newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

6 překvapivých faktů o laserové liposukci

 
6 překvapivých faktů o laserové liposukci

Klasická liposukce je jedním z vůbec nejoblíbenějších chirurgických zákroků na tvarování postavy. Vyhledávají ji ti, kteří se k ideálním proporcím chtějí dopracovat s minimálním úsilím, nebo ti, kteří už nepozorují další výsledky změny jídelníčku a cvičení. I přes neutuchající oblibu má však tato metoda redukce tuku několik nevýhod. Problém nastává obzvlášť v situaci, kdy se kůže pacienta nedokáže s úbytkem tuku vyrovnat a vznikají tak kapsy povislé kůže. Alternativou může relativní novinka estetických zákroků - laserová liposukce, navazující přesně na to, na co tradiční liposukce už nestačí. Těchto šest faktů byste o ní určitě měli vědět!

 

1. Do klasické liposukce má opravdu hodně daleko

Byť k tomu její název svádí, nepředstavujte si prosím tuto metodu jako tradiční liposukci - invazivní chirurgický zákrok, při němž se tuk z těla odstraňuje prostřednictvím vakuového odsávání. V případě laserové liposukce dochází k rozpouštění tělesného tuku s pomocí tepla z optických laserů o různých vlnových délkách. Teplo zmenšuje tukové buňky a uvolňuje tekutiny v nich obsažené, přičemž buňka zůstává neporušená, aby mohla správně fungovat. Tukové buňky se rozpouští a tělo je pak vyplaví prostřednictvím lymfatického systému.

  • prováděno ambulantně

  • minimálně invazivní

  • bez nutnosti dlouhé rekonvalesce

  • rychlý zákrok

  • umožňuje ošetření malých ploch - např. podbradek

2. Laserová liposukce může být levnější než chirurgická liposukce

Cena obou zákroků se odvíjí od mnoha faktorů. Roli hraje velikost ošetřované oblasti, ale i reputace kliniky, na které je ošetření prováděno. To však nic nemění na tom, že laserová liposukce není standardní chirurgický zákrok, který by vyžadoval hospitalizaci. Náklady na jeho úspěšné provedení a rekonvalescenci pacienta jsou podstatně menší, proto jeho cena také bývá o poznání příznivější.

3. Bez správného stravování a pravidelného pohybu se neobejdete

Abyste si výsledky zákroku udrželi, musíte dodržovat doporučení ošetřujícího specialisty, zdravě se stravovat a pravidelně cvičit, a to bez ohledu na to, zda jste podstoupili tradiční či laserovou liposukci. Pamatujte, že operace nenahradí vyváženou stravu a přiměřenou fyzickou aktivitu.

4. Podstoupit ji mnohou jak ženy, tak muži

Tvarování ladných křivek není žádnou výsadou žen. Ve skutečnosti mají v dnešní době muži o tyto zákroky zájem ve stejné míře. Jediným rozdílem je nejčastěji ošetřovaná oblast. Ženy obvykle chtějí odstranit tuk z boků a stehen, zatímco muži si přejí zbavit se tukových zásob v oblasti břicha, hrudníku,madel lásky či zadku..

5. Laserová liposukce může zpevnit kůži

Zatímco tradiční liposukce vás dokáže zbavit tuku, laserová liposukce toho umí o něco více. Kromě redukce tukových buněk a tvarování tělesných proporcí dokáže také zlepšit vzhled pokožky. S pomocí laseru můžete docílit jejího hladkého vzhledu. Jednou z nejpřitažlivějších věcí na laserové liposukci je to, že stimuluje růst kolagenu.Ten jí pomůže zachovat si pružnost a mít lepší tonus.

6. Laserové tvarování je bezpečnější než tradiční liposukce

U všech chirurgických zákroků existuje riziko infekce, krvácení, zjizvení tkáně, poranění nervů, nežádoucí reakce na anestezii a krevních sraženin. Tradiční liposukce má navíc další rizika, včetně nepravidelnosti kontur, asymetrie, seromu (kapsa tekutiny pod kůží) nebo změny barvy kůže. Laserová liposukce je neinvazivní a bezbolestná. Úplně eliminuje dvě nejvýznamnější rizika spojená s tradiční liposukcí - nadměrné krvácení a celkovou anestezii.

Pokud jde o laserovou liposukci, získáte víc než jen odstranění tuku. Přináší sebou také obrovskou dávku nově nabytého sebevědomí, která vás na cestě k vysněné postavě zas posune o kus dopředu. Udělejte ten další krok ke svému šťastnějšímu já!

 

2022.03.26 | Nina Albertová | přečteno: 30505x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: krása zdraví postava liposukce laserová liposukce štíhlá postava estetická medicína estetická chirurgie

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Přestaňte hubnout a zhubněte. Bylinky vám s tím pomohou

Ačkoli se problém obezity vyskytoval i v minulých generacích, v dnešní době začala být nadváha velký problém, ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.07.31 | přečteno: 30089x

Petra (29): Kamarádka se zamilovala do mého muže

Se svou nejlepší kamarádkou se znám už ze základní školy. Brala jsem ji jako součást rodiny a bylo přirozené, že u nás č...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.02.25 | přečteno: 30170x

Recenze knihy Jak chutná strach: Kolik stojí lidský život?

Oblíbená česká spisovatelka Markéta Harasimová vydala na podzim další novinku. Kniha se tentokrát jmenuje Jak chutná str...
 
celý článek | Martina Limbergová | 2021.12.14 | přečteno: 30169x

POPRASKANÉ KOUTKY - JAK VZNIKAJÍ A CO S NIMI

Kůže na rtech je jemná a tenká, proto je náchylnější k různým poraněním. Jedním z takových běžných problémů jsou poprask...
 
celý článek | Tereza Nechvílová | 2018.11.18 | přečteno: 30953x
 

Portál pro ženy