdci pěstujte lásku. Život bez ní je jako zahrada, do které nesvítí slunce a kde květiny umírají.

Neřešte pořád chyby ve vztazích. Každý vztah, ať už manželský, milostný či přátelský má své chyby. Vy se ale raději zaměřte na to pozitivní, díky čemu jste stále ještě spolu.

V každém dni se najde něco pěkného. Pokud se budete pozorně dívat, všimnete si, že v každém dni se najde něco, kvůli čemu se zastavíte a tiše se usmějete.

Važte si toho, co máte. Na světě je totiž velká spousta lidí, kteří to nemají a o takovém životě sní.

Bohatý není ten, kdo všechno má. Skutečně bohatý je ten, kdo potřebuje málo k tomu, aby byl šťastný.

Rozhodněte se. První krok k tomu, abyste od života získali to, co chcete, je nejtěžší. Musíte se rozhodnou, co to je. Co vlastně opravdu chcete.

Sedm kroků ke štěstí

„Štěstí, co je to štěstí?... .“ Ano, tento citát známe asi všichni. Ale co vlastně člověk ke štěstí potřebuje? Zdraví, peníze, lásku nebo práci, která ho baví? Nejspíš od každého trochu. Možná tomu nebudete věřit, ale není tak těžké toho dosáhnout. Pocit štěstí se totiž často skládá ze zdánlivých maličkostí, a co je hlavní – to, jestli budeme šťastní, záleží jen na nás a našem přístupu k životu.

Schválně – vzpomeňte si, v jaké náladě obvykle začínáte svůj den? Umíte žít v přítomnosti nebo se stále zabýváte minulostí či dumáte nad tím, co má teprve přijít? Myslíte, že když nedokážete být šťastní teď, bude to zítra jiné? Dokážete sami sebe pochválit nebo na sobě stále hledáte nějaké nedostatky a srovnáváte se s ostatními? Vidíte všechno černě a máte už předem strach z něčeho, k čemu vůbec nemusí dojít?

Přestaňte se konečně trápit, zhluboka se nadechněte a něco s tím udělejte. A to hned, protože právě teď je ta správná chvíle.

                                                                

Pro začátek stačí jediná věc – třeba oprášit svůj dávný sen nebo si vzpomenout na to, co vám dnes udělalo radost. Pak už si můžete zkusit krok za krokem projít všech námi zvolených mandal štěstí. Život je krátký, tak už na nic nečekejte – běžte a žijte ho!

1) Naslouchejte své intuici

Intuice je váš vnitřní rádce, který zná všechna vaše přání, obavy i touhy a který vám dokonale rozumí. Zkuste dát v životě víc na své pocity a řiďte se častěji srdcem než rozumem. Budete žít daleko šťastněji a ušetříte si mnohá zklamání.

2) Najděte si čas jen pro sebe

Chcete zvládat hodně věcí naráz a ani neodpočíváte? Není divu, pokud vám chybí energie téměř na cokoliv. Vystupte z toho kolotoče – aby člověk mohl něco změnit, musí získat odstup.

3) Osvoboďte se od minulosti

Většina z nás si v sobě nosí věci, které se staly před mnoha lety a které nás okrádají o možnost být šťastní tady a teď. Přestaňte věnovat energii minulosti, propusťte všechny promarněné šance a staré lásky a přejděte „most přes minulost“ do přítomnosti.

4) Objevte svou skutečnou sílu

Když vás v životě potkají zlé věci, uvědomte si, že problémy a překážky nepřicházejí proto, aby vás zničily, ale aby vám pomohly objevit vaši skrytou vnitřní sílu.

5) Buďte na sebe hodnější

Přiznejte si, že se k sobě dost často chováte bezohledně. Kritizujete se, nikdy se sebou nejste spokojení, a když se vám náhodou něco podaří, berete to jako náhodu. Jestli ale chcete, aby vás někdo miloval takové, jací jste, musíte se mít rádi především vy sami.

                                                               

6) Naučte se odpouštět

Je to stejné, jako když stále věnujete energii do minulých vzpomínek. Ubližujeme si tím, že kromě ztráty energie pociťujeme bolest z toho, že nás druzí ranili, a věnujeme se tomuto trápení klidně i několik let. Odpustit neznamená zapomenout. Jde o to, propustit emoce, nechat je odplynout a konečně se volně a svobodně nadechnout.

7) Jděte za svými sny

Mít sen je krásná věc. Když ale zůstaneme jenom u snění a vzdáme se možnosti, že by se sen vůbec někdy mohl stát realitou, samozřejmě se nikdy nesplní. Zkuste dělat aspoň maličké krůčky k jeho uskutečnění. Toužíte jet do Paříže? Tak se zkuste naučit pár francouzských větiček nebo si sežeňte knihu o tomto městě, nejlépe se spoustou fotografií. Energii svého přání tak neskutečně posílíte.

Takže znovu: Přestaňte se konečně trápit, zhluboka se nadechněte a něco s tím udělejte. A to hned, protože právě teď je ta správná chvíle.

 

 

2023.11.18 | Jana Brandtlová | přečteno: 367x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: budoucnost přítomnost myšlení změna myšlení láska srdce všímavost

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Buďte štíhlejší a zdravější díky zelené kávě

Klasickou kávu zná jistě každý a ví, co si pod ní představit. Víte ale, co je zelená káva a proč se o ní v poslední d...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2014.07.21 | přečteno: 30129x

Jak vybrat kávovar

Také patříte mezi milovníky dobré kávy? Milujete tu vůni a nejvíce vám chutná, když si ji dáte v kvalitní kavárně? ...
 
celý článek | Nina Albertová | 2022.01.23 | přečteno: 30112x

Letní saláty

Léto je tady, ač to tak zatím příliš nevypadá. A v tomto období veder dávám většinou přednost salátu před svíčko...
 
celý článek | Andrea Tomanová | 2014.07.06 | přečteno: 30149x

Poruchy spánku – jak se jich rychle zbavit?

Mezi nejčastější poruchy spánku patří nespavost. Odhaduje se, že potížemi se spánkem trpí až polovina populace. Nejča...
 
celý článek | Lea Kubová | 2020.06.24 | přečteno: 30062x
 

Portál pro ženy