reklama 5 v magazínu pro ženy

Nepřehlédněte

Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše

 
celý článek | Admin | přečteno: 30163x 2017.02.28

Dámské hodinky skladem za výborné ceny

 
celý článek | Admin | přečteno: 30139x 2015.03.10

Vedení a výchova dětí nemusí „být boj“

 
celý článek | Nina Albertová | přečteno: 30126x 2020.10.28

newsletter

Chcete být informování o nových článcích? Přihlašte se k odběru novinek

Porridge aneb zdravá snídaně v mnoha variantách!

 
 

 

Porridge neboli v překladu kaše, tedy zejména ta z ovesných vloček, byla po tisíce let považována za jídlo chudých a v mnoha státech je tomu tak doposud. Nicméně v současnosti bychom si s  tímto původně britským pokrmem měli především spojit vyváženou, zdravou stravu a životní styl.

Základní příprava

Připravit si tu nejprostší variantu je opravdu snadné a zabere vám jen pár minut. Budete potřebovat ovesné vločky, mléko, vodu (tekutiny nejlépe v dvojnásobném poměru vzhledem k množství vloček) a špetku soli. To vše dejte vařit za občasného promíchání. Hotovou kaši poznáte jednoduše, vločky budou měkké a spolu s tekutinou vytvoří lehce lepkavou hmotu. To, zda zvolíte více vody, než mléka je spíše na vás, každopádně mléko dodá kaši na vydatnosti a výraznější chuti.

Varianty podle chutí

Pokud je pro vás základní chuť ovesné kaše neuspokojivá, je zde spousta možností, jak ji uzpůsobit vašim chuťovým buňkám. Samozřejmě jednou z prvních variant je kaši osladit, a to nejlépe třtinovým cukrem, medem nebo například javorovým sirupem. Toužíte-li po větší rozmanitosti a chcete zalahodit i oku, přimíchejte na závěr libovolné oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce, či skořici. Pokud si chcete skutečně dopřát a nevadí vám sladší varianta, vyzkoušejte porridge s banány a kousky tmavé čokolády!

Varianty podle ročních období

Ačkoliv by se dle základní přípravy porridge mohlo zdát, že se jedná o pokrm vhodný výhradně do chladnějších dnů, lze jej připravit i jinak. Tak, že jej přivítáte i během parného letního rána a ještě ušetříte čas! Trik spočívá ve večerní přípravě, kdy si veškeré suroviny podle základního postupu (viz výše) nachystáte již večer, respektive alespoň pár hodin předem. Místo vaření pouze zalejte ovesné vločky dvojnásobným množství tekutiny a v uzavíratelné nádobě nechejte přes noc v lednici. Do rána vločky nasají tekutinu a stanou se vláčnými a vy tak máte základ vaší kaše hotov. Stačí už jen přidat vaše oblíbené ovoce, oříšky nebo třeba marmeládu a máte hotovo. Věřte, že kolem této kaše dlouho chodit nebudete! 

   

 

 

Image courtesy of Mister GC at FreeDigitalPhotos.net

| přečteno: 30404x
 

Poslat článek
Tisk

Štítky: zdravá snídaně, porridge, ovesné vločky

 
archiv

Nejzajímavější články

 

Jak vám mohou doplňky stravy pomáhat?

Každá doba má to své. Ta současná je velmi uspěchaná. Sice zvládáme náročné pracovní tempo i starosti o domácnost, al...
 
celý článek | Admin | 2016.02.02 | přečteno: 30039x

Tipy, jak vybrat nejvhodnější způsob vytápění domácnosti

Vzhledem k současné celosvětové energetické krizi není překvapením, že mnozí z nás více přemýšlejí o způsobech vytápění,...
 
celý článek | Lea Kubová | 2023.06.16 | přečteno: 30475x

Drumfit aneb bubnování pro zdraví a kondici

  Že lze při bubnování tvarovat tělo do svůdných křivek? Že váháte! Na první pohled nesourodé spojení bubnu ...
 
celý článek | Kateřina Pořízová | 2015.11.20 | přečteno: 30183x

Přestaňte hubnout a zhubněte. Bylinky vám s tím pomohou

Ačkoli se problém obezity vyskytoval i v minulých generacích, v dnešní době začala být nadváha velký problém, ...
 
celý článek | Jana Brandtlová | 2021.07.31 | přečteno: 30095x
 

Portál pro ženy